Obavijesti

Sport

Komentari 50

Tomić na solunskom frontu bez Drmića i Murića: Oni su favoriti

Tomić na solunskom frontu bez Drmića i Murića: Oni su favoriti
4

Riječani su otputovali u Grčku. U četvrtak u Solunu igraju prvu utakmicu play offa Konferencijske lige. Dva koraka do europskog sna, plasmana u skupinu. PAOK je favorit, ali... I veći su padali

VIDEO

PAOK - Rijeka, četvrtak 20.00, Solun. Prva utakmica play offa Konferencijske lige, uzvrat tjedan dana kasnije na Rujevici. Dvokorak za ispunjenje sna i još jedne riječke europske senzacije.

Grci su favoriti i Rijeka je u srijedu ujutro s Krka put Soluna krenula bez imperativa, ali s tim duboko usađenim europskim DNK. Stuttgart, Milan, Feyenoord, AZ... Padali su i veći od PAOK-a!

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

Rijeka bijelih snova 01:15

U avion za uzavrelu Grčku nisu sjeli ozlijeđeni Murić, Drmić, Labrović, Selahi i Smolčić te Stanić koji još nema pravo nastupa u Europi.

PAOK je silno iskusan, kvalitetan. Baš jak. Kurtić, Kagawa, Živković, Schwab, Ingason, Varela, Swiderski... Njuške sa stotinama utakmica u nogama, u Europi, u Serie A, u Premier league, u Bundesligi...

- Favoriti su, u to nema nikakve dvojbe - priča glavni trener 'bijelih' Goran Tomić u lijeno riječko jutro prije leta za Solun.

- Bio bih zadovoljan s bilo kojim rezultatom koji nam ostavlja prostor da u uzvratu na Rujevici idemo po prolaz u skupine. Naravno, jedino istinsko zadovoljstvo je pobjeda, ali znamo na kakvu momčad idemo i zato smo: realni optimisti.

U Edinburghu ste bili 'stisnuti' (citat Andrije Vukčevića). U Solunu to ne smijete biti.

- I u Osijeku smo radili neke pogreške koje ne smijemo, ali činjenica je također da smo u sezonu ušli dobro i da unatoč PAOK-ovoj favoriziranosti mi znamo da smo: Rijeka. A Rijeka je jako puno puta rušila bogatije od sebe, Rijeka je jako puno puta radila europske senzacije. Dakle: nemamo imperativ, ali vjerujemo da možemo.

Bez Drmića i Murića. Veliki hendikep.

- Nema alibija.

Plus je što PAOK tek u četvrtak zapravo igra svoju prvu službenu utakmicu ove sezone.

- Da, mi smo ipak u pravom ritmu već mjesec dana. Naravno, oni sve mogu nadoknaditi iskustvom i kvalitetom. Da, očekujemo da će žestoko napasti od prve minute, ali ne 'na ho-ruk'. PAOK nije takva nego baš nogometno, tehnički jaka momčad.

Igrate svaka dva-tri dana...

- Ma sezona je tek počela. Nema se što pričati o mogućem umoru, zasićenju i sličnim temama. Ni slova. Nagrada koju možemo osvojiti je silno važna i želja da do nje dođemo je veća od svega. Sanjam uzvrat na punoj Rujevici i slavlje. Oni su favoriti, mi nemamo imperativ, ali znamo da možemo. Idemo korak po korak - rekao je Goran Tomić.

Hibernian u Škotskoj i Osijek u Osijeku riječki su vezni red lomili i snagom i brojčano. Pa je čisto logično da će Tomić, posebno bez Drmića i Murića, na PAOK poslati Rijeku s tri centralna vezna.

'Ajmo, Rijeko... Prema još jednoj nezaboravnoj europskoj noći. Neka hrvatska pobjednička pjesma bude glasnija od sirtakija!

Marić: Što rade u VAR sobi, to je neprihvatljivo! Kriv je - tehničar
Marić: Što rade u VAR sobi, to je neprihvatljivo! Kriv je - tehničar
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 50

VIDEO

Pozadina drame u Dinamu: Evo koliko bi Jakiroviću trebao platiti, koliko košta Kovač...
BURAN DAN U MAKSIMIRU

Pozadina drame u Dinamu: Evo koliko bi Jakiroviću trebao platiti, koliko košta Kovač...

Plus+ Za prvu navijačku želju treba platiti odštetu, iako ne trenira nikoga. Niko Kovač Bobanov je favorit, već je vodio trojicu dinamovaca. Nakon dva najteža poraza u povijesti Lige prvaka, jedan je trener dobio otkaz, drugi nije

ANKETA Tko bi trebao preuzeti Dinamo nakon otkaza Jakiru?
VRUĆA STOLICA

ANKETA Tko bi trebao preuzeti Dinamo nakon otkaza Jakiru?

Neki bivši treneri "modrih" trenutačno su zauzeti, drugi pak slobodni, a u kombinacijama se spominje i angažman Nike Kovača. Pitali smo vas tko bi trebao voditi Dinamo u nastavku sezone
Doznajemo: Sergej Jakirović je bivši, Dinamo smijenio trenera
PRESUDIO MU BAYERN

Doznajemo: Sergej Jakirović je bivši, Dinamo smijenio trenera

Nakon dvodnevnog sasjedanja u Maksimiru su presudili Jakiroviću. Prvi favorit za nasljednika Niko Kovač za sebe i svoj stožer traži plaću kakvu nije zarađivao niti jedan igrač u Dinamovoj povijesti