Obavijesti

Sport

Komentari 75

Jakirović: Protiv Qarabaga će biti moje najveće utakmice u karijeri! Ademi je upitan za igru

Jakirović: Protiv Qarabaga će biti moje najveće utakmice u karijeri! Ademi je upitan za igru
4

Sučić je došao u fokus nakon sjajne sezone i dobio mjesto u reprezentaciji Hrvatske. Nekako je normalno kako će Petar biti Brozovićev nasljednik po fizičkim karakteristikama, komentirao je Jakir

VIDEO

Nakon visoke pobjede nad Šibenikom u trećem kolu HNL-a, Dinamo se okrenuo prema prvoj europskoj utakmici koju će u utorak odigrati protiv Qarabaga od 21 sata. 'Modri' su u prve tri utakmice HNL-a ostvarili tri pobjede s gol razlikom 10-1, a hrvatskom prvaku se otvorio i nikad lakši put do Lige prvaka.

Pokretanje videa...

Dinamo - Šibenik 01:33

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

Tim je povodom trener Dinama Sergej Jakirović rekao:

- Igramo protiv ozbiljne momčadi, koja je dugo na okupu. Qarabagu je od prošle sezone otišao samo golman. Prošle su sezone držali Bayer Leverkusen u gostima, a u trećem pretkolu su poslali strašnu poruku sa sedam golova u gostima (protiv Ludogoreca, nap. a.). Imaju jako puno dobrih igrača i puno automatizma u igri. Imaju i nekoliko jako dobrih individualaca, koji će raditi razliku.

Kakvo je stanje s momčadi?

- Svi su zdravi osim kapetana Ademija, koji još osjeća posljedice od udarca protiv Šibenika. Danas ćemo napraviti još neke preglede prije nego što ćemo odlučiti hoće li konkurirati za utakmicu.

Na presici ste sa Sandrom Kulenovićem. Znači li to da Dinamo igra protiv Qarabaga s dva napadača?

- Kule voli biti u mojem društvu, dobri smo si... Kule je u rosteru za sutra, nismo još odlučili u kojem sustavu igramo.

Sudačka komisija HNS-a: Niti riječi o Hajduku, ali Dinamo je oštećen za penal protiv Šibenika
Sudačka komisija HNS-a: Niti riječi o Hajduku, ali Dinamo je oštećen za penal protiv Šibenika

Koja je najveća kvaliteta Qarabaga?

- Prema naprijed imaju baš jako dobre igrače. Tu su Benzia, Zoubira, Juninha u napadu... Romao je njihova verzija Mišića, organizira igru. Imaju jako dobar učinak, ostaje za vidjeti je li obrana njihova slabost. Tko ima prednosti, ima i mane... Neću puno otkrivati, ali mislim da ih možemo napasti s loptom.

Dinamo i Istra sastali se u 1. kolu SuperSport HNL-a

Možete li odlučiti dvoboj već na Maksimiru?

- Ja bih volio kada bismo ga odlučili, ali svjestan sam kako je ovo tek prvo poluvrijeme. U doigravanju za Ligu prvaka nema slabih i jačih klubova. To su sve prvaci svojih država, Qarabag je dobra i organizirana momčad.

Dinamo je i ranije igrao protiv azerbajdžanskih klubova na Maksimiru. Možda bi bilo pametno loviti što veću prednost na Maksimiru.

Tko sudi Dinamu? Sudjelovao u skandalu na Olimpijskim igrama i razbjesnio Bayern
Tko sudi Dinamu? Sudjelovao u skandalu na Olimpijskim igrama i razbjesnio Bayern

- Pa je, to je želja svih nas. Ali ne znam kolika bi ta pobjeda morala biti velika da bismo bili sigurni. Sjećamo se da smo u bliskoj prošlosti znali imati i po dva gola razlike, pa ispsti... Danas svi igraju nogomet, Qarabag je klub koji nema veze s Azerbajdžanom. Imaju možda šest ili sedam igrača koji su rođeni u Azerbajdžanu. Prvi cilj je otići s prednošću na uzvrat.

Qarabag je protiv Leverkusena izgubio u posljednjim minutama.

- Vidim i da je Leverkusen sad u Superkupu opet zabio u 88. minuti. Vrlo je jednostavno, igra se dok sudac ne označi kraj. Zatim sam rekao kako moramo biti koncentrirani 90 plus minuta. Kako smo znali zabijati u nadoknadi, tako smo i primali golove. Istina je da Dinamo ima pobjednički mentalitet, ali moramo biti maksimalno usredotočeni u fazi obrane. 

Osijek i Dinamo sastali se u 2. kolu SuperSport HNL-a

Jesu li pred vama najveće utakmice u trenerskoj karijeri?

