Užas u Indoneziji: Badmintonaš (17) se srušio na terenu, gledali ga gotovo minutu! Preminuo je | 24sata
Obavijesti

Sport

Užas u Indoneziji: Badmintonaš (17) se srušio na terenu, gledali ga gotovo minutu! Preminuo je

Užas u Indoneziji: Badmintonaš (17) se srušio na terenu, gledali ga gotovo minutu! Preminuo je

Izražavamo duboko žaljenje i sućut zbog nesretne smrti. Zhang Zhijie volio je badminton i bio je izvanredan sportaš nacionalnog badmintonskog tima, objavio je kineski badmintonski savez nakon smrti 17-godišnjeg Zhanga

VIDEO

Teška tragedija zavila je u crno kineski badminton. Zhang Zhijie, 17-godišnji igrač badmintona, preminuo je nakon što je kolabirao tijekom meča na Azijskom juniorskom prvenstvu u indonezijskoj Yogyakarti. 

Mladić se srušio tijekom meča, a čini se kako je zakazala i liječnička služba. Bili su u šoku, gotovo pa minutu pogledavali su jedni druge, kao da su čekali tko će prvi reagirati pa su tek onda pružili pomoć nesretnom Zhangu. Nisu ga ni reanimirali, već su ga odmah stavili u kola hitne pomoći i odvezli u bolnicu. Nažalost, nedugo nakon toga je preminuo. Na društvenim mrežama pojavila se i uznemirujuća snimka.

Kineski badmintonski savez objavio je priopćenje u kojem su objavili kako postoje sumnje da nesretni mladić nije dobio pravovremenu liječničku pomoć. 

- Nakon što je doznao za incident, kineski generalni konzulat u Surabayi odmah je kontaktirao i koordinirao sve napore spašavanja indonezijske strane i poslao osoblje na mjesto incidenta - rekao je glasnogovornik kineskog ministarstva vanjskih poslova Mao Ning na konferenciji za novinare u ponedjeljak u Pekingu.

- Izražavamo duboko žaljenje i sućut zbog nesretne smrti. Zhang Zhijie volio je badminton i bio je izvanredan sportaš nacionalnog badmintonskog tima  - stoji u priopćenju Kineskog badmintonskog saveza. 

U tijeku je istraga i obdukcija preminulog mladića. Uzrok smrti nije poznat. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

UŽIVO Transferi: Rukavina ide u Rijeku, Calafiori meta Engleza
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Rukavina ide u Rijeku, Calafiori meta Engleza

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, tko ide na koga?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, tko ide na koga?

Pobjednik može zaraditi do 28 milijuna eura, finale se igra na Olimpijskom stadionu u Berlinu
Hrvatska - Slovenija 108-92: Rapsodija čudesnih Hrvata u lovu na Olimpijske igre...
HRVATSKI URAGAN

Hrvatska - Slovenija 108-92: Rapsodija čudesnih Hrvata u lovu na Olimpijske igre...

Fantastična Hrvatska pobijedila je Sloveniju 108-92 i tako čudesnom predstavom otvorila kvalifikacije za Olimpijske igre u Pireju. Šarić je došao do triple-doublea, a briljirao je Filipović s 21 košem. Utakmica je bila prekinuta pola sata zbog pokvarenog semafora