Obavijesti

Sport

Komentari 14

Srbin moljaka po Brazilu: Uzmite me, kad vas molim

Srbin moljaka po Brazilu: Uzmite me, kad vas molim
1

Dejan Petković zvani Rambo, srpski nogometaš, već 12 godina igra u Brazilu. Sad mu je 36 godina i lijepo je zamolio Flamengo jedan ugovorčić...

VIDEO

Momak iz gradića Majdenpeka u Srbiji karijeru je počeo graditi u Nišu. Tada 17-godišnji Dejan Petković stigao je 1989. u Radnički, da bi ga nakon dvije sezone uzela Crvena zvezda. Kada je 1995. godine otišao u Real Madrid, ovom su ofenzivnom veznjaku, kojeg su u Srbiji prozvali Rambo, predviđali veliku karijeru. No nije se tamo uspio nametnuti, otišao je na posudbu u Sevillu, pa onda i u Racing iz Santandera. Prijelomni trenutak karijere dogodio se 1997., kada je s B momčadi Reala igrao protiv brazilske Vitorije. Odigrao je sjajno, impresionirao Brazilce i - otišao.
Dvanaest godina kasnije Dejan Petković je u Brazilu bitno nogometno ime. Promijenio je sedam brazilskih klubova, a odlazio je i na 'izlete' u Veneziju, Shangai Shenhu i Al-Itthad. No uvijek se vraćao u Brazil. I uvijek je imao dovoljno ponuda. Ali danas je Rambo u poznim nogometnim godinama. Na leđima je 36 godina i više nije toliko zanimljiv tamošnjim klubovima.
- U meni ima još dovoljno snage i žara - tvrdi Petković, koji je od 1995. do 1999. sedam puta bio i reprezentativac Jugoslavije. Uživao je u počecima u Vitoriji, dvaput osvojio prvenstvo države Bahia, ali u posebnom sjećanju ostalo mu je razdoblje u Flamengu. Odigrao je tamo nepune dvije godine, ali stigao je osvojiti dva naslova države Rio de Janeiro.
- Mogao bih pomoći Flamengu. Volio bih u tom klubu završiti profesionalnu karijeru. Igrao sam u sedam brazilskih klubova, no najviše sam uživao baš u Flamengu i nadam se da će mi vodstvo kluba izaći u susret - rekao je brazilskim medijima Petković.
- Bilo bi baš lijepo da potpišemo ugovor, recimo jednogodišnji - apelirao je Rambo. Kako pišu brazilski mediji, Petkovića bi mogli dovesti Fluminense ili Vasco da Gama, također klubovi u kojima je igrao. Flamengo? E, ta mu se želja neće ostvariti.
- Petković? Niti sam ga zvao niti ga imam namjeru zvati. Flamengo treba pojačanja, ali na nekim drugim pozicijama. Petkovića ne namjeravamo dovesti - rekao je predsjednik kluba Cleber Leite i uništio sve Rambove snove. A tako je lijepo zamolio...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 14

VIDEO