Obavijesti

Sport

Komentari 22

Šundov: Svi su ga se bojali, a ja sam LeBrona slao po krafne, novine i kavu. Bio je 'rookie'

Šundov: Svi su ga se bojali, a ja sam LeBrona slao po krafne, novine i kavu. Bio je 'rookie'

Svi su to prošli. Nosio sam ih i ja, i Bogdanović, Žižić, Zubac. To su sitnice kojima su veterani dobivali poštovanje od mlađih. Nije to ništa. To traje mjesec dana. Nitko nije htio pričati s njim, rekao je Šundov

VIDEO

Umirovljeni hrvatski košarkaš Bruno Šundov (42) u Podcast Inkubatoru prisjetio se dolaska LeBrona Jamesa u Cleveland Cavalierse ispričavši zanimljivu anegdotu. 

POGLEDAJTE VIDEO: Ćiro hvala ti. Otišao je najveći

Pokretanje videa...

LeBron James 00:46

- Na prvom treningu je bilo odmah 'ovo je tvoj klub, ti si superstar'. Došao je s 18 godina i imao sve ovlasti od prvog dana što je po meni bilo suludo. Bio je dijete i 'rookie'. Postigao je ono što je, ali ne možeš mu dati apsolutnu slobodu. Bio sam dio te svlačionice i bilo je doslovno 'zabavljaj se'.  S vremenom je napravio što je i veliki je radnik - rekao je Šundov za LeBrona, jednim od najvećih s kojim je dijelio svlačionicu.

Splićanin je igrao u pet NBA klubova, a legendarnog američkog košarkaša koji je u srijedu ujutro srušio rekord i postao najbolji NBA strijelac ikad, svojevremeno je slao po krafne. 

NBA: Oklahoma City Thunder at Los Angeles Lakers

- Svi su to prošli. Nosio sam ih i ja, i Bogdanović, Žižić, Zubac. To su sitnice kojima su veterani dobivali poštovanje od mlađih. Nije to ništa. To traje mjesec dana. Kad je došao LeBron nitko nije htio pričati s njim i svi su ga se bojali, ali ja sam mu rekao da sutra donese veliku kavu s toplim mlijekom i paket krafnica. Rekao je samo 'može, može budem, i pitao koju ćeš kavu. Donijet ću i novine'. Sutra dan je došao i sve je bilo u svlačionicu - ispričao je Šundov istaknuvši da to nije ništa neobično. 

Podsjetimo, u utakmici Los Angeles Lakersa i Oklahome Cityja, LeBron James ubacio je 36 poena čime je srušio rekord legendarnog Kareema Abdula-Jabbara (38.387) i postao najbolji strijelac u povijest NBA lige. Iza Jamesa i Abdul-Jabbara je Karl Malone sa 36.928 koševa, Kobe Bryant je četvrti sa 33.643, a u Top pet je i Michael Jordan sa 32.292 koševa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 22

VIDEO

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'
IKONA HNL-a

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'

Danijel Hrman kaže: Besek nas je kažnjavao s 1000 maraka za ćevape, u Moskvi sam doživio bombaški napad, a USKOK je istraživao moj transfer, zbog čega me ispitivao i predsjednik kluba

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...
IZ FINALA 1983.

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...

Plus+ Dolazili su nam kući svi živi fotografirati se s tim dresom, a ja sam u njemu godinama igrao na ulici, priča nam Milan Gega, čiji je otac Tomislav bio redar na utakmici Šibenke i Bosne