Obavijesti

Sport

Komentari 309

Dinamo - Istra 5-0: 'Modri' goropadno krenuli u prvenstvo uz hat-trick asistencija Baturine!

Dinamo - Istra 5-0: 'Modri' goropadno krenuli u prvenstvo uz hat-trick asistencija Baturine!
17

Marko Rog trebao je ući u igru desetak minuta prije kraja, ali delegat ga je zaustavio u tom naumu zbog bizarne greške. Naime, na leđima je nosio broj 30, a u zapisniku bio prijavljen pod brojem 14...

Dinamo je dominantno krenuo po obranu titule prvaka Hrvatske. S čak 5-0 pala je Istra na Maksimiru, a rezultat je mogao biti i veći. S tribina je "modre" podržavao europski prvak i bivši igrač Dinama Dani Olmo, koji je na poluvremenu obukao dres i spustio se na travnjak i ljubeći grb slušao ovacije maksimirske publike. 

Statistika utakmice Dinamo - Istra 

Zagreb: Dani Olmo pozdravio je navijače Dinama
Zagreb: Dani Olmo pozdravio je navijače Dinama

Početku utakmice prethodio je jaki pljusak koji je pogodio Zagreb, pa tako i Maksimir. U uvodnih nekoliko minuta tražile su se obje momčadi, a u sedmoj je prva zaprijetila Istra. Lawal je poput brzog vlaka prošao pored Mmaeea i dodao za suigrača koji nije dobro primio i prilika je otišla u nepovrat. Šest minuta kasnije, Dinamo vodi. Pjaca se lijepim driblingom oslobodio čuvara i "u trepavicu" centaršutom pogodio Hoxhu koji glavom iz blizine zabija za 1-0.

Dinamo i Istra sastali se u 1. kolu SuperSport HNL-a

Albanski reprezentativac u 18. minuti bježi obrani Istre i izbija pred Majkića, ali on mu brani i odbija u korner. Udarac iz kuta izveo je Baturina, a Kevin Theophile-Catherine zabio za 2-0. Rješenje utakmice uslijedilo je u 28. kada Baturina pokreće kontru "modrih" i asistira za Kulenovića koji je precizan iz blizine. Do kraja prvog poluvremena još su prijetili Baturina i Kulenović, ali obranio im je Majkić. 

Dinamo i Istra sastali se u 1. kolu SuperSport HNL-a

U prvih pet minuta drugog dijela, Dinamo je opet zabio. Lijepo je u 49. Sučić proigrao Kulenovića koji se zavukao iza leđa Istrine obrane i neobranjivo zabio za 4-0. U 55. je skoro zabio Pjaca, ali njegov udarac od bloka odlazi u korner. U 63. se Baturina "prošetao" kroz obranu Istre i pucao s ruba kaznenog prostora, ali lopta je otišla pored gola. 

Dinamo i Istra sastali se u 1. kolu SuperSport HNL-a

Utakmica se u nastavku igrala praktički u revijalnom tonu, uz mnogobrojne promjene na obje strane. Konačnih 5-0 postavio je Ronael Pierre-Gabriel na treću asistenciju Baturine u 79. minuti. Bizarna se situacija dogodila u tim minutama - Marko Rog bio je spreman za ulazak u igru, ali delegat ga je zaustavio u tom naumu jer je na leđima imao broj 30, a u zapisniku je prijavljen pod brojem 14. Na kraju su ušli Vrbančić i Pavić, a Rog je ostao bez nastupa. 

Dinamo i Istra sastali se u 1. kolu SuperSport HNL-a

Dinamo je u sezonu krenuo dominantno, goropadno i pobjednički, a u idućem kolu čeka ga derbi protiv Osijeka na Opus Areni. Istra dočekuje Goricu u Puli. U prvom kolu igraju još Gorica i Varaždin (subota u 21.00), Rijeka i Lokomotiva (nedjelja u 18.50), Hajduk i Slaven Belupo, te Osijek i Šibenik (obje utakmice u nedjelju od 21.00).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Dinamo - Istra 1961 21.00 , Maksimir, Zagreb
Dinamo
Hoxha 13', Theophile-Catherine 19', Kulenović 28',49', Pierre-Gabriel 79'
5 : 0
Istra 1961
Sortiranje događaja
90+3'

Gotova je utakmica na Maksimiru! Dinamo je na otvaranju nove sezone HNL-a pobijedio Istru 5-0 na Maksimiru. 

90'

Igrat će se tri minute sudačke nadoknade. 

88'

Svi sada čekaju kraj utakmice na Maksimiru. Dinamo je goropadno ušao u novu sezonu, a u idućem kolu čeka ga derbi protiv Osijeka na Opus Areni. 

ROG NE MOŽE UĆI

Marko Rog trebao je ući u igru protiv Istre, ali zbog bizarne greške ostaje bez nastupa. Naime, nosi dres s brojem 30 na leđima, a u zapisniku je prijavljen pod brojem 14. U igru su ušli Luka Vrbančić i Branko Pavić umjesto Martina Baturine i Josipa Mišića.

79'

GOOL! Još jedan je udarac završio u mreži Istre, a strijelac je Pierre-Gabriel. Nogometaši Istre željet će zaboraviti ovu utakmicu što je prije moguće...

Komentari 309