- Ovo je sigurno najveća utakmica u mojoj karijeri. Stvarno bih volio da uđemo u Ligu prvaka, to je maksimum u klupskom nogometu. Ovo je kao život, ali je gledam na ovo kao samo na sport. Ima života i nakon nogometa. Moj stožer i ja prošle sezone nismo ni u jednom trenutku klonuli duhom s momčadi, to je najvažnije. Rekli smo kako je sve u našim nogama i na kraju smo slavili.

Rendulić za 24sata: Dinamo je blagi favorit, ali Qarabag ima samo jednog Azera u prvih 11
Rendulić za 24sata: Dinamo je blagi favorit, ali Qarabag ima samo jednog Azera u prvih 11

Petar Sučić je prvi put na Dalićevom popisu hrvatskih reprezentativaca. Hoće li dobiti šansu nametnuti se sukladno oproštaju Marcela Brozovića?

- Sučić je došao u fokus nakon sjajne sezone. Nekako je normalno kako Petar po fizičkim kapacitetima pokušava nadomjestiti Brozovića. To će biti teško, ali Petar je veliki potencijal. Mi očekujemo kako će još više rasti, ne treba ništa posebno više raditi nego prošle sezone. On je skroman dečko i svojim radom je došao tu gdje je sada - komentirao je Jakirović.

Kulenović: Želimo vratiti Ligu prvaka na Maksimiru

Zatim je na pitanja odgovorio Sandro Kulenović.

Vidiš li se kao strijelac protiv Qarabaga?

- Meni je drago da momčad izgleda dobro i zabija puno golova. Što se tiče mene, drago mi je i sretan sam zbog dobre forme. Na meni je da nastavim tako, koliko god minuta igrao. Želimo vratiti Ligu prvaka na Maksimir, dobro je raspoloženje u klubu, trebamo biti na još većoj razini nego u prva tri kola.

Protiv Šibenika ste odigrali sjajnu kombinaciju s Petkovićem. Imate li ih još?

- Ne bi bilo dobro da odajem naše kombinacije! Puno vremena provodimo uvježbavajući prekide. To je važan aspekt modernog nogometa i posvećujemo mu puno vremena.

Zagreb: Prijateljska nogometna utakmica između GNK Dinamo i FK Vardar

Što očekujete od vaših obrambenih zadataka protiv Qarabaga?

- Otkako je došao trener Jakirović, težimo igrati visoki presing. To se vidi posljednjih mjeseci, stišćemo protivnika, to će biti cilj i sutra. Naravno, ponekad treba stati i odmoriti, ne možete stiskati 90 minuta... To će biti jako važno - zaključio je Kulenović.

Iz Qarabaga pršte samopouzdanjem i uvjereni su kako će izboriti Ligu prvaka. Utakmicu je na Maksimiru najavio Gurban Gubranov, koji sjedi na klupi azerbajdžanskog kluba od 2008. godine.

- Dinamo je veliki klub, velike tradicije i očekujem dobru utakmicu. Mi želimo u Ligu prvaka i došli smo u Zagreb napraviti prvi korak na tom putu.Spremni smo, imamo ozlijeđenih igrača, ali nije to presudno, jer i bez njih imamo kvalitetu napraviti dobar rezultat. Veliki sam optimist, jer znam naše sposobnosti i vjerujem da možemo ostvariti taj cilj - rekao je bez okolišanja je kazao Gurbanov, trener Qarabaga.

Očekuje tešku utakmicu na Maksimiru.

- Mogu reći da se radi o dvije različite momčadi, bit će to drugačija utakmica. Inače, fizički smo u jako dobrom stanju, sve smo bolji. Iz utakmice u utakmicu rastemo i očekujem da u Zagrebu budemo još bolji nego protiv Bugara. Dinamo je odlična momčad, s puno iskustva u Europi, zato imamo veliku odgovornost, jer, ovo je play-off Lige prvaka. Svaki suparnik je u ovoj fazi težak, Dinamo će imati podršku i sjajnih navijača, ali svejedno od nas očekujem da odigramo dobru utakmicu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 75

VIDEO

Veliki preokret: Ništa od Serie A, Perišić odlazi u Nizozemsku!
NOVI IZAZOV

Veliki preokret: Ništa od Serie A, Perišić odlazi u Nizozemsku!

Perišić je bio blizu Monze, čak je i gledao njihovu utakmicu protiv Intera, ali na kraju je dobio ponudu nizozemskog prvaka PSV-a koju je prihvatio
Gdje gledati Bayern - Dinamo?
TV VODIČ

Gdje gledati Bayern - Dinamo?

Juniori Dinama od 16 sati igraju protiv vršnjaka iz Bayerna u prvom kolu Lige prvaka mladih, dok pola sata nakon njih na teren u Grubišnom Polju izlazi Hajduk. Futsal 'vatrene' čeka spektakl protiv Brazila u drugom kolu SP-a