Obavijesti

Sport

Komentari 35

Što ako Hrvatska završi treća u skupini? Analitičari otkrili šanse i tko je najizgledniji protivnik

Što ako Hrvatska završi treća u skupini? Analitičari otkrili šanse i tko je najizgledniji protivnik

Analitička stranica Football Meets Data izračunala je u kojoj grupi je najmanja šansa da trećeplasirani neće nastaviti natjecanje na nadolazećem Europskom prvenstvu u Njemačkoj

VIDEO

Ususret prvoj utakmici hrvatske nogometne reprezentacija na Euru stižu dobre vijesti. Nogometna stranica Football Meets Data koja se bavi analiziranjem podataka izračunala je postotke kolika je vjerojatnost da će trećeplasirana momčad proći dalje iz svake skupine. Skupina na prvenstvu je šest, a četiri najbolje trećeplasirane momčadi također će nastaviti svoj put u nokaut fazu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Iako se nadamo što boljem plasmanu u grupi jer bi nam to jamčilo lakši ždrijeb dalje, Football Meets Data potvrdio je kako nema potrebe za brigom. Skupina B u kojoj se, uz nas, nalaze Španjolska, Italija i Albanija grupa je u kojoj je najmanja mogućnost da trećeplasirani ne prođe dalje. Samo 29 posto šanse je da pozicija broj tri u skupini neće voditi u nokaut fazu natjecanja.

Skupine B, slijede A i C s 33 posto šansi. U A skupini su Njemačka, Mađarska, Škotska i Švicarska, dok su u C Danska, Engleska, Srbija i Slovenija. Grupa gdje će najteže trećeplasirani izboriti prolazak dalje je E. Ondje se nalaze Belgija, Rumunjska, Slovačka i Ukrajina.

Poznato je i koji su nam najizgledniji protivnici u nokaut fazi natjecanja. Na prvom mjestu nalazi se Mađarska s 13 posto, potom slijede Švicarska s 12, Njemačka i Škotska 11 posto. Mogućnost da ćemo se susresti s Belgijom i Portugalom je 9 posto, Ukrajinom 7, Češkom i Turskom 6.

Hrvatska u subotu prvenstvo otvara utakmicom protiv reprezentacija Španjolske. Obje momčadi suvereno su pobijedile pripremne utakmice. Hrvatska je lako savladala Sjevernu Makedoniju kod kuće 3-0. Sjajnu formu reprezentacija je potvrdila i u Lisabonu pobjedom nad Portugalom 2-1. Španjolska je pak birala nešto lakše protivnike kako bi se pripremili za prvenstvo. Andora i Sjeverna Irska bile su lak zalogaj za "furiju" koja ih je pobijedila 5-0 i 5-1.

Pokretanje videa...

Hotel u kojem je hrvatska nogometna reprezentacija u Njemačkoj 01:18
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 35

VIDEO

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'
IKONA HNL-a

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'

Danijel Hrman kaže: Besek nas je kažnjavao s 1000 maraka za ćevape, u Moskvi sam doživio bombaški napad, a USKOK je istraživao moj transfer, zbog čega me ispitivao i predsjednik kluba

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...
IZ FINALA 1983.

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...

Plus+ Dolazili su nam kući svi živi fotografirati se s tim dresom, a ja sam u njemu godinama igrao na ulici, priča nam Milan Gega, čiji je otac Tomislav bio redar na utakmici Šibenke i Bosne