Obavijesti

Sport

Komentari 0

Umro nekadašnji najjači čovjek na svijetu i britanski rekorder

Umro nekadašnji najjači čovjek na svijetu i britanski rekorder
4

Geoffrey Capes umro je u srijedu u 76. godini. Triput je nastupio na Olimpijskim igrama, bio prvak Commonwealtha i dvaput bio najbolji na svjetski poznatom natjecanju za najjačeg čovjeka svijeta

Geoff Capes, britanski rekorder u bacanju kugle i dvostruki pobjednik natjecanja za najjačeg čovjeka svijeta, preminuo je u 76. godini, piše BBC. On je 1980. godine bacio kuglu na 21,68 metara.

"Obitelj Geoffreya Capesa priopćuje kako je on preminuo danas, 23. listopada. Najveći britanski kuglaš i dvostruki najjači čovjek svijeta", napisali su.

Capes je dvaput osvojio Europsko dvoransko prvenstvo i bio prvak Commonwealtha. Triput je nastupio na Olimpijskim igrama, a najbliži medalji bio je u Moskvi 1980., kad je završio peti.

Titulu najjačeg čovjeka svijeta (The World's Strongest Man) osvojio je 1983. u Christchurchu na Novom Zelandu i dvije godine poslije u portugalskom Cascaisu. Po završetku profesionalne karijere bavio se trenerskim poslom i pomogao mnogim mladim atletičarima. Nastupao je i u reality šouovima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0
Salzburg - Dinamo 0-2: 'Modri' očitali lekciju u Austriji i nakon 26 godina pobijedili u gostima
3. KOLO LIGE PRVAKA

Salzburg - Dinamo 0-2: 'Modri' očitali lekciju u Austriji i nakon 26 godina pobijedili u gostima

Dinamo je pobijedio u Austriji protiv Red Bull Salzburga 2-0. Golove za "modre" zabili su Kulenović i Petković, a kod oba je asistenciju dodao Ristovski