Obavijesti

Sport

Komentari 7

Što Dinamu treba za ulazak u play-off Lige prvaka? Ove tri stvari moraju se poklopiti...

Što Dinamu treba za ulazak u play-off Lige prvaka? Ove tri stvari moraju se poklopiti...

Dinamo je najbitnije napravio. Osvojio je naslov prvaka i tako osigurao kvalifikacije za Ligu prvaka. A s koje stepenice će krenuti, ne ovisi o njemu. Morat će se još malo strpjeti do kraja sezone

VIDEO

Dinamova europska sezona svake godine počinje već u srpnju. Odmah na samom početku sezone, bez pravih utakmica i praktički direktno s priprema, 'modri' se odmah moraju upustiti borbu za Ligu prvaka i milijune eura koje donosi plasman u isto natjecanje. 

Pokretanje videa...

Sažetak Dinamo-Osijek 01:33

Unatoč sjajnim rezultatima u Europi posljednjih godina, hrvatski prvak svake sezone mora se probijati kroz kvalifikacije. Klub sanja što lakši put do Lige prvaka, kao nagrada za sjajne uspjehe svih ovih godina, a novi format najjačeg europskog klupskog natjecanja mogao bi mu to omogućiti. Ulazak u elitu preko dvije utakmice. Puno manje muke za puno veću lovu koja bi sjela na račun ulaskom u elitu.

Što Dinamu treba za ulazak u play-off Lige prvaka?

Prvi korak je napravljen. Dinamo je osvojio 35. naslov prvaka Hrvatske dva kola prije kraja i tako zadržao primat u hrvatskom nogometu. To znači kako će se 'modri' i sljedeće sezone boriti za mjesto u Ligi prvaka, no samo je pitanje od kojeg pretkola. Nadao se hrvatski prvak izravnom plasmanu u grupnu fazu, ali planove im je pokvario Šahtar koji je osvojio ukrajinsko prvenstvo i tako zacementirao status kluba s najvećim koeficijentom među klubovima koji će se pokušati kvalificirati za Ligu prvaka. Drugim riječima, ispred je Dinama na tom polju i ako se otvori mogućnost, mjesto za direktan plasman u LP, to će biti Šahtar.

Zagreb: Utakmica između Dinama i Osijeka u 34. kolu SuperSport HNL

Modri zasad kreću od drugog pretkola, kao i svih ovih godina, ali ipak, nema tuge na Maksimiru. Postoji velika mogućnost da klub krene od play-offa Lige prvaka, a za takvo što se moraju poklopiti tri stvari. Prvo, Borussia Dortmund ne smije osvojiti Ligu prvaka, a kako u finalu igra protiv Real Madrida, najuspješnijeg kluba u povijesti ovog natjecanja, to je itekako ostvarivo. Drugo, Slavia Prag ne smije osvojiti češko prvenstvo, a takvo što se čini itekako izvjesnim nakon što su u izravnom dvoboju remizirali sa Spartom Prag (0-0) i ostali na četiri boda zaostatka četiri kola prije kraja. 

I treće, Copenhagen ne smije biti prvak Danske! Ostala su još tri kola do kraja, a utakmica koje bi mogla odlučiti osvajača je derbi između Copenhagena i Midtjyllanda koji će se igrati u četvrtak.

Ukratko, cijeli Dinamov puk navijat će za pobjedu gostiju koji su izjednačeni na vrhu s aktualnim prvakom, no imaju lošiju gol razliku. Ako se nešto od ovoga ne poklopi, 'modri' će svoj put u kvalifikacijama opet započeti u srpnju i drugom pretkolu. Kao i svake godine.

Tri ključne stvari za uspjeh Dinama:

  1. Real Madrid mora osvojiti Ligu prvaka
  2. Slavia ne smije biti prvak Češke
  3. Copenhagen ne smije biti prvak Danske
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 7

VIDEO

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'
IKONA HNL-a

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'

Danijel Hrman kaže: Besek nas je kažnjavao s 1000 maraka za ćevape, u Moskvi sam doživio bombaški napad, a USKOK je istraživao moj transfer, zbog čega me ispitivao i predsjednik kluba

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...
IZ FINALA 1983.

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...

Plus+ Dolazili su nam kući svi živi fotografirati se s tim dresom, a ja sam u njemu godinama igrao na ulici, priča nam Milan Gega, čiji je otac Tomislav bio redar na utakmici Šibenke i Bosne