Obavijesti

Sport

Komentari 5

Srbija je odahnula: Nikola Jokić igrat će na Olimpijskim igrama

Srbija je odahnula: Nikola Jokić igrat će na Olimpijskim igrama

Srbi vjeruju da samo oni s Jokićem mogu pomrsiti račune Amerikancima, koje će predvoditi LeBron James, Kevin Durant, Stephen Curry, Joel Embiid, Anthony Davis, Jayson Tatum

VIDEO

Srbija je u rujnu prošle godine bila na koračić od svjetskog zlata. U finalu je SP-a izgubila od Njemačke, a tamošnja javnost bila je uvjerena da bi se domogli najsjajnije medalje da je s njima bio najbolji košarkaš svijeta Nikola Jokić. Centar Denvera propustio je Mundobasket zbog iscrpljenosti nakon naporne sezone u kojoj je s Nuggetsima osvojio NBA naslov.

Pribojavali su se srpski navijači kako bi mogao uzeti predah i ovog ljeta te propustiti Olimpijske igre u Parizu. Kao ozeblo sunce iščekivali su popis izbornika Svetislava Pešića, a kada je on i osvanuo, svi su se mogli opustiti jer se na njemu pojavilo ime ovosezonskog MVP-a NBA lige!

NBA: Denver Nuggets at Dallas Mavericks

- Jokić je imao namjeru igrati u Parizu, samo je htio dovoljno vremena da se odmori od naporne sezone u NBA ligi. Bio mu je potreban mir i otišao je s obitelji i prijateljima odmoriti se. Danas je javio izborniku da je odlučio i da želi igrati. - piše Informer.

Denver je ove godine ispao iz polufinala Zapadne konferencije pa je imao sasvim dovoljno vremena za odmor i odlučio se staviti na raspolaganje reprezentaciji ovog ljeta. Tu su sve najveće zvijezde, od Vasilija Micića, Bogdana Bogdanovića, Nikole Jovića, Alekseja Pokuševskog.

Popis Srbije od 16 igrača: Vasilije Micić, Aleksej Pokuševski, Bogdan Bogdanović, Nikola Jović, Nikola Jokić, Vladimir Lučić, Marko Gudurić, Vanja Marinković, Ognjen Dobrić, Filip Petrušev, Nikola Milutinov, Dušan Ristić, Aleksa Avramović, Ognjen Jaramaz, Dejan Davidovac i Uroš Plavšić.

Je li to sastav dovoljan za zlato? Srbi vjeruju da samo oni mogu pomrsiti račune Amerikancima koje će predvoditi LeBron James, Kevin Durant, Stephen Curry, Joel Embiid, Anthony Davis, Jayson Tatum.

Basketball Supercup - Germany - Serbia

Imena na papiru zvuče zastrašujuće i teško je vjerovati da im itko može parirati, a koliko mogu naši susjedi protiv najjače košarkaške sile na svijetu, vidjet ćemo već u prvom kolu grupne faze kada će se sastati ove dvije reprezentacije. S njima u skupini je još Južni Sudan i pobjednik kvalifikacijskog turnira u Portoriku gdje će nastupiti Meksiko, Obala Bjelokosti, Litva, Italija i Bahrein. 

Pešić je objavio popis od 16 igrača, a do Pariza će ga skratiti na konačnih 12 putnika za Olimpijske igre. Gdje bismo, nadamo se iz sveg srca, mogli gledati i hrvatsku reprezentaciju koju početkom srpnja čekaju kvalifikacije u Pireju. Protivnici u skupini su nam Slovenija i Novi Zeland, a u drugoj grupi su Grčka, Egipat i Dominikanska Republika.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 5

VIDEO

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'
IKONA HNL-a

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'

Danijel Hrman kaže: Besek nas je kažnjavao s 1000 maraka za ćevape, u Moskvi sam doživio bombaški napad, a USKOK je istraživao moj transfer, zbog čega me ispitivao i predsjednik kluba

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...
IZ FINALA 1983.

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...

Plus+ Dolazili su nam kući svi živi fotografirati se s tim dresom, a ja sam u njemu godinama igrao na ulici, priča nam Milan Gega, čiji je otac Tomislav bio redar na utakmici Šibenke i Bosne