Štimac 'odletio' s klupe Indije, ali sjest će mu lijepa cifra... | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 3

Štimac 'odletio' s klupe Indije, ali sjest će mu lijepa cifra...

Štimac 'odletio' s klupe Indije, ali sjest će mu lijepa cifra...

Ugovor ga je vezao do 2025. godine, ali nakon što opet nije ispunio cilj, razgovarao je s čelnicima indijskog nogometnog saveza koji su odlučili raskinuti suradnju godinu dana ranije

VIDEO

Igor Štimac je prije pet godina imenovan izbornikom Indije. Tamošnji savez htio je iskusnog trenera koji će donijeti europski štih i odvesti Indiju na jednu novu nogometnu razinu. 

Dvaput je osvojio prvenstvo Južne Azije, ali veći iskorak nije uspio napraviti u Azijskom kupu, kao ni odvesti reprezentaciju barem na korak od Svjetskog prvenstva. Upravo mu je i presudio poraz od Katra kojim su ispali u drugom krugu kvalifikacija.

Indija nikada nije nastupila na Svjetskom nogometnom prvenstvu. Kvalificirala se na njega 1950. godine u Švicarskoj, ali je na kraju odustala od nastupa. Pokušao ih je do Mundijala odvesti bivši hrvatski nogometaš Igor Štimac koji je 1998. osvojio broncu, no već sada je jasno kako Indijce nećemo za dvije godine gledati na SP-u u SAD-u, Kanadi i Meksiku. Osvojili su tek pet bodova u skupini s Katrom, Kuvajtom i Afganistanom i tako ostali bez trećeg kruga kvalifikacija.

Ugovor ga je vezao do 2025. godine, ali nakon što opet nije ispunio cilj, razgovarao je s čelnicima indijskog nogometnog saveza koji su odlučili raskinuti suradnju godinu dana ranije. Štimac tako odlazi s omjerom od 20 pobjeda, 15 remija i 21 poraza u 57 utakmica, ali i bogatiji za popriličnu svotu. Tamošnji savez će mu zbog prijevremenog raskida ugovora isplatiti 340 tisuća eura. To bi mu moglo pomoći da lakše preboli otkaz. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3

VIDEO

UŽIVO Transferi: Beljo pojačava Rapid, Gorica napunila blagajnu
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Beljo pojačava Rapid, Gorica napunila blagajnu

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga