Utučeni Kek: Slovenci, nadam se da smo vas bar malo razveselili | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 17

Utučeni Kek: Slovenci, nadam se da smo vas bar malo razveselili

Utučeni Kek: Slovenci, nadam se da smo vas bar malo razveselili

Kad izgubiš na penale, moraš biti žalostan. Porazi se ne slave. Trebate imati razumijevanja za greške ovih igrača, a za dva mjeseca čeka nas Liga nacija, rekao je slovenski izbornik Matjaž Kek

VIDEO

Tako blizu, a tako daleko. Slovenija je pokleknula protiv Portugala tek prilikom izvođenja penala kada je promašila sva tri. Portugalci su ih zabili i prošli u četvrtfinale Eura gdje će igrati protiv Francuske 5. srpnja. Matjaž Kek je ostvario povijesni uspjeh Slovenije plasmanom u nokaut fazu, bio je nadomak novog uspjeha, ali nije išlo. Nakon poraza od Portugala slovenski izbornik u razgovoru za RTV Sloveniju djelovao je jako utučen:

Pokretanje videa...

Nekoliko stotina navijača na kiši u centru Ljubljane gleda utakmicu 01:48

- Kad izgubiš na penale, moraš biti žalostan. Porazi se ne slave. Ovo je prava momčad, šteta zbog kraja. Kao i protiv Srbije, nije nas išlo u završnici. Ponosan sam zbog ove momčadi koja ima karakter, nadam se da smo barem malo razveselili Sloveniju.

Slovenija se odlično branila i prepustila loptu suparniku.

- Plan igre? Portugal je držao loptu, ima kvalitetne igrače, ali rasli smo iz minute u minutu. Vidjelo se po nekim reakcijama da je četvrta utakmica, šteta zbog Šeška koji je u 115. minuti išao sam na golmana, ali bili smo kvalitetni da izborimo protiv jednog Portugala takvu šansu. Nije išlo danas.

Statistika Portugal - Slovenija 3-0 (0-0)

Jako je teško držati nivo trke protiv jačeg suparnika, koji realno ima kvalitetnije i bolje igrače.

- Trebate imati razumijevanja za greške ovih igrača, za dva mjeseca čeka nas Liga nacija i siguran sam da će ova momčad opet imati podršku navijača - završio je Kek.

Junak Slovenije u jednom trenutku bio kapetan Jan Oblak.

 - Teško je, ne znam što bih rekao, nije išlo. Zbog ovakvog kraja još nam je i teže. Obranjen penal Ronaldu? Sve se dogodilo u nekoliko minuta, bili smo živi u produžetku, imali neke šanse, ali nije išlo. Portugal je na kraju zasluženo pobijedio, čestitam im. Žalosni smo, htjeli smo u četvrtfinale, trebat ćemo se oporaviti od ovoga - rekao je Oblak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 17

VIDEO

UŽIVO Transferi: Ajax se rješava Šutala? Ključni čovjek na putu do naslova produžio s Dinamom
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Ajax se rješava Šutala? Ključni čovjek na putu do naslova produžio s Dinamom

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga