Obavijesti

Sport

Komentari 17

Što sad? Hrvatska nije osigurala četvrtfinale Lige nacija, ali još može biti i prva. Slijedi odluka

Što sad? Hrvatska nije osigurala četvrtfinale Lige nacija, ali još može biti i prva. Slijedi odluka

POLJSKA - HRVATSKA 3-3 'Vatreni' su ostali na drugom mjestu u skupini unatoč kaotičnoj utakmici u Varšavi, a dobre su vijesti stigle iz Glasgowa. U idućem kolu Hrvatskoj bi mogao biti dovoljan i remi

VIDEO

Zašto bi moglo jednostavno kad može i komplicirano? Hrvatska je sredinom prvog poluvremena mogla pobjeći Poljacima na tri gola razlike i praktički riješiti utakmicu, no nije u tom uspjela, uslijedio je novi pad i u nastavku su domaćini došli do remija (3-3) i to nakon što su u završnici imali igrača više zbog vrlo diskutabilnog crvenog kartona Dominika Livakovića.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Poljska - Hrvatska 3-3: Golijada u Varšavi, prvijenci za Baturinu i Sučića, Livaković dobio crveni 00:53

Hrvatska je tako ostala na drugom mjestu skupine 1 u najjačem razredu Lige nacija, i dalje s dobrim šansama za četvrtfinale koje nosi jedno od dva mjesta. Ono nosi i status nositelja u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo iako bi "vatreni" i na temelju Fifina rankinga trebali biti u toj skupini.

Što slijedi Hrvatskoj?

Za mjesec dana slijedi novo reprezentativno okupljanje, "vatrene" u tom terminu očekuju gostovanje kod Škotske u Glasgowu 15. studenog pa utakmica protiv Portugala 18. studenog u Splitu, obje s početkom od 20.45.

Što treba Hrvatskoj za prvo mjesto u skupini?

Dobra je vijest što u utorak ni Portugal nije pobijedio, odigrao je samo 0-0 kod Škotske pa je bodovna razlika za vodećom momčadi u skupini ostala tri boda. To znači da će Hrvatska, ako pobijedi u obje utakmice osvojiti prvo mjesto (pod pretpostavkom da će Portugal kod kuće pobijediti Poljsku), pri čemu će joj u Splitu trebati pobjeda s dva ili više golova razlike.

Što treba Hrvatskoj za drugo mjesto u skupini?

Remi u Varšavi bio je bitan da Poljaci ostanu tri boda u zaostatku za Hrvatskom, ali i da budu lošiji u međusobnom omjeru u slučaju istog broja bodova. To znači da će momčadi Zlatka Dalića biti dovoljan i bod u Glasgowu ako pritom Poljska ne pobijedi Portugal. Isto vrijedi i ako pobijede i Hrvatska i Poljska.

Što ako budemo treći u skupini?

Poljska je i dalje u igri za drugo mjesto i može prestići Hrvatsku ako pobijedi u obje utakmice, a Hrvatska ne osvoji više od tri boda, ili ako osvoji četiri, a Hrvatska izgubi obje utakmice. Treće mjesto značilo bi razigravanje za ostanak u elitnom razredu za iduće izdanje Lige nacija s nekom od drugoplasiranih momčadi iz skupina Lige B.

Može li Škotska stići Hrvatsku?

Da, i ta je opcija još otvorena. Otočanima su naravno šanse teoretske, morali bi pobijediti u Glasgowu s više od jednog gola razlike, a onda i Poljake u zadnjem kolu također s dva ili više golova razlike, pri čemu bi i Hrvatska morala izgubiti od Portugala. Tad bi posljednja bila Poljska zbog lošijeg međusobnog omjera od Hrvatske.

Na koga može Hrvatska u četvrtfinalu?

Ako izbori četvrtfinale Lige nacija, Hrvatska bi, kako sad stvari stoje, igrala protiv jedne od prvoplasiranih reprezentacija, Italije, Njemačke ili Španjolske. Ako dohvati prvo mjesto, ždrijeb bi joj mogao donijeti Francusku, Nizozemsku ili Dansku. 

Raspored do kraja Lige nacija

  • Škotska - Hrvatska, 15. studenog, Glasgow, 20.45
  • Portugal - Poljska, 15. studenog, Porto, 20.45
  • Hrvatska - Portugal, 18. studenog, Split, 20.45
  • Poljska - Škotska, 18. studenog, Varšava, 20.45
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 17

VIDEO

Poljska - Hrvatska 3-3: Golijada u Varšavi, prvijenci za Baturinu i Sučića, Livaković dobio crveni
'VATRENI' BLIZU ČETVRTFINALU

Poljska - Hrvatska 3-3: Golijada u Varšavi, prvijenci za Baturinu i Sučića, Livaković dobio crveni

POLJSKA - HRVATSKA 3-3 Poljaci moraju uzeti barem četiri boda u posljednja dva kola, a Hrvatska mora izgubiti od Škotske i Portugala da se ne bi plasirala u četvrtfinale Lige nacija
Hrvatska U-21 - Grčka 3-2: Mini 'vatreni' moraju u dodatne kvalifikacije kako bi otišli na EP
SLAVLJE U KOPRIVNICI

Hrvatska U-21 - Grčka 3-2: Mini 'vatreni' moraju u dodatne kvalifikacije kako bi otišli na EP

Kačavenda, Beljo i Vušković zabijali su za Hrvatsku, Belji je pritom neopravdano poništen gol, a Grčka je krajem prvog dijela zabila dva gola i zakomplicirala situaciju. 'Vatrene' u studenom čeka play-off