Obavijesti

Sport

Komentari 2

Tip dana: Wales i bez Garetha Balea može pobijediti Irsku...

Tip dana: Wales i bez Garetha Balea može pobijediti Irsku...
1

Ova utakmica je prijateljska samo na papiru, i to što Bale neće nastupiti nije neka senzacija. Zadnje što mu treba je ozljeda koja bi mu ugrozila transfer u Real

VIDEO

Uoči prijateljskog dvoboja s Irskom mediji u Walesu su se, kao što je to postalo uobičajeno u posljednje vrijeme, najviše koncentrirali na Garetha Balea. Iako se prije tjedan dana činilo drugačije, Bale ipak neće nastupiti protiv Iraca te se službeno nalazi na listi ozlijeđenih igrača. Uz njega nedostaju još dva bitna igrača iz početne postave - veznjak Arsenala Aaron Ramsey, najvažniji igrač sredine terena, te iskusni branič West Hama James Collins.

Wales se već priprema za kvalifikacije za Europsko prvenstvo koje počinju za godinu dana, budući da su iz utrke za Svjetsko prvenstvo u Brazilu ispali nakon četiri poraza u prvih šest utakmica. Izbornik Chris Coleman, koji je momčad preuzeo u jako teškoj situaciji nakon smrti Garya Speeda, od igrača traži maksimalan pristup u svakoj utakmici kako bi se stekao pobjednički mentalitet:

- Želimo biti spremni za kvalifikacije za Euro i u svakoj utakmici na teren poslati istu momčad. Euro se proširio i otvorila su se nova mjesta, a mi imamo mladu momčad koja može ispuniti cilj, ako budu svi igrali. Ljudi govore da je ovo zlatna generacija, no ja tvrdim da nije sve dok se ne kvalificiraju na neko natjecanje. Hajdemo se spremati za Euro počevši odmah. Sada je vrijeme za to. Ne želim čuti izjave poput "Belgija i Hrvatska će se kvalificirati i mi tu ništa ne možemo". Kvalifikacije za Euro počinjemo danas, moramo pobijediti Irsku i prenijeti to na slijedeće utakmice. Želimo držati raspoloženje na visokom nivou i ući u slijedeći ciklus u zdravijem okruženju.

Irski izbornik Giovanni Trapattoni se uoči Cardiffa suočava s brojnim problemima oko sastava. Nakon što je već ranije za ovu akciju svjesno izostavio neke iskusne igrače poput Keanea, Dunnea i Andrewsa, s originalnog popisa zbog ozljeda su mu otkazala još šestorica (vratar Forde, branič St Ledger, veznjaci McGeady i Pilkington, napadači Quinn i Cox), tako da će večeras na terenu više-manje biti postava koja nikad nije zaigrala zajedno. No prijateljske utakmice i služe za isprobavanje novih opcija, smatra neuništivi talijanski stručnjak:

- Iz utakmica koje smo odigrali u svibnju i lipnju možemo izvući dosta toga pozitivnog, momci su u svakoj prilici pokazali karakter i entuzijazam, i naznačili da se na svakom okupljanju sve bolje razumiju u igri. Dvoboj u Walesu shvaćamo prije svega kao pripremu za važne kvalifikacijske okršaje sa Švedskom i Austrijom koji nas čekaju u rujnu, u skladu s tim planiramo dosta eksperimentirati sa sastavom.

Konkretno, momčad će danas umjesto klasičnih 4-4-2 zaigrati dosad manje korištenih 4-4-1-1, s Longom kao najisturenijim napadačem a iza njegovih leđa će ordinirati Hoolahan kao neka vrsta polušpice. Svoje uobičajeno mjesto u veznom redu zauzet će Glenn Whelan, koji se u najavi nije služio floskulama kako rezultat nije bitan:

- Utakmica s Walesom možda jest prijateljskog karaktera, ali za nas je izuzetno važna, trebamo dobar rezultat kako bi se napunili samopouzdanjem prije ključnih utakmica idućeg mjeseca. Pritom nam je jasno da neće biti jednostavno ostvariti ga, ovo je svojevrsni otočki derbi a takvi su uvijek nezgodni.

O tome bi nešto mogao reći i Trapattoni, koji nema dobra iskustva iz Walesa, prije desetak godina je u Cardiffu kao izbornik Italije doživio neočekivani poraz (1-2). I jučer se nije ustručavao priznati kako ne žali pretjerano zbog toga što Bale neće nastupiti.

Prognoza: Wales - Irska - Ishod bez neodlučenog Tip: 1

Iskreno, ne znam zašto je Irska favorit protiv Walesa u Cardiffu. Riječ je o prijateljskom dvoboju koji ima jednaku težinu za obje momčadi i nelogično je da su koeficijenti na pobjedu Walesa dosegli čak 3,00 u ponekim kladionicama. Istina, danas nema Balea ni Ramseya, dva vrlo bitna igrača ekipe Chrisa Colemana, no gosti u Cardiff dolaze u još većim problemima. Rekorder po broju nastupa i golova Keane, stup obrane Dunne i njegov kolega iz zadnje linije St. Ledger, napadač Fox te vrlo bitan ofenzivac McGeady nisu u kadru danas i za skromnu momčad poput Irske to je veliki hendikep. Gosti su najavili određeno eksperimentiranje sa sastavom, na što su dijelom i prisiljeni zbog situacije s izostancima, dok Velšani u dvoboj ulaze motivirani vratiti dobro raspoloženje koje je vladalo u svlačionici nakon pobjede nad Škotskom. Početna postava sa Bellamyjem, Allenom, Vaughanom, Robson - Kanuom i Williamsom, dokazanim igračima u Premier ligi, ne bi smjela izgubiti od Irske kojoj je najbolji igrač branič O'Shea i koja izostankom McGeadyja i Keanea nije ni toliko opasna po suparnička vrata. Vjerujem da Velšani mogu doći do pobjede s obzirom na sve činjenice, no budući da je riječ o prijateljskom dvoboju biram okladu koja pokriva i remi.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2

VIDEO

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'
IKONA HNL-a

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'

Danijel Hrman kaže: Besek nas je kažnjavao s 1000 maraka za ćevape, u Moskvi sam doživio bombaški napad, a USKOK je istraživao moj transfer, zbog čega me ispitivao i predsjednik kluba

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...
IZ FINALA 1983.

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...

Plus+ Dolazili su nam kući svi živi fotografirati se s tim dresom, a ja sam u njemu godinama igrao na ulici, priča nam Milan Gega, čiji je otac Tomislav bio redar na utakmici Šibenke i Bosne