Obavijesti

Sport

Komentari 0

Tip dana: Brazilska obrana namučit će Mađare u play-offu

Tip dana: Brazilska obrana namučit će Mađare u play-offu
1

Brazilci imaju motiv za osvajanjem devete pozicije, za razliku od Rumunja koji se ipak nisu pokazali toliko motiviranima. U play-offu za pozicije Brazil ima prednost

VIDEO

Svega šest golova uspjeli su postići rumunjski igrači domaćinu turnira u prvom poluvremenu svojega duela. Naravno, uz takvu lošu realizaciju nisu dugo mogli računati na pobjedu - Mađari su po prvi puta na turniru briljirali te iskoristili pružene prilike, koje su bile dovoljne za vrlo uvjerljivu pobjedu 30-22.

- Danas je sve bilo kako treba. Igrali smo bez stresa, obrana je bila fantastična, a zahvaljujući njoj i u napadu se počelo otvarati - pohvalio je ekipu srednji vanjski Stranigg, a slično je govorio izbornik Kovacs:

- U prvom smo poluvremenu posebno dobro igrali. Izuzmemo li nekoliko početnih napada, sve je bilo gotovo perfektno. Jako sam zadovoljan učinjenim, a ne brine me ni pad koncentracije u drugom dijelu; teško je igrati maksimalno kada vodiš 10 razlike.

Stoga su Rumunji ipak uspjeli smanjiti krajnju razliku na nešto pristojniju, no svejedno je taj poraz ostao prilično upečatljiv. Nakon tako uspješne partije, Mađarima u duelu za deveto mjesto predstoji reprezentacija Brazila koju su gledali nekoliko puta tijekom prvenstva.

- Moram priznati da nisam baš siguran možemo li doći do pobjede u ovom susretu - dodao je Stranigg, a nadovezao se vratar Borbely:

- Imaju jako dobar tim i vrlo talentirane igrače. Bit će to vrlo zahtjevan duel.

No možda i najveći problem za Mađare jest taj što i Brazilci također imaju motiv za osvajanjem devete pozicije, za razliku od Rumunja koji se ipak nisu pokazali tako motiviranima, a niti Resnitina taktika iznenađenja nije im bila od pomoći. Brazilci su isto upisali vrlo uvjerljivu pobjedu protiv Bjelorusa, a mučili su se tek u prvom poluvremenu kojeg su završili s prednošću od jednog gola.

- Danas je jedino pobjeda bila prihvatljiva, ne i igra. Ipak, moramo uzeti u obzir činjenicu da je većini naših igrača ovo prvo veliko natjecanje na kojem nastupaju - uputio je malu kritiku izbornik Mazeiro nakon pobjede.

Ponovno je desni vanjski Toledo bio taj koji je "vukao" ekipu sa svojih devet pogodaka, no učinio je i pet tehničkih pogrešaka, što se baš i nije svidjelo njegovu stručnom stožeru. Srećom, Silva i Santos odigrali su vrlo čisto cijelu utakmicu te svaki postigli po šest pogodaka i na taj način doveli Brazil do još jedne pobjede. Također, niti vratar Rosa sa 11 obrana ne smije biti zaboravljen.

- Zadovoljan sam jer mi je ekipa shvatila u nastavku da igra za svoju zemlju te je pokazala daleko veću ozbiljnost u igri - obznanio je Mazeiro i pogledao na idući duel:

- A sada igramo protiv Mađara. Jako sam sretan što ćemo igrati pred velikim brojem gledatelja; volimo takvu atmosferu i idemo po pobjedu.

Danas Mađari teško mogu očekivati raspad protivnika kao što je bilo u slučaju Rumunja. Štoviše, duboka obrambena zona bi im mogla stvoriti prilične probleme - domaćini su pokazali kako baš i nemaju preveliku individualnu kvalitetu igrača.

Prognoza: Mađarska - Brazil - Pobjeda Brazila

Istina, domaćini su jučer odigrali svoju najbolju utakmicu prvenstva, no danas slijedi novi problem za njih - duboka brazilska obrana koja je namučila i dosta kvalitetnije reprezentacije, prije svega Španjolce i Hrvate, polufinaliste i finaliste prvenstva. 

Mađari su pak pokazali da nisu ekipa koja ima ekstra kvalitetne igrače, a Rumunje su uvjerljivo pobijedili prije svega jer su im protivnici bili mentalno nespremni - priznao je to i njihov izbornik. Danas slijedi ekipa koja ima vrlo jasan motiv i cilj, a to je osvajanje devetog mjesta današnjom pobjedom. Mađarski igrači Stranigg i Borbely već su sami kazali kako baš nisu uvjereni u današnje slavlje, a ja se pridružujem tome mišljenju.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'
IKONA HNL-a

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'

Danijel Hrman kaže: Besek nas je kažnjavao s 1000 maraka za ćevape, u Moskvi sam doživio bombaški napad, a USKOK je istraživao moj transfer, zbog čega me ispitivao i predsjednik kluba

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...
IZ FINALA 1983.

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...

Plus+ Dolazili su nam kući svi živi fotografirati se s tim dresom, a ja sam u njemu godinama igrao na ulici, priča nam Milan Gega, čiji je otac Tomislav bio redar na utakmici Šibenke i Bosne