Obavijesti

Sport

Komentari 41

Teški dani hrvatskog velikana: Ovako su putovali deset sati! Trener: Igrat će najniži igrači

Teški dani hrvatskog velikana: Ovako su putovali deset sati! Trener: Igrat će najniži igrači

Dakle, nismo naviknuti na glamur, ali putovati mini busom desetak sati stisnuti kao sardine, a neki i na podu, sramota je za klub i sve one koji o tome odlučuju, rekao je trener Cibalije

VIDEO

Cibalia je kultni hrvatski klub koji proživljava tužnu realnost brojnih hrvatskih klubova. Vinkovčani su prije pet godina ispali iz HNL-a, u međuvremenu zbog financijskih problema dotaknuli dno i pali u treću ligu. Uspjeli su se izvući iz kaljuže, vratiti se u drugu ligu i najavili povratak u elitno društvo, no nikako nisu uspjeli nadoknaditi minus u blagajni. Već godinama spominju se misteriozni ulagači, no kada se i navijači ponadaju zdravoj i stabilnoj Cibaliji, vrlo brzo cijela ideja padne u vodu.

U ožujku ove godine igrači su štrajkali nakon što čak tri mjeseca nisu primili plaću, no ubrzo su prekinuli s istim nakon što im je Cibalia dala jamstvo da će sve biti isplaćeno. Klub i dalje egzistira, živi u teškim uvjetima s nakalemljenim dugovima, a najviše ispaštaju igrači.

U 11. kolu druge lige izgubili su na gostovanju kod Dugopolja (4-0), a na put od deset sati išli su minibusom. Dakle, grupa od 25 odraslih ljudi, igrača i članova stručnog stožera, ugurala se u minibus zajedno sa sportskom opremom. I tako se vozili više od 450 kilometara. Bili su skučeni na svojim sjedalima, neki su ležali i na podu, a definitivno su najveće probleme imali igrači s najviše centimetara u nogama.

Tako neispavani, umorni i 'zgužvanih' kralježnica nakon deset sati puta, morali su odigrati utakmicu. U takvim okolnostima malo tko je razmišljao o rezultatu. Trener Cibalije okomio se na jednog autoprijevoznika od kojeg su iznajmili spomenuti minibus.

– Volio bih da oni koji odlučuju o takvim stvarima objasne kako 25 odraslih ljudi, plus 25 sportskih velikih torbi, plus mreža s loptama i privatni ruksaci mogu stati u mini bus u koji smo jutros sjeli i krenuli na jug. Znaju li oni u kakvom će stanju ti momci biti nakon devet sati putovanja u skučenim sjedalima? - rekao je trener Cibalije Andrej Kerić za Vinkulja.hr pa nastavio:

Druga HNL, 9. kolo, HNK Cibalia - NK Osijek II

– Da se razumijemo, ne tražimo nikakav komfor. Mi smo ekipa koja je naviknuta ne dobivati plaću po dva-tri mjeseca, ekipa koja je naviknuta na isključivanje pumpe za navodnjavanje još prije mjesec dana. A svaki nogometaš zna što znači trenirati na tvrdom i grbavom terenu. Mi smo ekipa koja je naviknuta na to da joj trener nosi opremu u Tordince na pranje, jer je veš mašina “crkla”, a četiri od pet majstora kad ih se nazove iz Cibalije automatski poklapa slušalicu. Mi smo ekipa koja je naviknuta da tereni nisu pokošeni, jer je kosilica svako malo pokidana, a i kad nije onda treneri i predsjednica iz svog džepa plaćaju gorivo. I tako dalje, i tako dalje. Dakle, nismo naviknuti na glamur, ali putovati mini busom desetak sati stisnuti kao sardine, a neki i na podu, sramota je za klub i sve one koji o tome odlučuju. 

Trener Kerić je uoči utakmice najavio kako će igrati oni najniži rastom jer se mogu najviše raskomotiti u autobusu. Ne znamo je li to uistinu i bio slučaj, ali Vinkovčani se nisu najbolje proveli u Dugopolju. 

A optužbe trenera Cibalije nisu najbolje sjele direktoru autoprijevoznika koji im je iznajmio minibus. Tvrdi da vinkovački velikan njegovoj tvrtki duguje dva milijuna kuna.

- Kao prvo, riječ je o klimatiziranom vozilu s 32 sjedeća mjesta, kožnim sjedalima. Bolje da šute… Ne znam što Keriću nije jasno. Neka plate na vrijeme. Zna li koliko Cibalia ima duga prema nama? Preko dva milijuna kuna! S tim da nije plaćen ni dug iz predstečajne nagodbe od prije desetak godina. Mislim, o čemu pričamo… - rekao je za Vinkulja.hr.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 41

VIDEO

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'
IKONA HNL-a

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'

Danijel Hrman kaže: Besek nas je kažnjavao s 1000 maraka za ćevape, u Moskvi sam doživio bombaški napad, a USKOK je istraživao moj transfer, zbog čega me ispitivao i predsjednik kluba

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...
IZ FINALA 1983.

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...

Plus+ Dolazili su nam kući svi živi fotografirati se s tim dresom, a ja sam u njemu godinama igrao na ulici, priča nam Milan Gega, čiji je otac Tomislav bio redar na utakmici Šibenke i Bosne