Obavijesti

Sport

Komentari 6

Trojica Hrvata kandidati za prestižnu nagradu Golden Boy!

Trojica Hrvata kandidati za prestižnu nagradu Golden Boy!

Golden Boy nagrada je koju Tuttosport dodjeljuje od 2003. za najboljeg nogometaša do 21 godine. Osvajali su je Lionel Messi, Sergio Agüero, Wayne Rooney, Kylian Mbappé, Erling Haaland, Joao Felix, Matthijs de Ligt, Pedri.

VIDEO

Talijanski Tuttosport objavio je listu od 100 najboljih mladih igrača koji konkuriraju za nagradu Golden Boy, najboljeg mladog igrača za 2023. godinu, a kao gotovo i svake godine, Hrvatska i ovaj put ima svoje predstavnike. 

Pokretanje videa...

Hrvatska U-21 pobijedila Englesku 05:01

To su Matija Frigan (Rijeka), Luka Stojković (Lokomotiva) i Martin Baturina (Dinamo). Frigan (20) je prošle sezone bio jedno od najvećih iznenađenja HNL-a. Agresivni i ubojiti napadač koji stvara probleme svakoj momčadi neumornom trkom svih 90 minuta, prošle sezone je zabio 14 golova. Najvrjedniji je eksponat Rijeke u ljetnom prijelaznom roku, veliki interes vlada za njega i bilo bi pravo čudo kada bi ostao na Rujevici. Za njega je zagrizao i Dinamo, a na listi Tuttosporta zauzeo je 37. mjesto.

Rijeka: Rijeka i Hajduk sastali se u 29. kolu Prve HNL

Luka Stojković je eksplozivno i prodorno krilo, još jedan od izdanaka sjajne Lokomotivine škole. Tek mu je 19 godina, a i njega želi dovesti Dinamo. Krilo Lokomotive nalazi se na 84. mjestu, a najbolje rangirani Hrvat je Martin Baturina (20) koji je 22.

Lokomotiva i Gorica u 32. kolu SuperSport HNL-a

O jednom od najvećih dijamanata hrvatskog nogometa ne treba previše trošiti riječi. Nogometni fantazista i genijalac s loptom u nogama, s 20 godina je nositelj igre hrvatskog prvaka i igrač od kojeg se prvo očekuje da ove sezone povede klub prema Ligi prvaka, a potom i s milijunima napuni klupsku kasu. Na Transfermarktu vrijedi 15 milijuna eura, brojni europski klubovi zagrizli su za njega i ovo mu je vjerojatno i posljednja sezona na Maksimiru. 

Dinamo na Maksimiru pobijedio Šibenik sa 4-0

Listu predvodi zvijezda Bayerna Jamal Musiala, novi igrač Real Madrida Jude Bellingham, Antonio Silva iz Benfice, Xavi Simons iz PSV-a te Gavi, prošlogodišnji osvajač nagrade Golden Boy. 

Golden Boy nagrada je koju Tuttosport dodjeljuje od 2003. za najboljeg nogometaša do 21 godine, a u izboru sudjeluju i novinari Marce, L'Equipea, Bilda, The Timesa, De Telegraafa i brojni drugi. Osvajali su je Lionel Messi, Sergio Agüero, Wayne Rooney, Kylian Mbappé, Erling Haaland, Joao Felix, Matthijs de Ligt, Pedri... U izboru sudjeluju i posjetitelji njihove internetske stranice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 6

VIDEO

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'
IKONA HNL-a

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'

Danijel Hrman kaže: Besek nas je kažnjavao s 1000 maraka za ćevape, u Moskvi sam doživio bombaški napad, a USKOK je istraživao moj transfer, zbog čega me ispitivao i predsjednik kluba

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...
IZ FINALA 1983.

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...

Plus+ Dolazili su nam kući svi živi fotografirati se s tim dresom, a ja sam u njemu godinama igrao na ulici, priča nam Milan Gega, čiji je otac Tomislav bio redar na utakmici Šibenke i Bosne