Obavijesti

Sport

Komentari 1

Švicarskom skijašu otkrili rak: 'Dijagnoza je i dalje šokantna'

Švicarskom skijašu otkrili rak: 'Dijagnoza je i dalje šokantna'
4

Niels Hintermann prošle je sezone bio šesti spustaš svijeta s pobjedom u Kvitfjellu, ali propušta nadolazeću sezonu i Svjetsko prvenstvo nakon što mu je dijagnosticiran rak limfnih čvorova

VIDEO

Švicarski skijaš Niels Hintermann (29) propustit će nadolazeću sezonu u Svjetskom kupu, kao i Svjetsko prvenstvo u Saalbachu u veljači nakon što mu je dijagnosticiran rak limfnih čvorova. Švicarac će se posvetiti liječenju i nada se vratiti profesionalnoj skijaškoj karijeri već od sezone 2025/26.

Hintermann je prije nekoliko tjedana otkrio izraslinu na vratu nakon čega je otišao na pretrage, koje su otkrile tumor na lijevoj strani njegovog vrata.  Švicarac uskoro kreće s kemoterapijom, a tretmani bi trebali potrajati oko šest mjeseci.

Alpine Ski race - FIS World Cup - Men's Super-G

- Ovo je, nažalost, još jedan dokaz koliko je život nepredvidljiv. Dijagnoza mi je i dalje šokantna, ali sam neprocjenjivo zahvalan što je ovaj tip raka vrlo izlječiv i što imam podršku moje sjajne supruge, obitelji, sponzora, švicarskog saveza i, naravno, mojih doktora. Svi se zajedno borimo i to mi daje snage u ovom teškom vremenu. Sad samo moram preživjet jedinu važnu borbu - rekao je Hintermann.

Hintermann je pobjednik tri utrke Svjetskog kupa, a posljednju je ostvario 17. veljače u Kvitfjellu. Natječe se u brzim disciplinama, ali najviše uspjeha ima u spustu. Prošle je sezone bio šesti spustaš svijeta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

Procurila snimka seksa mlade sutkinje i delegata, odvjetnik: To je fake! Pa pogledajte im lica
SKANDAL U TURSKOJ

Procurila snimka seksa mlade sutkinje i delegata, odvjetnik: To je fake! Pa pogledajte im lica

Preda mnom je dug put, ali ću ga savladati na najjači i najodlučniji način. Radujem se što ću na tom putu imati vašu punu potporu i ljubav, rekla je sutkinja Elif Karaarslan