Ukrajinci bijesni nakon što su ispali s Eura: 'Pokradeni smo! Kako ono može biti penal?!' | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 47

Ukrajinci bijesni nakon što su ispali s Eura: 'Pokradeni smo! Kako ono može biti penal?!'

Ukrajinci bijesni nakon što su ispali s Eura: 'Pokradeni smo! Kako ono može biti penal?!'

Dok je Ukrajina remizirala s Belgijom 0-0, Slovačka i Rumunjska odigrali su 1-1, rezultat koji je odgovarao svima, samo ne Ukrajincima. Slovaci su vodili, a Rumunji izjednačili iz penala

VIDEO

Dok se Hrvatska nadala da može do osmine finala s dva boda, Ukrajinci se nisu uspjeli plasirati ni s četiri! Posljednje kolo skupine E donijelo nam je dramatičan rasplet. Sve četiri reprezentacije osvojile su četiri boda nakon tri gola, ali Ukrajinci su ispali zbog lošije gol razlike. Koštao ih je težak poraz od Rumunja u prvom kolu (3-0). Upravo je Rumunjska osvojila prvo mjesto, Belgija s drugog mjesta ide na Francusku, a Slovaci su treći.

Naravno, ovaj suludi rasplet skupine razbjesnio je ukrajinsku javnost. Vjerujemo da ne treba niti naglasiti kako su prva reprezentacija u povijesti Eura koja je ispala s četiri boda. 

Euro 2024: Ukraine - Belgium

Dok je Ukrajina remizirala s Belgijom 0-0, Slovačka i Rumunjska odigrali su 1-1, rezultat koji je odgovarao svima, samo ne Ukrajincima. I kojeg su, pa možemo slobodno reći, mnogi i očekivali. Slovaci su vodili, ali su Rumunji izjednačili iz kaznenog udarca koji je, prema sudu Ukrajinaca, bio jako sumnjiv. Ukrajinci su svoje frustracije iskalili na društvenim mrežama.

- Penal koji je dobila Rumunjska je skandalozan. Hancko je napravio prekršaj izvan šesnaesterca, ali je VAR neobjašnjivo poništio odluku i dosudio jedanaesterac. Crna točka za nogomet.

Euro 2024: Ukraine - Belgium

- Kako ovo može biti penal? Prvi kontakt je očito bio izvan kaznenog prostora i Hagi je pao zbog tog kontakta, a ne zbog onog u kaznenom prostoru. Užasna odluka."

- Jeste li vi slijepi? Slovačka i Ukrajina su pokradene. Nije penal, faul je bio šesnaesterca.

Da je Ukrajina u bila u bilo kojoj drugoj skupini, lakoćom bi se plasirala dalje. No, nije im to neka utjeha. Euro u Njemačkoj pamtit će po nesretnom ispadanju. 

Bez obzira na sve, ukrajinski izbornik Sergej Rebrov bio je ponosan na svoje igrače, a Oleksandr Timšik je rekao:

- Ponosan sam što sam Ukrajinac. Nema srama u našem nastupu. Neprolazak skupine proizašao je iz prve utakmice. Neviđeno je da momčad s četiri boda ne prođe u nokaut fazi. Dali smo sve od sebe za svoju zemlju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 47

VIDEO

UŽIVO Transferi: Beljo pojačava Rapid, Gorica napunila blagajnu
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Beljo pojačava Rapid, Gorica napunila blagajnu

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga