Obavijesti

Sport

Komentari 19

Trener Salzburga: Od Dinama nismo pobijedili nikoga doma. Baturina? Wow, kakav talent!

Trener Salzburga: Od Dinama nismo pobijedili nikoga doma. Baturina? Wow, kakav talent!

Petković je važan, prednost je Bjelici što je trenirao u Austriji, velik je izazov igrati protiv prvaka druge države. A u momčadi bih od hrvatskih veznjaka najradije imao Luku Modrića

Salzburg ove sezone igra toplo-hladno. Nakon dva bolna poraza 4-0 i 5-0 nakratko je vratio mir u kući mršavom pobjedom nad Altachom prošli vikend (2-1), a sad mu u goste u trećem kolu Lige prvaka stiže Dinamo koji je autsajder prema kladionicama (4,75 naspram 1,75 za domaćina). Mnogi očekuju neizvjesnu utakmicu, a trener austrijskog kluba Pepijn Lijnders naglasio je važnost motivacije.

Pokretanje videa...

Plava noć u Mostaru 03:49

- Očekujem dosta borbe za svaku loptu. Na početku ljudi moraju osjetiti našu glad, stadion treba osjetiti strast kao u zadnjoj utakmici. Moramo konstantno iznositi loptu na njihovu polovicu. Lijepo je što igramo kući, pred svojim navijačima. Svi imaju obvezu boriti se, jako želimo ova tri boda.

Salzburg je u prošloj europskoj utakmici teško stradao od Bresta (4-0), a bez pobjede je u zadnjih pet utakmica u glavnoj fazi Lige prvaka. Zadnji koji je pao u Mozartovu gradu bio je baš Dinamo u listopadu 2022.

- Igrali smo bolje nego u Pragu, gdje smo izgubili 3-0. Dvije godine nismo pobijedili na svom terenu u Ligi prvaka. Moramo pokazati veću kvalitetu, biti hrabri na lopti i jako agresivni bez lopte - kazao je Nizozemac.

Zagreb: Baturina povećao prednost Dinama nad Monacom na 2:0

Kakav je Dinamo?

- Petković je važan, ako bude igrao. Naravno, i Baturina. Wow, kakav je to talent! Dinamo ih ima jako puno, promijenio je trenera, ima novu organizaciju i stil igre. Može mijenjati sustav, protiv Monaca je igrao s petoricom u zadnjoj liniji, protiv Istre u formaciji 4-3-3. Nadam se i očekujem da ćemo ih napasti s loptom i bez nje.

S druge strane bit će Nenad Bjelica, koji jako dobro poznaje austrijski nogomet. Doduše, neće biti uz momčad zbog isključenja protiv Monaca.

- Prednost je što je Bjelica trenirao u Austriji, dobro poznaje ligu. Neće biti na klupi, ali će sigurno dobro pripremiti momčad. Uvijek je velik izazov igrati protiv prvaka druge države.

A bi li u momčadi radije imao Martina Baturinu, Petra Sučića ili Brunu Petkovića?

- Neću ići u tom smjeru. Jako mi se sviđa vaše pitanje, haha. Ako bih trebao izabrati hrvatskog veznjaka, onda bi to bio najbolji veznjak u prošlosti i sadašnjosti, Luka Modrić - zaključio je Lijnders.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 19
Salzburg - Dinamo 0-2: 'Modri' očitali lekciju u Austriji i nakon 26 godina pobijedili u grupi LP
3. KOLO LIGE PRVAKA

Salzburg - Dinamo 0-2: 'Modri' očitali lekciju u Austriji i nakon 26 godina pobijedili u grupi LP

Dinamo je pobijedio u Austriji protiv Red Bull Salzburga 2-0. Golove za "modre" zabili su Kulenović i Petković, a kod oba je asistenciju dodao Ristovski