Obavijesti

Sport

Komentari 0

Šveđanin odustao od maratona u Seni zbog straha od zaraze: 'Moramo biti u vodi dva sata'

Šveđanin odustao od maratona u Seni zbog straha od zaraze: 'Moramo biti u vodi dva sata'

Nakon pažljivog razmatranja svih čimbenika koji okružuju Victora, moja je preporuka da ne bi trebao plivati ​​u Seni kakva je sada. Zdravlje je uvijek najvažnije, rekao je liječnik Švedskog olimpijskog odbora

VIDEO

Švedski plivač Victor Johansson (25) povukao se iz olimpijske utrke na 10 km koja je bila zakazana za petak zbog zabrinutosti oko kvalitete vode rijeke Sene, izvijestile su švedske novine Dagens Nyheter.

- Puno je informacija koje kruže okolo, ali ono što znamo sigurno jest da su se ljudi razboljeli - citirao je list njegove riječi.

- Triatlonci su bili u Seni oko 20 minuta, a unatoč kratkom vremenu nekima je pozlilo - dodao je Johansson.

Švedski mediji izvijestili su da je švedskoj triatlonki Tildi Mansson pozlilo i da je povraćala nakon natjecanja u ženskoj konkurenciji 31. srpnja, iako tim nije potvrdio da postoji veza s vodom Sene.

- Moramo biti u vodi dva sata - rekao je 25-godišnji Johansson.

Marathon Swimming - Women's 10km

Liječnik Švedskog olimpijskog odbora Lykke Tamm rekao je kako je Johansson razgovarao s liječničkim timom koji je podržao njegovu odluku da ne pliva.

- U potpunosti podržavamo Victorovu odluku da ne sudjeluje - rekao je Tamm u izjavi.

- Nakon pažljivog razmatranja svih čimbenika koji okružuju Victora, moja je preporuka da ne bi trebao plivati ​​u Seni kakva je sada. Zdravlje je uvijek najvažnije.

Francuske vlasti potrošile su 1,4 milijarde eura na nadogradnju gradskog kanalizacijskog sustava, obećavajući da će rijeka biti čista za kupanje stanovnika do sljedećeg ljeta. Međutim problemi s kvalitetom vode zadavali su glavobolju tijekom triatlona, ​​s otkazanim treninzima, te odgodom muške utrka za 24 sata.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Ćaleta-Car najveći dobitnik, Modrić veličina, a evo zašto je Matanović drugačiji od ostalih
KAKO SU IGRALI?

Ćaleta-Car najveći dobitnik, Modrić veličina, a evo zašto je Matanović drugačiji od ostalih

Plus+ Josip Šutalo i Mateo Kovačić značajno su podigli nivo igre u odnosu na Europsko prvenstvo u Njemačkoj. Luka Modrić već nakon 70-ak minuta držao je ruke na koljenima, ali uklizavao je do kraja...
FOTO Slučajno fotografirala 14-godišnjeg Modrića. Nije bila svjesna da ima djelić povijesti
RANI DANI HRVATSKOG KAPETANA

FOTO Slučajno fotografirala 14-godišnjeg Modrića. Nije bila svjesna da ima djelić povijesti

U gradu je bilo neko događanje, a Luka se našao slučajno u kadru, on ih je animirao, pričao je, a oni ga pozorno slušaju. A kad se Luka probio, pričalo se u medijima, da je on čuvao koze. Ja sam htjela pokazati da je on i gradski dečko, rekla je zadarska liječnica Nada Perković-Kevrić