Obavijesti

Sport

Komentari 4

Šteta! Martić ispala već u prvom kolu na olimpijskom debiju

Šteta! Martić ispala već u prvom kolu na olimpijskom debiju

Hrvatsku tenisačicu mučilo je rame što se osjetilo u današnjem nastupu. Tijekom cijelog meča nije pronašla odgovor na agresivnu igru Španjolke Cristine Bucse pa Donna Vekić ostaje jedina hrvatska tenisačica u Parizu

VIDEO

Nakon slavlja Donne Vekić u prvom kolu na teren Roland Garrosa izašla je Petra Martić (33) koja je inicijalno trebala nastupati u subotu, no čiji je okršaj sa Španjolkom Cristinom Bucsom prebačen na nedjelju zbog kiše. Hrvatska tenisačica olimpijski nastup završila je već na startu, Španjolka je bila bolja 2-0 (6-4, 6-3) nakon sat vremena i 25 minuta igre.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Hrana na Olimpijskim igrama u Parizu 02:49

Drama u prvom setu

Martić je dosta loše, u sporom ritmu, otvorila prvi set, dva puta je gubila servis i Španjolka je u jednom trenutku imala 5-1 i servis koji bi joj donio prvi set. No, Martić se trgnula, zaigrala puno bolje, vratila oba breaka i u pravoj drami posljednjeg gema na kraju izgubila prvu dionicu. Spasila je set loptu, zatim dva puta imala prednost i bila nadomak poravnanja 5-5, no dogodio se trenutak dekoncentracije i prvi set je otišao Španjolki 6-4.

Ni drugi nije počeo ništa bolje. Bucsa je dobro odservirala i u četiri lopte osvojila gem pa breaknula našu predstavnicu. Martić je odlučno krenula vratiti servis, imala je čak tri break lopte, no nije uspjela i Španjolka je povela 3-0 u drugom setu.

Bucsa iskoristila prvu meč loptu

Petra je uspjela osvojiti idući gem na svojem servisu, a do kraja je svaka tenisačica odradila posao na svojem servisu bez previše uzbuđenja. Ustvari, Martić nije ni imala neke šanse za break, Bucsa je dobro servirala i našoj predstavnici nije pružila mnogo.

Na koncu je izborila tri meč lopte i iskoristila prvu. Petra Martić tako završava nastup na Olimpijskim igrama već u prvom kolu. Hrvatska ostaje na jednoj predstavnici u singlu, a to je Donna Vekić koju u drugom kolu čeka Kanađanka Bianca Vanessa Andreescu, pobjednica US Opena iz 2019.

Taj dvoboj trebao bi se igrati u ponedjeljak, a u ponedjeljak bi Vekić trebala započeti i svoj nastup s Matom Pavićem u konkurenciji mješovitih parova protiv Kineza Qinwen Zheng i Zhinzhena Zhanga.

Isto tako, Nikola Mektić i Mate Pavić bi konačno trebali krenuti u obranu olimpijskog zlata u muškim parovima također u ponedjeljak protiv Nijemaca Dominika Koepfera i Jan-Lennarda Struffa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 4

VIDEO

Ubili mu djeda, bio je izbjeglica, a danas je svjetska nogometna legenda. Ovo je Modrićeva priča
SRETAN 39. ROĐENDAN, KAPETANE!

Ubili mu djeda, bio je izbjeglica, a danas je svjetska nogometna legenda. Ovo je Modrićeva priča

Luka Modrić na odlasku iz Dinama pjevao je s Boysima na ogradi i obećao da će se vratiti. Danas ima dvije nogometne želje: doživotni ugovor s Real Madridom i veliki trofej s 'vatrenima'

Hrvatska - Poljska 1-0: Kapetan presudio gostima za rođendan!
POBJEDA 'VATRENIH'

Hrvatska - Poljska 1-0: Kapetan presudio gostima za rođendan!

Potpuno zasluženo "vatreni" su stigli do tri osvojena boda u 2. kolu Lige nacija. Jedini gol zabio je Luka Modrić u 52. minuti iz slobodnog udarca. Na drugoj utakmici Portugal je okrenuo Škotsku i pobijedio 2-1
Sopić za 24sata: Skupina od 50 hrvatskih navijača prebila je pet-šest Poljaka od 60 godina!
MAKLJAŽA U OSIJEKU

Sopić za 24sata: Skupina od 50 hrvatskih navijača prebila je pet-šest Poljaka od 60 godina!

To su one situacije u kojima vam je neugodno što ste Hrvat. Neki klinci u crnim majicama prebili su Poljake i onda, naravno, pobjegli, otkrio nam je bivši trener Gorice i Rijeke detalje tučnjave kraj hotela "vatrenih"