Tko je najbolji igrač ovog Eura? | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 20

Tko je najbolji igrač ovog Eura?

Tko je najbolji igrač ovog Eura?

Dani Olmo je s tri gola i dvije asistencije glavni favorit, ali još se nekoliko igrača istaknulo svojim partijama na turniru. Dvojica Engleza i Nizozemca odskočila su kvalitetom, dok Francuzi nisu briljirali...

VIDEO

Europsko prvenstvo 2024. dolazi svome kraju, pa je vrijeme za izabrati najboljeg igrača turnira. Španjolska i Engleska igrat će finale, a obje reprezentacije imaju svoje adute u nadmetanju. Dani Olmo (26) je jedan od glavnih favorita, s obzirom na to da je s tri gola na vrhu ljestvice strijelaca (uz još petoricu), a osim toga je dodao i dvije asistencije. 

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

Policajac nalik Southgateu koji pjeva serenadu engleskih navijača 00:36

Olmov suigrač iz veznog reda Fabian Ruiz (28) također iga odličan turnir od samog početka, sjećamo se da je na utakmici protiv Hrvatske bio najbolji na terenu. Španjolska krila Nico Williams (22) i Lamine Yamal (16) jaki su aduti "furije" i iza njih je također odličan turnir. 

Statistika Williamsa na Euru:

 

Englesku je ispadanja iz osmine finala spasio Jude Bellingham (21) polu škaricama u 95. minuti protiv Slovačke. Iako cijela reprezentacija trpi kritike zbog neuvjerljive igre, "tri lava" su se "mic po mic" dogegala do finala, a najviše su se istaknuli Bellingham (2 gola) i Harry Kane (3 gola). 

Euro 2024 - Round of 16 - England v Slovakia

Nizozemci su ostavili dobar dojam na turniru, iako im se i ždrijeb dobrano otvorio. Završili su treći u svojoj skupini, a onda u osmini finala igrali s Rumunjskom i u četvrtfinalu s Turskom. Cody Gakpo (25) s tri gola i asistencijom, te Xavi Simons (21) s golom i tri asistencije istaknuli su se u redovima "oranja", koje su dogurale do polufinala. 

Euro 2024 - Semi Final - Netherlands v England

Od reprezentacija koje su ranije ispale, jedan od igrača koji se istaknuo definitivno je Toni Kroos (34). Otkad se vratio u njemačku reprezentaciju krajem veljače "elf" se preporodio - u idućih osam utakmica šest su pobijedili, a dvije remizirali. Od Španjolske je u četvrtfinalu ispao praktički u egal utakmici. Ostaje i mrlja s te utakmice nedosuđeni penal za Njemačku zbog očitog igranja rukom Cucurelle početkom drugog produžetka. 

Euro 2024 - Quarter Final - Spain v Germany

Od ostalih igrača koji nisu među opcijama u anketi, istaknuli su se Gruzijci Mikautadze (3 gola, 1 asistencija) i golman Valencije Mamardašvili (23) kojem nakon Eura neće nedostajati ponuda. Arda Güler (19) pokazao je raskoš talenta (1 gol, 2 asistencije), kao i Jamal Musiala (21) koji s tri gola dijeli vrh ljestvice strijelaca. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 20

VIDEO

UŽIVO Transferi: Nakon dolaska Sučića Sociedad spreman pustiti Španjolca? Reus odlazi u SAD
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Nakon dolaska Sučića Sociedad spreman pustiti Španjolca? Reus odlazi u SAD

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Raspored i rezultati Olimpijskih igara: Kad nastupaju Hrvati?
VODIČ ZA IGRE

Raspored i rezultati Olimpijskih igara: Kad nastupaju Hrvati?

Olimpijske igre 2024. održavaju se u Parizu do 11. kolovoza. Na jednom mjestu donosimo termine i rezultate hrvatskih predstavnika
Fantastična večer: Dvaput rušili olimpijski rekord u finalu diska!
VIJESTI IZ PARIZA

Fantastična večer: Dvaput rušili olimpijski rekord u finalu diska!

Završio je 12. dan na Olimpijskim igrama u Parizu. Lena Stojković osvojila je brončanu medalju, finale je ulovila zlatna iz Rija Sara Kolak, vaterpolisti su izbacili Španjolsku za polufinale, Vorobjeva nije uspjela do bronce