Obavijesti

Sport

Komentari 8

Težak pad koštao Ranteša, neće u finale: 'Cijeli svijet mi je stao'

Težak pad koštao Ranteša, neće u finale: 'Cijeli svijet mi je stao'

Marin Ranteš bio je prvi hrvatski predstavnik ikada u BMX-u - slobodni stil. Sami plasman na Olimpijske igre je veliki uspjeh, a pad se dogodio tijekom hrabrog nastupa

VIDEO

Hrvatski biciklist Marin Ranteš (28) ostao je bez finala BMX-a u disciplini slobodnim stilom. Naš jedini predstavnik u ovome natjecanju na Olimpijskim igrama u Parizu odradio je solidnu prvu vožnju druge skupine kvalifikacija i držao posljednje, deveto mjesto koje vodi u finale.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Hrana na Olimpijskim igrama u Parizu 02:49

Prvi nastup je bio nešto rezerviraniji i za njega je dobio ocjenu 85,19 pa je u drugom krenuo na sve ili ništa. Odlučio je iskazati nešto kompliciranije elemente kako bi sigurno osigurao samu završnicu, no pao je na vertikalnoj rampi. Pridigao se i nastavio dalje, no već je tada bilo jasno da će teško u finale jer su mu suci dali ocjenu 67,40 za drugu vožnju. Moralo se dogoditi da netko od preostalih natjecatelja padne, no svi su bili sigurni i kako su nastupali, naš predstavnik je padao sve niže u poretku.

Ranteš: Još sam mlad, za četiri godine je LA

Na koncu je s ukupnom prosječnom ocjenom 76,29 završio na pretposljednjem, 11. mjestu. Iza njega bio je jedino Vincent Leygonie. Najbolji u današnjem nastupu bio je Britanac Kieran Darren David Reilly s prosječnom ocjenom 91,21 iz dvije vožnje.

- Moji dojmovi, ne znam što misliti, nije mi jasno da sam pao na najlakšem triku, ali događa se svima, pa i meni - rekao je Ranteš nakon kvalifikacija.

Kako ste zadovoljni prvom vožnjom?

- U njoj sam napravio sve što sam isplanirao, ocjene su bile dovoljne za prolazak. U drugoj je bio cilj napraviti identično sve, napraviti jedan trik pred kraj, čisto da dobijem malo više, ali taj pad je sve pokvario. Poslije njega sam napravio trikove koja sam htio sačuvati sutra za finale, ali znao sam da nije dovoljno za dalje.

Kakva je konkurencija?

- Jaka, vidi se po meni, jedna mala greška te košta finala. Ovo je veliki doživljaj, ali meni je sad cijeli svijet stao. Za četiri godine je Los Angeles, još sam mlad. Najgora su ova dva sata nakon ovakve vožnje - rekao je Ranteš.

Šteta, da se nije dogodio pad, Marin bi prošao u finale! No, svakako mu treba čestitati na hrabrom nastupu i uopće na kvalifikacijama na Olimpijske igre. Bravo, Marine!

Inače, u finale je prošlo devet najboljih od ukupno 12 natjecatelja iz današnjih kvalifikacija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 8

VIDEO

Kladionice imaju jasnog favorita za novog trenera Dinama: Evo tko vodi u utrci za 'vruću' klupu
NEKA POZNATA IMENA

Kladionice imaju jasnog favorita za novog trenera Dinama: Evo tko vodi u utrci za 'vruću' klupu

Favorit kadionice je već vodio Dinamo u 100 utakmica, a pod njegovim vodstvom klub je postigao zapažene uspjehe u Europi. Sljedeći na listi je Željko Sopić

VIDEO Slaven - Dinamo 4-1: Novi epski raspad 'modrih', fenjeraš ih razbio za prvo slavlje sezone!
POGLEDAJTE VIDEO

VIDEO Slaven - Dinamo 4-1: Novi epski raspad 'modrih', fenjeraš ih razbio za prvo slavlje sezone!

Činilo se da će 'modri' rutinski proći kroz Koprivnicu nakon gola Petkovića, ali već do poluvremena su ispustili prednost, a onda se u nastavku opet potpuno raspali i primili čak tri komada
Ronaldo istaknuo igrača boljeg od sebe i Messija: 'Niti ja niti Leo nismo imali to što ima on'
NOVI KRALJ NOGOMETA

Ronaldo istaknuo igrača boljeg od sebe i Messija: 'Niti ja niti Leo nismo imali to što ima on'

Dok su harali scenom znalo se da će kad-tad proći vrijeme Ronalda i Messija i da će neki drugi igrači uskočiti u njihove kopačke. To su učinili Mbappé i Haaland, kasnije se u priču uključio i Vinicius