Obavijesti

Sport

Komentari 4

Studentica, koja je svjetska prvakinja u tri sporta, a sad u četvrtom može postati europska

Studentica, koja je svjetska prvakinja u tri sporta, a sad u četvrtom može postati europska
4

Lucija Bilobrk ušla je u finale boksačkog EP-a u Beogradu: Planiram obraniti sve titule, završiti Fakultet sanitarnog inženjerstva, ali i završiti tečaj za trenericu

VIDEO

Svi su suci bili jednoglasni: Lucija Bilobrk (25) bila je bolja od domaće predstavnice i u Beogradu u polufinalu Europskog prvenstva, pobijedila je srpsku boksačicu Elmu Hajrović te će se u nedjelju boriti za zlato.

I dok je olimpijac Gabrijel Veočić i došao na EP kao jedan od favorita za zlato, Lucija je mnoge iznenadila. Iako je ta djevojka već bila i - svjetska prvakinja. Ali u drugom sportu: kikboksu. Prošle je godine u Portugalu osvojila zlato u K1 iznad 70 kg, i to joj je treće svjetsko zlato u toj kategoriji.

Pokretanje videa...

Boksačica Lidija Tišlar 00:59

Lucija je i višestruka državna prvakinja u kikboksu, tajlandskom boksu, savateu te boksu, a osim u kikboksu, svjetska je i europska prvakinja u tajlandskom boksu te svjetska prvakinja u savateu! A sada može postati boksačka prvakinja Europe.

- S 10, 11 godina trenirala sam rukomet i za vrijeme pauze od treninga, išla sam sa sestrom u teretanu. Gledajući njezine kikboksačke treninge, borilačke priredbe te mečeve na televiziji, taj me sport počeo zanimati. Pa mi je tijekom jednog vježbanja u teretani trener prišao i ponudio da odradim jedan kikboksački trening. I već mjesec dana nakon toga osvojila sam broncu na Prvenstvu Hrvatske! Privukao me taj osjećaj adrenalina i individualnosti - ispričala je Lucija prije pola godine za Dalmaciju danas.

Split: Doček za  4 svjetska zlata u kickboxingu

Slomila je nožni prst i šaku na dva mjesta.

- Svaki sport nosi nekakvu dozu opasnosti, ali uz kontinuirane treninge i dobru pripremu, smanjujete mogućnost ozljeda.

Lucija je studentica Zdravstvenog veleučilišta u Zagrebu. Proglasili su je najboljom sportašicom Splita za 2018., godinu kasnije je postala i Splitski pupoljak.

Legendarni igra? Hajduka Zvonko Bego uru?io dresove svjetskim prvakinjama u kickboxingu

- Najveća podrška su mi obitelj, prijatelji i treneri. Očevo prisustvo na mojim borbama mi uvelike znači zato što mi je on uzor, otac i najbolji prijatelj. On me poznaje najbolje i tu je od mojih prvih mečeva, gdje mi je stajao u kutu s trenerom, do danas gdje je u prvim redovima tribina. Naravno, tu su mama i seka, ali one ne podnose baš najbolje moje mečeve, ipak ostaju kod kuće i čekaju pozive i planiraju dočeke - rekla je i zaključila:

- Planiram obraniti sve titule, završiti Fakultet sanitarnog inženjerstva, ali i završiti tečaj za trenericu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...
JOKIĆEVA ŽIVOTNA PRIČA

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...

Nikola je bio užasan. Mislim, stvarno užasan. Ne možete zamisliti koliko je bio loš, prisjetio se Nikolin brat utakmice u kojoj ga je skautirala Barcelona. Tamo nije otišao, ali zato je danas na vrhu košarke

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'
U SUDAČKOJ NADOKNADI

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'

Čudesne scene u Madridu. Bayern je do 88. imao finale Lige prvaka na Wembleyju, Tuchel je izvadio napadače Kanea, Musialu, Sanea... A džoker s klupe Joselu zabio je dva gola i preokrenuo utakmicu
VIDEO Izveo korner pa čudesno spriječio šansu nevjerojatnim trkom od 80 m: Kako ide Luka!
KAO MLADIĆ

VIDEO Izveo korner pa čudesno spriječio šansu nevjerojatnim trkom od 80 m: Kako ide Luka!

Nakon kornera koji je rezultirao kontrom Bavaraca, čudesni je trk potegnuo Luka Modrić jer je to bila velika šansa gostiju za odlazak na 2-0 i praktički završetak utakmice. Ali, sve je spasio kapetan 'vatrenih'