Obavijesti

Sport

Komentari 0

Užas za Fantele: Start odgađan par puta, nije bilo daška vjetra! Hrvati imali velikih problema

Užas za Fantele: Start odgađan par puta, nije bilo daška vjetra! Hrvati imali velikih problema
4

Slab vjetar, nepovoljni uvjeti i puno problema s jedrilicom. Šime i Mihovil Fantela su uz puno muke jedva završili drugi plov koji je startao "prisilno", a u trećem plovu ciljem su prošli tek kao 17.

VIDEO

Hrvatski jedriličari Šime i Mihovil Fantela čim prije će htjeti zaboraviti nedjeljni dan i tragediju koju su im priuštili organizatori jedriličarskih natjecanja na Olimpijskim igrama u Parizu. Naime, naši jedriličari čekali su gotovo cijeli dan da bi odradili planirana tri plova jer svaki se nekoliko puta odgađao zbog nedostatka vjetra. U drugom plovu su imali velikih problema s plovilom zbog kojeg su skoro odustali.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Hrana na Olimpijskim igrama u Parizu 02:49

Slab vjetar pravio je probleme svima, ali ustrajni organizatori nisu htjeli pomaknuti jedrenje do trenutka kada vjetar pojača. Cijeli dan bilo je oko pet čvorova vjetra što je iznimno slab intenzitet. U Dalmaciji bi rekli - bonaca.

Unatoč tome, prvi plov se održao i braća su u klasi 49er završila tek na 12. mjestu. Drugi plov je nekoliko puta bio pomaknut zbog manjka vjetra, no kada je konačno startao trajao je svega dvije sekunde jer je uslijedio opći opoziv. To je, u principu, prekid starta kako bi se ponovio jer je previše natjecatelja bilo preko linije starta.

Sailing Training

Šteta, jer Fantele su se bili izborili za odličnu poziciju i sve bi bilo drugačije da je drugi plov tada počeo. Uslijedio je ponovljeni start, a suci su tada pokazali i crnu zastavu. Ona u suštini znači da će svi natjecatelji koji budu preko granice startne linije biti diskvalificirani, no nije bilo potrebe za strogim mjerama.

Regata je ipak krenula iz treće sreće, Fantele su loše startali i na prvom prolazu bili među posljednjima. Potom im se dogodio problem s plovilom zbog kojeg su se u potpunosti zaustavili i činilo se da će odustati. Srećom, uspjeli su popraviti kvar i nastaviti dalje. No, ciljem su prošli tek kao petnaesti, s četiri minute i 56 sekundi zaostatka za vodećim Nizozemcima.

Sailing - Men's Skiff

Organizatori su vagali hoće li se treći plov održati, ustrajni suci bili su odlučni u namjeri da hoće pa je i on počeo puno kasnije od planiranog. Naši jedriličari niti tada nisu bili na nivou, ciljem su prošli tek sa 17. vremenom.

Kako se svakoj posadi odbija po jedan najlošiji rezultat, braća Fantela su sa 27 negativnih bodova na 16. poziciji nakon tri plova.

Još ima nade

Vode Švicarci Sebastian Schneiter i Arno de Planta s tri negativna boda, drugi su Novozelanđani Isaac McHardie i William McKenzie s četiri negativna boda, dok su treći Urugvajci Hernan Umpierre i Fernando Diz s pet negativnih bodova.

Nije gotovo i Fantele će imati priliku popraviti dojam jer jedri se još devet plovova. No, morat će itekako bolje kako bi naši jedriličari pokazali da su s razlogom na Olimpijskim igrama.

Čitava flota odjedrit će 12 plovova nakon kojih će 10 najboljih posada izboriti nastup u plovu za odličja. Sljedeća tri plova na programu su u ponedjeljak.

Palma Čargo nije nastupala

U nedjelju je svoj nastup na Igrama trebala započeti i Palma Čargo u klasi windsurfing, ali zbog slabog vjetra sva su četiri plova te klase odgođena.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Pozadina drame u Dinamu: Evo koliko bi Jakiroviću trebao platiti, koliko košta Kovač...
BURAN DAN U MAKSIMIRU

Pozadina drame u Dinamu: Evo koliko bi Jakiroviću trebao platiti, koliko košta Kovač...

Plus+ Za prvu navijačku želju treba platiti odštetu, iako ne trenira nikoga. Niko Kovač Bobanov je favorit, već je vodio trojicu dinamovaca. Nakon dva najteža poraza u povijesti Lige prvaka, jedan je trener dobio otkaz, drugi nije

ANKETA Tko bi trebao preuzeti Dinamo nakon otkaza Jakiru?
VRUĆA STOLICA

ANKETA Tko bi trebao preuzeti Dinamo nakon otkaza Jakiru?

Neki bivši treneri "modrih" trenutačno su zauzeti, drugi pak slobodni, a u kombinacijama se spominje i angažman Nike Kovača. Pitali smo vas tko bi trebao voditi Dinamo u nastavku sezone
Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!
ČUDO ZAGREBA

Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!

Kada treba, da se Danci ne ponadaju, digne se Srna, provuče se Glavaš, povuče Klarica, a onda Dibirov dvaput kazni Aalborgovih 7 na 6 preko cijelog terena. Hat-trick u 65 sekundi!