Talijani: Zasluženo idemo doma i nemamo se na što izvlačiti... | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 12

Talijani: Zasluženo idemo doma i nemamo se na što izvlačiti...

Talijani: Zasluženo idemo doma i nemamo se na što izvlačiti...

Boli ovako ispasti, ispričavamo se svima, kazao je nakon ispadanja Italije od Švicarske (0-2) talijanski golman Gianluigi Donnarumma

VIDEO

Europski nogometni prvaci Talijani oprostili su se u osmini finala Eura na Olimpijskom stadionu u Berlinu nakon još jedne blijede utakmice na kojoj su bili podređeni protivnik. Švicarci su prekinuli niz bez pobjede protiv "azzurra" koji je trajao 70 godina i 13 utakmica, slavili su 2-0.

Pokretanje videa...

'Vatreni' se vratili kući nakon Eura 01:16

- Boli ovako ispasti, ispričavamo se svima. Danas smo razočarali, a Švicarska je zaslužila proći. Mučili smo se cijelu utakmicu, u prvom poluvremenu izgubili smo previše lopti ostavljajući previše prostora. Bila je to teška, vrlo teška utakmica za probaviti, nedostajalo je svega, čak i kvalitete. Prvo poluvrijeme smo loše prošli jer su oni uvijek imali loptu u igri. Trebali smo dobro krenuti, ali smo odmah primili gol. Morate to prihvatiti, razočarali smo - rekao je Donnarumma.

Talijanski izbornik Luciano Spalletti bio je razočaran.

- Onaj gol na početku drugog poluvremena podrezao nam je noge, nismo bili baš prodorni. Ono što je činilo razliku je tempo, imali smo tempo koji je bio previše inferioran njima u prvom poluvremenu. Čak i kod pojedinih igrača bio je drugačiji tempo. Tempo i svježina uvijek čine razliku, promijenio sam igrače puštajući ih da se oporave i možda u ovom trenutku ovdje nismo u mogućnosti učiniti više od ovoga.

Italija se nije plasirala na zadnja dva Svjetska prvenstva, sad se mora okrenuti Mundijalu 2026., novi takav udarac značio bi nove potrese na Čizmi.

- Raspravljat ćemo o tome kasnije, trebamo više nogu. Potreban je kontinuitet i odricanje, a na ovom Euru to nismo imali. Vjerojatno nismo stigli ovdje u optimalnoj formi - priznao je Spalletti.

Euro 2024 - Round of 16 - Switzerland v Italy

Veznjak Rome Bryan Cristante je dodao:

- Pobijedili su nas fizički, organizacijski i igrački. Zasluženo idemo doma. Sad moramo razbistriti glave, vidjeti gdje smo pogriješili i pokušati iznova uz drugačiji stav i energiju. Kad vidite toliku razliku u organizaciji igre i potrošnji energije, nemate se na što žaliti. Prerano je da kažem zašto nismo bili atletski spremni, puno toga nije štimalo.

- Prevladava osjećaj razočaranja i žaljenja. Htjeli smo bolje, ali nismo uspjeli i preuzimamo odgovornost. Teško je bilo što objasniti u ovom trenutku. Razočarani smo, i više od toga, moramo se ispričati svima zbog toga što smo napravili. Nikad nije ugodno izgubiti i nemam što dodati - kazao je Matteo Darmian.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 12

VIDEO

Hrvatska - Novi Zeland 86-90: Košarkaši šokantno izgubili, ali su se plasirali u polufinale!
KVALIFIKACIJE ZA OI

Hrvatska - Novi Zeland 86-90: Košarkaši šokantno izgubili, ali su se plasirali u polufinale!

Nakon što je razbila Sloveniju u prvom kolu, Hrvatska je u drami izgubila od Novog Zelanda 90-86, ali se plasirala u polufinale kvalifikacijskog turnira. S koje ćemo pozicije, ovisi o utakmici Slovenije i Novog Zelanda
Perišić potpisao novi ugovor s Hajdukom! Ali, ima jedna caka koja se neće dopasti navijačima
OSTAJE U KLUBU?

Perišić potpisao novi ugovor s Hajdukom! Ali, ima jedna caka koja se neće dopasti navijačima

Hajduk je izgubio prvu pripremnu utakmicu protiv Radomlja (1-0), a trener Gennaro Gattuso najavio je kako im trebaju pojačanja u napadu kako bi sve izgledalo bolje. Perišić bi trebao biti početak pojačanja...