Obavijesti

Sport

Komentari 22

Tko je Ruskinja za hrvatskim jedrima? 'Rusima sam rekla da odlazim ća, nisu mi ništa mogli'

Tko je Ruskinja za hrvatskim jedrima? 'Rusima sam rekla da odlazim ća, nisu mi ništa mogli'
5

Ljepši je život u Splitu nego u Moskvi, naravno. Čim prođeš Sv. Rok, totalno je drugačije! Navikla sam na dalmatinski stil života, opušteno, plavo more, sunce, manje kiše... rekla je Vorobjeva

VIDEO

Ruskinja koja nastupa pod hrvatskom zastavom, Elena Vorobjeva (36), na pragu je sjajnog rezultata na Olimpijskim igrama u Parizu. Ova 36-godišnja jedrilička danas će se boriti za olimpijsko odlilčje u klasi ILCA 6 i ukupno šestu hrvatsku medalju na OI-ju.

Isprobaj Oranž za samo 10 centi te uzmi mjesec dana Pickbox NOW pretplate!

Elena se rodila u Moskovskoj Oblasti, a nakon Olimpijskih igri u Rio de Janeiru 2016. godine razmišljala je o odlasku u mirovinu. Ali je odlučila kako neće odustati, napravila je hrabar potez i rusku zastavu zamijenila hrvatskom. Sve zbog trenera Tončija Antunovića, zbog kojeg se preselila u Split.

Jedriličarka Vorobjeva u finalu, Jurišić nije prošao kvalifikacije
Jedriličarka Vorobjeva u finalu, Jurišić nije prošao kvalifikacije

- Od 2009. sam dolazila u Hrvatsku na regate i na pripreme, pronašla sam ovdje prijatelje u jedrenju i nakon Olimpijskih igara u Riju odlučila sam preseliti se ovamo - rekla je u jednom intervjuu za 24sata.

Sailing - Women's Laser Radial - Opening Series

Elena je već jednom bila u borbi za olimpijsko odličje. Na Igrama 2012. u Londonu bila je četvrta u klasi Elliot. Sad može ostvariti san i biti osvojiti olimpijsku medalju, udaljena je samo osam negativnih bodova od bronce koju trenutačno drža Norvežanka Hoest.

Vorobjeva se u Hrvatsku preselila sa suprugom Sergejem, koji joj je i trener. Najveći im je izazov bio nabaviti sve potrebne papire kako bi mogla nastupiti pod hrvatskom zastavom. 

Suprug joj je trener

- Ostavio je posao u Rusiji i došao sa mnom. On mi je trener za fizičku pripremu, brine se o logistici, prijevozu broda i slično, maser mi je, nutricionist...

Srećom, Rusija im nije zadavala probleme u odlasku.

Sailing - Women's Laser Radial - Opening Series

- S Rusijom je bilo lako, rekla sam im da više neću nastupati za njih i da idem ća - ubacila je malo dalmatinskog dijalekta dok je razgovarala pa nastavila...

- Ovisi o savezu, ali imaju kad je riječ o sportašima u kojima je Rusija uložila neki novac. Onda traže neku odštetu od druge države jer joj daju gotovog sportaša. U Hrvatskoj sigurno ne bi platili za mene, haha!

Ljepše joj je živjeti u Hrvatskoj

Nije joj dugo trebalo kako bi se naviknula na životni stil u Splitu. Odgovara joj sunčano i toplo vrijeme i opušteni stil života.

- Ljepši je život nego u Moskvi, naravno. Čim prođeš Sv. Rok, totalno je drugačije! Navikla sam na dalmatinski stil života, opušteno, plavo more, sunce, manje kiše, nema puno hladnih dana u godini... Ma i sad kad je 32 stupnja mi se sviđa. Nauživala sam se hladnoće u Rusiji, haha - zaključila je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 22

VIDEO

Ubili mu djeda, bio je izbjeglica, a danas je svjetska nogometna legenda. Ovo je Modrićeva priča
SRETAN 39. ROĐENDAN, KAPETANE!

Ubili mu djeda, bio je izbjeglica, a danas je svjetska nogometna legenda. Ovo je Modrićeva priča

Luka Modrić na odlasku iz Dinama pjevao je s Boysima na ogradi i obećao da će se vratiti. Danas ima dvije nogometne želje: doživotni ugovor s Real Madridom i veliki trofej s 'vatrenima'

Hrvatska - Poljska 1-0: Kapetan presudio gostima za rođendan!
POBJEDA 'VATRENIH'

Hrvatska - Poljska 1-0: Kapetan presudio gostima za rođendan!

Potpuno zasluženo "vatreni" su stigli do tri osvojena boda u 2. kolu Lige nacija. Jedini gol zabio je Luka Modrić u 52. minuti iz slobodnog udarca. Na drugoj utakmici Portugal je okrenuo Škotsku i pobijedio 2-1