Obavijesti

Sport

Komentari 74

Tko će biti 'plavi 9'? Petković se može prodati, a uz Miereza se Dinamo okrenuo i prema Ligue 1

Tko će biti 'plavi 9'? Petković se može prodati, a uz Miereza se Dinamo okrenuo i prema Ligue 1
4

Priča o odlasku najboljeg nogometaša Dinama je realna u ljetnom roku, a momčad s Maksimira već je 'bacila oko' na najboljeg strijelca HNL-a, No, u priči se pojavio i korpulentni napadač iz hit kluba francuske Ligue 1

VIDEO

Bruno Petković (29) ima ugovor s Dinamom do ljeta 2025. godine, a s obzirom na sve što je iza njega, i na sve što može biti na Euru, ovaj prijelazni rok trebao bi biti idealan da se Petko otisne na europsku scenu, a Dinamo nešto spremi u blagajnu. Bilo kako bilo, postoji mogućnost ostanka u "modroj" svlačionici, ali na Maksimiru se radi na novom napadaču.

POGLEDAJTE VIDEO: Dinamova proslava naslova

Pokretanje videa...

Velika fešta u Zagrebu povodom naslova Dinama 00:58

Spominje se najbolji strijelac prošle sezone HNL-a s 19 golova Ramon Mierez (27) kao logična opcija iz Osijeka, ali tu je i napadač hit kluba francuske lige. Dok bi za Miereza sigurno trebali platiti odštetu, Steve Mounie (29) dostupan im je - besplatno. Naime, napadaču Bresta, klubu iz francuske Ligue 1, koji će iduće sezone igrati grupnu fazu Lige prvaka nakon što su završili iza moćnih PSG-a i Monaca.

Reprezentativac Benina ove je sezone u dresu Bresta odigrao 35 utakmica, u kojima je zabio sedam golova uz tri asistencije, a visok je 190 cm i na terenu pomalo podsjeća na Petkovića - korpulentan je te će uvijek više raditi za momčad, nego za sebe. Treba istaknuti da Mounie ima i iskustvo igranja u Premiershipu, gdje je nosio dres Huddersfielda te imao 59 nastupa uz devet golova i četiri asistencije. Prema dostupnim podacima, u Francuskoj ima plaću od 840.000 eura godišnje, a Brest ga želi ostaviti.

Osijek se rastao s petoricom, Boto o Mierezu: 'Nećemo ga sigurno prodati u hrvatski klub'
Osijek se rastao s petoricom, Boto o Mierezu: 'Nećemo ga sigurno prodati u hrvatski klub'

No Dinamov projekt, kako doznajemo, iznimno mu je zanimljiv, ali pitanje je koliku mu plaću i uvjete mogu ponuditi sportski direktor Marko Marić i ljudi s Maksimira. A ako u blagajnu sjednu novci od moguće prodaje Petkovića, bit će tu mogućnosti... 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 74

VIDEO