LIVE VIDEO Austrija - Turska 1-2: Turci su posljednji četvrtfinalist Eura! | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 110

VIDEO Austrija - Turska 1-2: Turci su posljednji četvrtfinalist Eura!

VIDEO Austrija - Turska 1-2: Turci su posljednji četvrtfinalist Eura!
18

Kompletirani su parovi četvrtfinala Europskog prvenstva. Posljednje mjesto ugrabila je Turska i to dramatičnom pobjedom u Leipzigu. Junak je bio stoper Merih Demiral koji je zabio dva gola

Nogometna reprezentacija Turske posljednja je momčad koja se plasirala u četvrtfinale Europskog prvenstva u Njemačkoj, u Leipzigu je pobijedila Austriju s 2-1 (1-0). Turci će četvrtfinale igrati protiv Nizozemske u subotu, u Berlinu. Nizozemci su ranije tijekom utorka svladali Rumunjsku s 3-0.

Sva tri gola nakon kornera

Junak turske pobjede u osmini finala bio je Merih Demiral koji je postigao dva pogotka. Pogađao je austrijsku mrežu u 1. i 59. minuti za 2-0, dok je do kraja Austrija tek smanjila u 66. minuti. Strijelac je bio Gregoritsch. Zanimljivo da su svi pogoci postignuti nakon kornera.

Dvoboj je počeo savršeno za tursku reprezentaciju koja je povela u prvoj akciji, nakon samo 58 sekundi. Petljali su Austrijanci u svom šesnaestercu nakon kornera te su umalo sami ugurali loptu u mrežu. Kada već oni nisu uspjeli jest Demiral koji je žestoko raspalio pod gredu za veliko tursko slavlje. Bio je to drugi najbrži gol ikada na Europskim prvenstvima. Prvi je postigao Nedim Bajrami protiv Italije nakon svega 23 sekunde.

Statistika utakmice Austrija - Turska

Jalova austrijska prevlast

Austrija se odmah trgnula nakon šokantnog starta te je tražila što brže poravnanje. Zaprijetili su i Austrijanci nakon kornera u petoj minuti, ali nisu bili spretni kao njihovi suparnici. Vrlo brzo potom je šansu imao Lienhart, ali je pucao preko grede.

Dvadesetak minuta je trajao pritisak Austrijanaca, ali nakon spomenute dvije šanse sve su teže prijetili Turcima. Potom je Turska izašla iz tog suparničkog obruča i opet zaprijetila u 25. minuti. Strijelac Demiral je bio u prilici, ali je ovaj put bio neprecizan.

Najbolju šansu za 1-1 u prvom poluvremenu Austrija je imala u nadoknadi prvih 45 minuta. Baumgartner je nakon dobrog ubačaja Poscha postavio nogu, ali je lopta otišla pored turske vratnice.

Novi pritisak i kazna - Demiral opet zabio

Početkom drugog poluvremena Austrija je još jače stisnula te je vrlo brzo stvorila dvije odlične šanse. U 51. minuti austrijski napadač Arnautović se našao sam ispred Günoka, ali niti je najbolje pucao, a uz to je dobro reagirao turski vratar. Samo dvije minute kasnije s deset metara je pucao Laimer, ali se poskliznuo baš prije udarca pa je lopta otišla pored turske vratnice.

Vrlo brzo potom kažnjeni su Austrijanci za još jednu slabu reakciju kod prekida. U 59. minuti novi korner i novi pogodak Demirala koji se ovaj put vinuo i glavom pogodio za 2-0.

Gregoritsch vratio nadu

Iako se moglo činiti da će Austrijanci biti slomljeni nakon novog primljenog pogotka vrlo brzo su se vratili u igru. U 66. minuti se dogodio novi pogodak nakon kornera. Posch je ubačaj proslijedio na drugu vratnicu gdje je loptu dočekao Gregoritsch i pogodio za 1-2.

U Leipzigu je potom jačala kiša, kao i novi napadi Austrije koja je tražila izjednačenje i produžetke. Brojna ubacivanja obavili su Austrijanci, ali turska obrana sve je čistila i spašavala. U 75. minuti je sa skoro 20 metara pokušao Grillitsch, ali turski golman Günok je bio na pravom mjestu.

Drama na kraju

Kulminacija dramatične utakmice dogodila se u nadoknadi. Prvo je Yilmaz imao šansu u 94. minuti definitivno potvrditi pobjedu svoje momčadi. U kontri se odlično oslobodio svog čuvara, ali je njegov dobar udarac obranio Pentz. Minutu kasnije na drugoj strani je još bolju šansu, za 2-2, imao Baumgartner. Bio je na dva metra od turskih vrata i dobro je pucao glavom, ali je briljantno reagirao turski golman Günok i u letu rukom izbio loptu u korner. Time je spasio svoju momčad produžetaka i gurnuo je u četvrtfinale protiv Nizozemaca. (Hina)

>> VIDEO: GOLOVI S UTAKMICE AUSTRIJA - TURSKA

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
ZADNJI PAR OSMINE FINALA EURA 21 sat , Red Bull Arena, Leipzig
Austrija
Gregoritsch 66'
1 : 2
Turska
Demiral 1', 59'
Sortiranje događaja

KRAJ! Turska je izdržala nezamislive i silovite napade Austrije tijekom cijelog drugog poluvremena. Austrijanci su napadali i napadali, ali nisu uspjeli pronaći put do pobjede. Ma ni do izjednačenja!

Turska na pogon heroja stopera Meriha Demirala putuje u Berlin gdje će igrati dvoboj četvrtfinala protiv Nizozemske.

95'

OBRANA TURNIRA DO SADA! Nevjerojatnu obranu ostvario je Gonuk, prekrasnom paradom zaustavio udarac Baumgartnera glavom... Ovo je 90 posto navijača vidjelo u mreži, ali ne i leteći turski golman! Strašna obrana vrijedna četvrtfinala Eura!

94'

Rijetka šansa Turske u drugom poluvremenu. Sada je Pentz obranio čistu šansu Yilmazu nakon kontre. Strašan igrač je taj Yilmaz, nezaustavljiv, ali nije dobro naciljao. Mogao je riješiti pitanje putnika dalje.

91'

Možda i najbitnija intervencija danas. Yokuslu je očistio ispred Poscha unutar svojeg kaznenog prostora, ispred gola, austrijski bočni imao bi čistu situaciju da mu je lopta stigla.

Četiri minute nadoknade u Leipzigu i četiri minute nade za Austriju.

Komentari 110