Obavijesti

Sport

Komentari 11

Urnebesne scene iz Dalmacije: Uoči derbija im ubacili veprove, Metkovčani ih lovili po terenu

Urnebesne scene iz Dalmacije: Uoči derbija im ubacili veprove, Metkovčani ih lovili po terenu

Veliko rivalstvo i netrpeljivost veže Neretvu iz Metkovića i Neretvanac iz Opuzena, a uoči današnjeg derbija koji se igra u Metkoviću od 16.30, gosti su domaćinima priredili spačku za pamćenje.

VIDEO

Pivo u potocima, pokoja psovka na svaku sudačku odluku, a uz igralište više navijača nego na nekim HNL utakmicama. To je draž niželigaških utakmica koje život znače malim mjestima. A kada je još u pitanju lokalni derbi između Neretvanca iz Opuzena i Neretve iz Metkovića u kojoj je potekao Darijo Srna, spektakl je zagarantiran.

Veliko rivalstvo i netrpeljivost veže ova dva kluba, a uoči današnjeg derbija koji se igra u Metkoviću od 16.30, gosti su domaćinima priredili spačku za pamćenje. 

Navijači Neretvanca su u jutarnjim satima subote neprimjetno došli do igrališta popularno zvanog 'Iza vage' i u teren pustili tri mala vepra, inače maskotu kluba iz Opuzena.

Kada su to domaćini vidjeli, nisu znali bi li se smijali ili plakali. Nije bilo izbora, ušli su u teren i neko vrijeme proveli loveći živahne vepriće. Lažno kretanje, promjene smjera, šprintevi, bio je to pravi trening. Nakon nekog vremena, potrošenih pluća i s rukama na koljenima, Metkovčani su uspjeli izvaditi uljeze. Umorili se i prije utakmice.

I nije to sve. Kako piše Slobodna Dalmacija, trenera Neretve Goran Proleta, inače rođen u Opuzenu, ispred kuće dočekao je automobil oblijepljen raznim letcima. Veselo jutro za Metkovčane.

Zdrave provokacije i rivalstvo uvijek je dobrodošlo. To samo donosi novu čar velikom lokalnom derbiju. A mora se priznati da je šala Opuzenaca bila prvoklasna i to baš na prvi travanj, dan šale i vica. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 11

VIDEO