Obavijesti

Sport

Komentari 110

Dinamo protiv Bugara ili Azera za Ligu prvaka! Jakirović: To je 50-50, ništa kući nećemo riješiti

Dinamo protiv Bugara ili Azera za Ligu prvaka! Jakirović: To je 50-50, ništa kući nećemo riješiti

ŽDRIJEB LIGE PRVAKA "Modri" su prvi put preskočili čak tri stepenice u kvalifikacijama elitnog natjecanja, a u Nyonu su im dodijelili Qarabag ili Ludogorec

VIDEO

Dinamo su prvi saznali protivnika u play-offu europskih klupskih natjecanja u ždrijebu koji u Nyonu počinje u 12 sati. Hrvatski je prvak bio nositelj, a od pet mogućih protivnika samo je jedan siguran u istoj fazi natjecanja kao nenositelj i ujedno najteža moguća opcija, turski Galatasaray. Njega su u Maksimiru u svakom slučaju htjeli izbjeći i u tom su i uspjeli.

Pokretanje videa...

Treća garnitura dresova Dinama za sezonu 24/25 00:47

Ždrijeb im je dodijelio pobjednika dvoboja između azerbajdžanskog Qarabaga i bugarskog Ludogoreca. Premija za ulazak u grupnu fazu je nikad veća, 35 milijuna eura. Utješna nagrada je ligaška faza Europske lige. Prva utakmica igra se u Maksimiru 20./21. kolovoza, uzvrat je 27./28. kolovoza u Azerbajdžanu ili Bugarskoj.

Jakirović: Zanimljiv ždrijeb, poznajemo protivnike

- Dobili smo dosta zanimljiv ždrijeb. Dva protivnika koja manje-više poznajemo, Ludogorec malo više jer smo se već susretali s njima. Qarabag smo pratili prošle sezone kad je nesretno ispao od Leverkusena koji je imao fantastičnu sezonu. Sigurno ćemo pratiti i analizirati obje utakmice, vidjeti tko će proći. Uz dobro skautiranje i analizu najbolje ćemo se pripremiti za ono što nas čeka. Ambicija se zna, želimo igrati u Ligi prvaka. To će biti 50-50 zasad, prva utakmica je kući i napravit ćemo sve da pobijedimo i otiđemo na uzvrat sa što boljom prednošću jer se u prvoj utakmici neće ništa riješiti - rekao je trener Dinama Sergej Jakirović i nastavio:

- Izbjegao se stres svih proteklih godina koji je bio u srpnju. Napravili smo dobre pripreme, odigrali prvo kolo, lijepo otvorili prvenstvo. Imamo još dvije utakmice da izbrusimo formu, nadam se da ćemo biti još bolji i popraviti još stvari da bismo dočekali u dobroj formi jednog od ova dva protivnika. Uvjeren sam da ćemo imati punu podršku, da će naši navijači napraviti sve da nam budu vjetar u leđa. Vidjet ćemo s kim ćemo igrati, ali napravit ćemo sve da ostvarimo ambiciju i zaigramo u Ligi prvaka.

I Qarabag i Ludogorec imaju po jednog Hrvata

Qarabag je vrijedan 16,5 milijuna eura, više od četiri puta manje nego Dinamo (71,4 milijuna). Najskuplji mu je igrač Brazilac Juninho (27) vrijedan dva milijuna eura, od stranaca su vrijedni eksponati i Portugalac Leandro Andrade (milijun i pol) i Yassine Benzia (1,2 milijuna), a u sastavu je i jedan Hrvat, golman Fabijan Buntić (27) koji je počeo u Stuttgartu, a Qarabagu ga je posudio portugalski klub Vizela.

"Modri" nemaju povijest utakmica s Qarabagom, za razliku od Ludogoreca s kojim su se susretali u sezonama 2012/13., 2013/14. i 2022/23. Prvi dvoboji bili su i najdramatičniji jer je Domagoj Vida golom u 98. minuti donio prolazak u treće pretkolo Lige prvaka (3-2) nakon remija 1-1 u u Bugarskoj. U sezoni potom Dinamo je izgubio u obje utakmice grupne faze Europske lige (3-0 u Bugarskoj, 2-1 u Zagrebu), a prije dvije sezone uzvratio je pobjedama u okršajima trećeg pretkola Lige prvaka (2-1 u gostima, 4-2 kod kuće).

Momčad Ludogoreca vrijedi 53 milijuna eura, a u kadru joj je povremeni reprezentativac Simon Sluga (31) koji je tamo otišao nakon skromne sezone u Lutonu, no već je mjesecima izvan prvog sastava i mogao bi napustiti klub. Najskuplji su igrači Ganac Bernard Tekpetey vrijedan šest milijuna uera i Poljak Jakub Piotrowski (pet milijuna).

Parovi play-offa Lige prvaka:

  • Young Boys - Galatasaray
  • Dinamo - Qarabag / Ludogorec
  • Midtjylland / Ferencváros - Slovan Bratislava / APOEL
  • Jagellonia / Bodo/Glimt - Crvena zvezda
  • Malmö / PAOK - Sparta Prag / FCSB
  • Lille / Fenerbahče - Slavia Prag / Union Saint-Gilloise
  • Dinamo Kijev / Rangers - Salzburg / Twente
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 110

VIDEO

Ubili mu djeda, bio je izbjeglica, a danas je svjetska nogometna legenda. Ovo je Modrićeva priča
SRETAN 39. ROĐENDAN, KAPETANE!

Ubili mu djeda, bio je izbjeglica, a danas je svjetska nogometna legenda. Ovo je Modrićeva priča

Luka Modrić na odlasku iz Dinama pjevao je s Boysima na ogradi i obećao da će se vratiti. Danas ima dvije nogometne želje: doživotni ugovor s Real Madridom i veliki trofej s 'vatrenima'

Sopić za 24sata: Skupina od 50 hrvatskih navijača prebila je pet-šest Poljaka od 60 godina!
MAKLJAŽA U OSIJEKU

Sopić za 24sata: Skupina od 50 hrvatskih navijača prebila je pet-šest Poljaka od 60 godina!

To su one situacije u kojima vam je neugodno što ste Hrvat. Neki klinci u crnim majicama prebili su Poljake i onda, naravno, pobjegli, otkrio nam je bivši trener Gorice i Rijeke detalje tučnjave kraj hotela "vatrenih"