LIVE Belgija - Rumunjska 2-0: Slavlje 'crvenih vragova' za ludi kaos u skupini E: Svi imaju po tri boda! | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 83

Belgija - Rumunjska 2-0: Slavlje 'crvenih vragova' za ludi kaos u skupini E: Svi imaju po tri boda!

Belgija - Rumunjska 2-0: Slavlje 'crvenih vragova' za ludi kaos u skupini E: Svi imaju po tri boda!
16

Tielemans i De Bruyne donijeli su važnu pobjedu svojoj reprezentaciji u odličnoj utakmici u Kolnu. Rumunjska je mogla do gola, ali pobjeda Belgije apsolutno je zaslužena...

Nogometna reprezentacija Belgije pobijedila je Rumunjsku 2-0 u posljednjoj utakmici drugog kola Europskog prvenstva u Njemačkoj. Golove su zabijali Tielemans (2') i De Bruyne (79'), dok je gol Lukakua poništen VAR intervencijom zbog zaleđa. U ovoj skupini sada sve četiri reprezentacije imaju po tri boda i zadnje kolo odlučivat će o svim pozicijama. 

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

Trening bez Vide 02:28


Belgija je krenula žestoko u susret i odmah pritisnula Rumunjsku, a to im se isplatilo već u drugoj minuti kada Tielemans odmjerenim udarcem s vrha kaznenog prostora matira Nițu i zabija za 1-0. Ipak, Rumunji su već u petoj minuti bili blizu izjednačenja, ali belgijski vratar Casteels pokazuje da nije ovdje slučajno i brani udarac. Ubrzo su Belgijanci imali dvije odlične prilike preko Lukakua i Lukebakija, ali nedostajalo je mirnoće u završnici.

Euro 2024 - Belgium v Romania

Drugo poluvrijeme počelo je kaotično, već u 52. minuti De Bruyne je skoro zabio s 20-ak metara iskosa. U 64. je Lukakuu poništen go zbog zaleđa nakon krasnog proigravanja De Bruynea, a dvije minute kasnije ponovno se našao u prilici, ali mu je vratar obranio. Minutu nakon, čista šansa za Rumunje; Man izlazi pred Casteelsa, ali mu belgijski golman sjajno brani. 

Euro 2024 - Belgium v Romania

Kada se utakmica već malo primirila, Belgija je zabila za 2-0. Casteels je ispucavao iz svog kaznenog prostora, a De Bruyne se sjajno snalazi u šesnaestercu Rumunjske i zabija za povećanje vodstva. Ubrzo nakon je Trossard mogao zabiti još jedan, ali je bio previše nesebičan, dok je na drugoj strani neopreznost Faesa zamalo koštala Belgijance. Rumunjska se skroz otvorila, ali kod "crvenih vragova" je nedostajalo mirnoće u završnici kontri da bi zabili još golova. 

Euro 2024 - Belgium v Romania

Sada sve četiri reprezentacije imaju po tri boda u skupini E i o raspletu će odlučivati zadnje kolo. Sastaju se Slovačka i Rumunjska i Ukrajina i Belgija, a obje utakmice igraju se u 18 sati. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Belgija - Rumunjska 21.00 , Köln, Njemačka
Belgija
Tielemans 2', De Bruyne 79'
2 : 0
Rumunjska
Sortiranje događaja
90+4'

Gotovo je u Kolnu! Tielemans i De Bruyne donose pobjedu Belgiji i maksimalno kompliciraju skupinu E. Sada svi imaju po tri boda...

90'

Igrat će se još minimalno četiri minute sudačke nadoknade. 

89'

Lukaku se lijepim driblingom oslobađa čuvara i puca desnom, ali mu brani vratar Rumunjske i ostaje 2-0. 

85'

Faes je bio vrlo neoprezan pred svojim golom i ubacio mu se igrač Rumunjske i poslao loptu pored Casteelsa. Međutim, Castagne stiže loptu i čisti ju na putu prema golu! Ništa od gola Rumunja. 

83'

Trossard se našao u velikoj prilici, ali bio je previše nesebičan i propustio je pucati u izglednoj poziciji. 

Komentari 83