Obavijesti

Sport

Komentari 20

Zeca je spremao za Wimbledon, Rusa odveo među 10 na svijetu

Zeca je spremao za Wimbledon, Rusa odveo među 10 na svijetu

Kad je po drugi put preuzeo Karena Hačanova, doveo je Rusa od 47. do 8. mjesta na ljestvici ATP-a. Mnogo je stvari odbijao jer je htio ostati uz obitelj, a s reprezentacijom je na pragu novog uspjeha

VIDEO

Meni bi bilo najdraže da funkciju izbornika prihvate Goran Ivanišević ili Ivan Ljubičić, ali biti izbornik je čast, a ne neka bez veze uloga. Ako su oni sretni da ih vodi Vedran Martić onda to mora biti čast, rekao nam je današnji izbornik hrvatskih tenisača prije dvije godine, malo prije nego je postavljen na mjesto na kojem ga gledamo i danas.

Junaci teniske senzacije: Ovdje smo kao ekipa. Svaki meč koji igram za Hrvatsku je privilegija
Junaci teniske senzacije: Ovdje smo kao ekipa. Svaki meč koji igram za Hrvatsku je privilegija

Nakon što je Željko Krajan otišao s mjesta izbornika 2019. godine, reprezentaciju je privremeno vodio Franko Škugor, a nakon toga stigao je prije susreta protiv Indije u Davis Cupu stigao nekadašnji trener Marina Čilića i Gorana Ivaniševića. Kao igrač je nastupao za mlađe reprezentacije bivše države, a zatim je otišao u Njemačku kao trener.

Radio je i s Goranom Ivaniševićem kojeg poznaje od njegove devete godine, a nakon četiri godine suradnje s Ivaniševićem, u kojima se splitski tenisač vratio na drugo mjesto ATP ljestvice te osvojio 10 turnira i 20 finala, formalno su prekinuli suradnju prije one 2001. godine kad je Goran osvojio Wimbledon. Izbornik je tad imao problema s ozljedom noge, čekao je prvo dijete pa mu putovanja i odlasci po turnirima nisu odgovarali.

Davis Cup Quarter-Final - Italy v Croatia

Surađivao je i s Petrom Martić u juniorskim danima, a iako imaju isto prezime, nisu u rodu. Nakon što je potpisala prve sponzorske ugovore povukao se iz njezine karijere jer se nije želio odvojiti od obitelji i putovati uz Petru cijelu godinu, ali nastavio joj je pomagati u Splitu, baš kao što je pomagao i Goranu prije slavnog Wimbledona, iako su formalno prekinuli suradnju.

Srbi se već bruse na Hrvatsku: Komšije čekaju, kakav spektakl!
Srbi se već bruse na Hrvatsku: Komšije čekaju, kakav spektakl!

S Marinom Čilićem radio je u juniorskim danima te ga vodio na turnire u Južnu Ameriku, a danas je upravo Marin prvi reket hrvatske reprezentacije koju vodi Martić. A osim reprezentacije, izbornik Martić surađuje i s trenutno 29. tenisačem svijeta, Rusom Karenom Hačanovim (25).

A upoznao ga je preko njegovog ujaka. Naime, Rus je nazvao Martića je ga je našao kao trenera koji je radio s tenisačem višim od 190 cm, a na kraju se svojevremeno Karen i preselio u Split gdje su zajedno radili. Tad ga Martić ipak nije želio pratiti po turnirima zbog obitelji pa su odustali od suradnje nakon godinu i pol, da bi je nakon nekoliko godina ponovno obnovili, a tad je Rusa Martić s 47. mjesta doveo do osmog na ATP ljestvici. 

Sad ima vremena za obitelj jer, s obzirom na novi format Davis Cupa, nije previše odvojen od njih te je mnogo manje s reprezentacijom, ali kao što vidimo, to mu je dovoljno za nove uspjehe s hrvatskih tenisačima. Podsjetimo, nakon pobjede protiv Italije (2-1) u četvrtfinalu, Hrvatsku u polufinalu čeka bolja reprezentacija iz ogleda Srbije i Kazahstana, a samo polufinale je na rasporedu u petak, 3. prosinca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 20

VIDEO

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'
IKONA HNL-a

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'

Danijel Hrman kaže: Besek nas je kažnjavao s 1000 maraka za ćevape, u Moskvi sam doživio bombaški napad, a USKOK je istraživao moj transfer, zbog čega me ispitivao i predsjednik kluba

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...
IZ FINALA 1983.

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...

Plus+ Dolazili su nam kući svi živi fotografirati se s tim dresom, a ja sam u njemu godinama igrao na ulici, priča nam Milan Gega, čiji je otac Tomislav bio redar na utakmici Šibenke i Bosne