UEFA značajno diže premije za Ligu prvaka: Evo koliki novac iduće sezone lovi prvak HNL-a | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 7

UEFA značajno diže premije za Ligu prvaka: Evo koliki novac iduće sezone lovi prvak HNL-a

UEFA značajno diže premije za Ligu prvaka: Evo koliki novac iduće sezone lovi prvak HNL-a

Što se tiče pobjeda u Ligi prvaka, dosad je praksa bila 2.8 milijuna eura za slavlje u šest utakmica (17.4), a klubovi će sad dobiti 2.1 milijun eura po pobjedi što je na kraju grupne faze malo više (17.6)

VIDEO

Krenuli smo u HNL sezonu s najavama kako je ova godina iznimno bitna što se tiče naslova prvaka, a s obzirom na širenje Lige prvaka, novac će za one koji se plasiraju u najelitnije europsko natjecanje biti veći. 

Ne samo da se mijenja broj momčadi koje će izboriti Ligu prvaka s 32 na 36, već se tu radi i o povećanju prihoda. Bit će tu 64 utakmice, a nagradni fond porast će s dvije na dvije i pol milijarde eura.

Dosad su klubovi za pobjedu u grupnoj fazi dobivali 0.93 milijuna eura u šest utakmica, dok će sad za osam utakmica dobiti 0.7 eura po susretu pa su stvari praktički iste. Što se tiče pobjeda, dosad je praksa bila 2.8 milijuna eura za slavlje u šest utakmica (17.4), a klubovi će sad dobiti 2.1 milijun eura po pobjedi što je na kraju grupne faze malo više (17.6). 

Ulaskom u šesnaestinu finala će se umjesto dosadašnjih 9.6 mil. eura dobiti 11 milijuna, u četvrtfinalu umjesto 10.6 ide 12.5 milijuna eura, a u polufinalu umjesto 12.5 milijuna eura slijedi 15 milijuna. Finalist će umjesto 14.5 dobiti 18.5 milijuna eura, dok će pobjednik dobiti umjesto dodatnih 4.5 milijuna, 6.5 milijuna eura. Prema rankingu lige dobit će klubovi od 0.275 do dodatnih 9.9 milijuna eura, najboljih osam dobit će još dva, a momčadi između devete i 16. pozicije podijelit će 21 milijun eura.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 7

VIDEO

UŽIVO Transferi: Ajax se rješava Šutala? Ključni čovjek na putu do naslova produžio s Dinamom
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Ajax se rješava Šutala? Ključni čovjek na putu do naslova produžio s Dinamom

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, tko ide na koga?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, tko ide na koga?

Pobjednik može zaraditi do 28 milijuna eura, finale se igra na Olimpijskom stadionu u Berlinu