Obavijesti

Sport

Komentari 3

Tek došao, a već kapetan: 'Kad Joe priča, drugi šute'

Tek došao, a već kapetan: 'Kad Joe priča, drugi šute'
1

Joey Šimunić ovoga je ljeta iz Herthe preselio u Hoffenheim, u kojem je daleko najstariji igrač. A nametnuo se i kao vođa, pa će postati kapetan

VIDEO

Kad igrač kao što je Joe govori, drugi drže jezik za zubima, izjavio je Christian Eichner, s 26 godina drugi najstariji nogometaš u momčadi Hoffenheima. Od njega je u momčadi stariji samo hrvatski reprezentativac Josip Šimunić (31). U njemačkome sportskom magazinu Kickeru izračunali su da bivši Herthin stoper sam ima 230 bundesligaških nastupa te 71 utakmicu u dresu hrvatske reprezentacije. Ukupno ostatak Hoffenheimove momčadi ima 519 bundesligaških nastupa i 95 utakmica u nacionalnom dresu. Stoga ne čudi da će vrlo vjerojatno baš Šimunić postati novi kapetan Hoffenheima.
- Da, vrlo vjerojatno - potvrdio je trener momčadi Ralf Rangnick.
Kapetana će ovih dana izabrati sami igrači. Moraju to učiniti najkasnije do drugog kolovoza, kada kup-dvobojem Hoffenheim otvara natjecateljsku sezonu 2009/2010. Posljednji je, na početku priprema, za kapetana određen 28-godišnji Salim Teber, koji je u međuvremenu prešao u Eintracht. Zamjenici su bili Per Nilsson (26) i Marvin Kompper (24).
- Od njega ću ja još puno naučiti - izjavio je Kompper nakon Hoffenheimove pobjede (1-0) nad Panathinaikosom u austrijskim Alpama, u kojoj je Šimunić učinio Francuza u redovima grčke momčadi, Djibrila Cissea, potpuno nevidljivim. Dok i službeno ne postane kapetan, čemu sve ide u prilog, Šimunić će i dalje savjetovati igrače samo kao stariji i iskusniji kolega.
- Iako to radi stalno, čini to neupadljivo - izjavio je sportski direktor Jan Schindelmeiser. A što na sve to, nakon što je trenirajući s novim suigračima proveo dva tjedna, kaže Šimunić?
- Ovi momci puno komuniciraju na terenu i zato je sve skupa jednostavnije. Mislio sam, kad sam bio u Herthi, da igram u dobroj momčadi. Ne mislim da je Hertha loša, ali mislim da u Hoffenheimovu kadru ima puno, puno više kvalitete.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3

VIDEO

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'
IKONA HNL-a

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'

Danijel Hrman kaže: Besek nas je kažnjavao s 1000 maraka za ćevape, u Moskvi sam doživio bombaški napad, a USKOK je istraživao moj transfer, zbog čega me ispitivao i predsjednik kluba

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...
IZ FINALA 1983.

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...

Plus+ Dolazili su nam kući svi živi fotografirati se s tim dresom, a ja sam u njemu godinama igrao na ulici, priča nam Milan Gega, čiji je otac Tomislav bio redar na utakmici Šibenke i Bosne