Obavijesti

Sport

Komentari 0

Što sad za mlade 'vatrene'? Evo tko stoji na putu do Eura, kad je ždrijeb i kad se igraju utakmice

Što sad za mlade 'vatrene'? Evo tko stoji na putu do Eura, kad je ždrijeb i kad se igraju utakmice

HRVATSKA - GRČKA 3-2 Hrvatska je osvojila drugo mjesto u kvalifikacijama, ali zbog raspleta drugih utakmica nije joj to bilo dovoljno za izravan plasman na Euro. Slijede joj još dvije utakmice u playoffu

VIDEO

Hrvatska U-21 nogometna reprezentacija nije uspjela izravno se plasirati na Europsko prvenstvo iduće ljeto u Slovačkoj. Izabranici Ivice Olića pobijedili su Grčku u zadnjem kolu kvalifikacija u Koprivnici 3-2 nakon što su prosuli vodstvo 2-0, pri čemu im je jedan gol poništen, mogli su i gosti do totalnog preokreta, ali srećom po mlade "vatrene" ipak ih nije stigla teška kazna.

POGLEDAJTE VIDEO: Mladi 'vatreni' u Koprivnici

Pokretanje videa...

Hrvatska U-21 reprezentacija u Koprivnici 01:08

Sreća im je okrenula leđa na drugim utakmicama jer je Poljska izvukla remi protiv Njemačke (3-3) nakon zaostatka 3-1 pa se ugurala ispred Hrvatske na ljestvici drugoplasiranih. Tri su bila mjesta koja su vodila na završni turnir, Hrvatska je na koncu završila jedno mjesto ispod crte, a Poljska iznad zbog bitno bolje gol-razlike.

Olić tako unatoč svemu može biti zadovoljan i čeka ga još jedan težak ispit idući mjesec. Hrvatska će igrati dodatne kvalifikacije i tražiti četvrti uzastopni plasman na Europsko prvenstvo do 21 godine.

Kad je ždrijeb dodatnih kvalifikacija za Euro U-21?

Uefa će odrediti tri para play-offa za posljednja tri mjesta u Slovačkoj ovaj četvrtak u podne.

Tko su mogući protivnici Hrvatske?

U play-offu se nalazi šest drugoplasiranih momčadi s najlošijim bodovnim učinkom u kvalifikacijama (ne računajući dvoboje protiv šestoplasiranih u skupinama gdje je bilo šest momčadi). Hrvatska može izvući Finsku, Češku, Belgiju, Gruziju i Norvešku. Uefa nije objavila detalje ždrijeba, ali je izgledno kako neće biti nikakvih nositelja, već da svatko može na svakoga.

Susret Hrvatske i Grčke u kvalifikacijama za Europsko U-21 prvenstvo

Kad se igraju utakmice dodatnih kvalifikacija?

Uefa nije precizirala datume, tek je navela kako će utakmice biti u okviru idućega reprezentativnog okupljanja, između 11. i 19. studenoga. Bolja momčad iz dvije utakmice (kod kuće i u gostima) ide na Euro.

Kad se igra Europsko prvenstvo?

Turnir se igra od 12. do 29. lipnja 2025., a na njemu će sudjelovati 16 reprezentacija. Utakmice se igraju u osam gradova, Bratislavi, Trnavi, Dunajskoj Stredi, Košicama, Žilini, Trenčinu, Nitri i Prešovu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

UŽIVO Poljska - Hrvatska 3-3: Novi šok! Livaković dobio crveni
PRATITE UŽIVO

UŽIVO Poljska - Hrvatska 3-3: Novi šok! Livaković dobio crveni

Hrvatski golman bio je brži od Lewandowskog i prvi stigao na loptu, koju je uspješno ispucao. Neupitno je nakon toga pokupio Poljakovu nogu, ali vrijedi istaknuti kako nije promijenio položaj noge
Hrvatska U-21 - Grčka 3-2: Mini 'vatreni' moraju u dodatne kvalifikacije kako bi otišli na EP
SLAVLJE U KOPRIVNICI

Hrvatska U-21 - Grčka 3-2: Mini 'vatreni' moraju u dodatne kvalifikacije kako bi otišli na EP

Kačavenda, Beljo i Vušković zabijali su za Hrvatsku, Belji je pritom neopravdano poništen gol, a Grčka je krajem prvog dijela zabila dva gola i zakomplicirala situaciju. 'Vatrene' u studenom čeka play-off