Talijanski mediji bijesni: 'Ispali smo sramotno. Najlošija Italija u povijesti velikih natjecanja!' | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 46

Talijanski mediji bijesni: 'Ispali smo sramotno. Najlošija Italija u povijesti velikih natjecanja!'

Talijanski mediji bijesni: 'Ispali smo sramotno. Najlošija Italija u povijesti velikih natjecanja!'

"Spori smo i tromi! Doslovno smo se predali u ruke Švicarcima od samog početka utakmice. Auf Wiedersehen, aktualni prvaci", grme s Tuttosporta

VIDEO

Bilo je dovoljno da Zaccagnijev udarac desnom nogom protiv Hrvatske ne uđe u mrežu. Onda bi Italija ispala u grupnoj fazi Europskog prvenstva, ali u stvarnosti naš ishod nije bio znatno drugačiji jer smo ispali na jednako sramotan način, piše talijanska Gazzetta dello Sport nakon što su 'azzurri' ispali s Eura porazom (0-2) od Švicarske.

Pokretanje videa...

'Vatreni' se vratili kući nakon Eura 01:16

Italija je ispala bez ispaljenog metka, a izbornik Luciano Spalletti napravio je čak šest zamjena u prvom sastavu za utakmicu sa Švicarskom koja je slavila golovima Freulera (37') i Vargasa (46').

- Ovo grozno ispadanje znači početak nepredvidljivih tjedana na svim razinama. Više ne možemo reći kako je veliko povjerenje u izbornika Spallettija i predsjednika saveza Gravinu. Samo je Donnarumma zaslužio palac gore za ovaj poraz. Italiju čeka avion kojim će se vratiti kući, a to neće biti ugodan put za reprezentativce. Lijepo sjećanje na Wembley i europsko zlato 2021. sada je nezamislivo. Spalletti je potpuno podbacio - dodaje Gazzetta.

Euro 2024 - Round of 16 - Switzerland v Italy

Talijanski Tuttosport bio je još oštriji s riječima.

- Naša avantura na Euru završava na najgori mogući način. Ovo je možda i najgora Italija u povijesti velikih natjecanja. Spori smo i tromi! Doslovno smo se predali u ruke Švicarcima od samog početka utakmice. Auf Wiedersehen, aktualni prvaci. Olimpijski stadion u glavnom njemačkom gradu ugostgio je jednu od najgorih reprezentacija u skorije vrijeme. Ovo je čak i gora momčad od one koja nije uspjela izboriti mjesto na Svjetskom prvenstvu u Katru. Švicarci se nikad nisu bojali za svoju pobjedu, upravo zato što je Italija odala dojam kako nije ni trebala biti na toj utakmici.

Novine Corriere Della Sera objavila je ocjene svih nogometaša i izbornika Spallettija, koji je dobio slabu trojku. 

- Di Lorenzo je Spallettiju poput sina, barem u nogometnom sinu. On je u reprezentaciji zbog nepotizma! Odigrao je četiri utakmice, a jedna je lošija od drugih... - opleli su u talijanskim novinama, a kritike su dobili svi osim Donnarumme kojem su dali ocjenu sedam.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 46

VIDEO

UŽIVO Transferi: Ajax se rješava Šutala? Ključni čovjek na putu do naslova produžio s Dinamom
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Ajax se rješava Šutala? Ključni čovjek na putu do naslova produžio s Dinamom

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga