Obavijesti

Sport

Komentari 170

Svi huligani ostaju u zatvoru: Tereti ih se za četiri kaznena djela, među njima i ubojstvo

Svi huligani ostaju u zatvoru: Tereti ih se za četiri kaznena djela, među njima i ubojstvo

Kako još uvijek nije pronađeno oružje kojim je ubijen 29-godišnji Michalis Katsouris, progon za kazneno djelo ubojstva nije personaliziran

VIDEO

Grčka policija uhitila je 104 huligana koja su sudjelovala u ponedjeljak navečer u masovnoj tučnjavi ispred stadiona AEK-a gdje je život izgubio navijač AEK-a Michalis Katsouris, a među njima su 97 hrvatskih državljanina. U srijedu ujutro pojavili su se pred sudom, skrivali su lica dok su ulazili u prostorije, a grčko tužiteljstvo je protiv svih podignulo optužnicu. Određen im je istražni zatvor. 

Pokretanje videa...

Uhićeni Boysi skrivali lica dok su ih dovodili na sud u Ateni: 'Magarci, kreteni' vikali su im 00:35

Tereti ih se za četiri kaznena djela (ubojstvo s namjerom, sudjelovanje u zločinačkoj organizaciji, eksplozija i posjedovanje eksploziv) te sedam prekršaja (narušavanje mira, opasne tjelesne ozljede počinjene iu pokušaju, propadanje strane imovine, podmićivanje, ilegalno nošenje oružja, korištenje oružja i posjedovanje baklji)

Atena: Uhićeni navijači izvedeni pred tužitelja

Još uvijek nije pronađeno oružje kojim je ubijen 29-godišnji Michalis Katsouris, a zasad je nepoznat i identitet ubojice. Kako su pisali grčki mediji, navodno je riječ o grčkom državljaninu, navijaču Panathinaikosa, no sve će biti jasnije nakon što istražitelji utvrde čiji DNK se poklapa s onim koji je pronađen na žrtvi. Trenutačno se ispituje genetski materijal pronađen u metalnim predmetima i drvenim palicama, kako bi se pokušalo identificirati počinitelja. Istrage se odvijaju u tri pravca, a vlasti su zaplijenile sve mobitele uhićenih i pregledavaju ih radi mogućih dokaza.

Atena: Nogometaši AEK-a odali su počast ubijenom navijaču

Kako pišu grčki mediji, u cijeloj zemlji vlada opsežna potraga za 30-ak huligana koji su se dali u bijeg nakon masovne tučnjave u kojoj je nastradao Katsouris, a nekoliko navijača je teže ozlijeđeno. 

Kolika kazna prijeti navijačima iz Hrvatske?

Loša vijest za uhićene navijače iz Hrvatske jest što je Grčka prošle godine odlučila rigoroznije pristupiti kažnjavaju sudionika u navijačkim neredima. Maksimalna kazna povećana je sa šest mjeseci na pet godina zatvora, no u slučaju ubojstva, ona može biti još žešća i poučeno iskustvima iz ne tako davne prošlosti, čak i doživotni zatvor. Grci imaju nultu toleranciju prema navijačkom nasilju i svim silama pokušavaju to iskorijeniti iz društva. 

U veljači prošle godine tragično je nastradao 19-godišnji navijač Alkis Kampanos, a čak sedmorica osuđena su na doživotni zatvor. Petorica su dobila kaznu veću od 19 godina. Vodeći se tim poučkom, uhićenim navijačima Dinama prijeti teška kazna. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 170

VIDEO

Zajec i Marić spremni za velike promjene: Dinamo se nakon 25 godina okreće starom rješenju!?
TRAŽI SE TRENER

Zajec i Marić spremni za velike promjene: Dinamo se nakon 25 godina okreće starom rješenju!?

Osvaldo Ardiles jedini je u povijesti, još od Martina Bukovija (vodio 'modre' u tri mandata) i Karla Mütscha (bio trener krajem 40-ih), zasjeo na klupu Dinama bez znanja hrvatskog jezika. A to bi se moglo ponoviti...

Navijač šetao Beogradom u majici s obilježjima Torcide, Delije ga ugledale i napale!
BAŠ I NIJE DOBRA IDEJA

Navijač šetao Beogradom u majici s obilježjima Torcide, Delije ga ugledale i napale!

Srpska policija je tijekom četvrtka zaplijenila majice, naljepnice i zastave s obilježjima Hajduka i Torcide, ali jedan navijač im je promakao. I zamalo dobio teške batine
Samovojska: Dinamo u obrani ima samo strance. A Kovač je rekao da ne dolazi u obzir...
PROKOMENTIRAO SMJENU

Samovojska: Dinamo u obrani ima samo strance. A Kovač je rekao da ne dolazi u obzir...

Nije problem u 9:2, nevolja je u tome što Dinamo igra, ova utakmica, igra obrane je bila nezamisliva, nikad nisam vidio takav kaos, to je bilo strašno, rekao je Samovojska o porazu Dinama protiv Bayerna