Obavijesti

Sport

Komentari 22

Uefa i 24sata izabrali: Erling Haaland je nogometaš godine!

Uefa i 24sata izabrali: Erling Haaland je nogometaš godine!

Napadač Manchester Cityja nagradu je osvojio ispred Lionela Messija i Kevina De Bruynea. Prošle sezone srušio je brojne rekorde i okitio se trostrukom krunom, a sve u svojoj prvoj godini u redovima 'građana'

VIDEO

Najbolji svjetski napadač Erling Haaland (23) dobio je novo priznanje. Fantastični Norvežanin je od danas i službeno najbolji nogometaš godine po izboru Uefe i medija. Hrvatsku su na ceremoniji u Monte Carlu predstavljala 24sata kao jedini hrvatski predstavnik u Kneževini.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

gvardiol o haalandu 00:47

Haaland je u Grimaldi Forumu pobijedio konkurenciju i veliko priznanje osvojio ispred Lionela Messija i Kevina De Bruynea koji su sudjelovali u samoj završnici finala za najboljeg europskog igrača.

Norvežanin je dobio ukupno 352 glasa ispred Messija koji je imao 227 glasova, a De Bruyne se zaustavio na samo dva manje, 225.

- Osjećam se sjajno. Osvojio sam trostruku krunu s 22 godine. Živim svoj san, to mi je ujedno bio san dok sam bio mlad. To je nešto posebno i vrlo sam sretan. Također, daje mi motivaciju raditi još više i pokušati postići još nešto, da osvojim još trofeja. Jako sam sretan - rekao je Haaland kada je primio nagradu pa dodao razmišljanja o ovoj sezoni:

- Napravit ću najbolje što mogu. Ovo mi je velika motivacija i način da držim glavu čistom. Svi će još više gledati mene i moju momčad pa moramo biti još spremniji. Sve to mi je motivacija i spreman sam boriti se i imati još jednu odličnu sezonu.

Koga se više bojiš Pepa Guardiole ili svojeg oca Alfieja Haalanda?

- Nekad Pepa, nekad zna biti malo zastrašujuć... Ali i otac isto. Volim kada Pep viče na mene jer pokušava doći do nekog dijela mojeg mozga. Sviđa mi se to i ne žalim se. Otac i ja se jako puno svađamo, raspravljamo... Sve to vodi u pravom smjeru.

Napadač Manchester Cityja je prošle godine imao sezonu iz snova i srušio je brojne rekorde. U Premier ligi je zabio 36 golova u 35 ligaških utakmica, srušivši prethodni rekord od 34 pogotka u jednoj sezoni kojeg su dijelili Andy Cole i Alan Shearer i koji je stajao gotovo tri desetljeća.

Statistika Erlinga Haalanda

Nevjerojatnu statistiku dodatno je podebljao ukupan učinak. Norvežanin je u 51 nastupu zabio 52 gola. Postigao je nevjerojatna četiri hat-tricka u Premier ligi, uz još jedan u FA kupu i pet golova u Ligi prvaka protiv RB Leipziga. Također, odigrao je i šest utakmica za Norvešku u kojima je postigao četiri gola.

S Manchester Cityjem je pokorio nogometni svijet osvojivši trostruku krunu. Podigao je trofej Premier lige, Lige prvaka i engleskog FA kupa pa u svojoj prvoj sezoni u redovima 'građana' osvojio sve što se osvojiti može. A tek su mu 23 godine i cijela karijera je pred njime...

Treba nadodati i postignuće van nogometnih terena, još jedan rekord koji je srušio. A to je da je Nikeu, gigantu sportske opreme, obećao vjernost narednih 10 godina u sponzorskom ugovoru teškom 223 milijuna eura. To je uvjerljivo najveći takav ugovor općenito u nogometu.

Inače, u izboru za Uefina nogometaša godine sudjelovao je urednik 24sata Elvir Islamović te kao jedini hrvatski predstavnik u Kneževini ponosno zastupao Hrvatsku.

Dobitnici Uefinih nagrada

  • predsjednikova nagrada: Miroslav Klose
  • najbolji trener: Pep Guardiola (Manchester City)
  • najbolja trenerica: Sarina Wiegman (Engleska)
  • nogometašica godine: Aitana Bonmati (Barcelona, Španjolska)
  • nogometaš godine: Erling Haaland (Manchester City, Norveška)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 22

VIDEO

Pozadina drame u Dinamu: Evo koliko bi Jakiroviću trebao platiti, koliko košta Kovač...
BURAN DAN U MAKSIMIRU

Pozadina drame u Dinamu: Evo koliko bi Jakiroviću trebao platiti, koliko košta Kovač...

Plus+ Za prvu navijačku želju treba platiti odštetu, iako ne trenira nikoga. Niko Kovač Bobanov je favorit, već je vodio trojicu dinamovaca. Nakon dva najteža poraza u povijesti Lige prvaka, jedan je trener dobio otkaz, drugi nije

ANKETA Tko bi trebao preuzeti Dinamo nakon otkaza Jakiru?
VRUĆA STOLICA

ANKETA Tko bi trebao preuzeti Dinamo nakon otkaza Jakiru?

Neki bivši treneri "modrih" trenutačno su zauzeti, drugi pak slobodni, a u kombinacijama se spominje i angažman Nike Kovača. Pitali smo vas tko bi trebao voditi Dinamo u nastavku sezone
Doznajemo: Sergej Jakirović je bivši, Dinamo smijenio trenera
PRESUDIO MU BAYERN

Doznajemo: Sergej Jakirović je bivši, Dinamo smijenio trenera

Nakon dvodnevnog sasjedanja u Maksimiru su presudili Jakiroviću. Prvi favorit za nasljednika Niko Kovač za sebe i svoj stožer traži plaću kakvu nije zarađivao niti jedan igrač u Dinamovoj povijesti