Obavijesti

Sport

Komentari 6

Trener Rudeša: Živim u Zagrebu već 18 godina, nemam posebnih afiniteta za pobijediti Dinamo

Trener Rudeša: Živim u Zagrebu već 18 godina, nemam posebnih afiniteta za pobijediti Dinamo

Kaže se da su to najlakše utakmice, ali nama svaka nosi tri boda. Trebaju nam bodovi pothitno, a znamo da je Dinamo jedan od najtežih mogućih suparnika. Situacija je takva kakva je, najavio je Toni Golem

VIDEO

Idealan scenarij bio bi pobjeda, naravno. Svi znamo snagu i kvalitetu Dinama, gledao sam ih uživo protiv Astane, prava europska momčad poduplana po svim pozicijama. Za njih se malo teže pripremiti zbog širine kadra jer će vjerojatno nastupiti oni koji su dosad manje igrali. Svi su spremni osim Oddeija koji je već duže vrijeme ozlijeđen, započeo je trener Rudeša Toni Golem prije utakmice protiv Dinama.

Rudeš o zabrani Dinamovih obilježja: Nije to odluka kluba, a plave majice su dobrodošle
Rudeš o zabrani Dinamovih obilježja: Nije to odluka kluba, a plave majice su dobrodošle

Zagrebački je klub doveo par iskusnijih igrača u vidu Edina ŠehićaVinka Petkovića... a ipak prema stanju na tablici jasno je da bi im pokoje pojačanje dobro došlo.

POGLEDAJTE VIDEO: Sažetak Lokomotiva - Rudeš (1-0)

Pokretanje videa...

Lokomotiva - Rudeš 1-0 (sažetak) 01:18

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

- Promjene u kadru? Svi slobodni igrači mogu se registrirati, u procesu smo dovođenja centralnog napadača - to je moja želja od samog početka, a realno teško je dovesti napadača van prijelaznog roka. Na tragu smo nečega, ali to je sve što vam mogu reći - objasnio je Golem.

A u klubu ima jednog centralnog napadača na posudbi koji je prije par mjeseci kotirao kao igrač u rotaciji upravo Dinama, a riječ je o Franu Topiću (19) koji nije igrao u porazu protiv Lokomotive (1-0).

- Topić nije jedini koji je bio otkriće u Dinamu, ima ih dosta takvih tu po klubovima. Imamo konkurenciju na nekim pozicijama jako velika, na nekima ju nemamo i gledamo složiti nešto najkompatibilnije. On je došao prije mog dolaska i ja iz postojećeg kadra moram složiti nešto konkurentno - objasnio je trener Rudeša.

Zagreb: Susret Lokomotive i Rudeša u 8. kolu Prve HNL

Aktualni hrvatski prvak dolazi na Kranjčevićevu nakon pobjede protiv Astane (5-1) i s tri ligaške pobjede u nizu, dok se domaćini bore za ostanak. No, događalo se da i u takvim situacijama pobijede veliki autsajderi.

- Kaže se da su to najlakše utakmice, ali nama svaka nosi tri boda. Dinamo dolazi nakon što su uhvatili dobar zamah u Europi, nakon pobjede u Osijeku (3-2) krenule su s igrama i pobjedama. Trebaju nam bodovi pothitno, a znamo da je Dinamo jedan od najtežih mogućih suparnika. Situacija je takva kakva je, moramo tražiti bod ili bodove u svakoj sljedećoj utakmici.

Na klupu Rudeša Golem je došao iz redova Hajduka gdje je bio trener juniora. Sad ima priliku otkinuti bodove 'modrima' u sezoni u kojoj 'bili' žele dugo iščekivani naslov. No, Splićanin sa zagrebačkom adresom 'staje na loptu'.

VIDEO Sudačka komisija: Rudeš je oštećen protiv Lokomotive
VIDEO Sudačka komisija: Rudeš je oštećen protiv Lokomotive

- U Zagrebu živim 18 godina sa par godina prekida kad sam igrao vani i tu se osjećam kao kod kuće, Zagreb mi je drugi dom. Svi znaju odakle dolazim i gdje sam bio trener tako da, iskreno, nemam nikakvih posebnih afiniteta pobijediti Dinamo. Bio bih zadovoljniji da smo pobijedili Lokomotivu i momčadi koje su nam bliže - zaključio je trener Rudeša.

Utakmica 9. kola Supersport HNL-a između Rudeša i Dinama na rasporedu je u nedjelju, 24. rujna, s početkom u 19.15 sati na stadionu Kranjčevićeva u Zagrebu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 6

VIDEO

Gattuso otkrio zašto se Livaja ljuti: Moram ga smirivati! A za direktora nema mjesta u busu...
NAJAVIO SLAVEN

Gattuso otkrio zašto se Livaja ljuti: Moram ga smirivati! A za direktora nema mjesta u busu...

Bivši suigrači su mi rekli 'Nije normalno koliko mladih igrača stavljaš u Hajduku', a da sam pitao za savjet Marcela Lippija, poslao bi me u neku stvar! Mentalitet momčadi se ovdje promijenio, sada se ovdje radi...