Obavijesti

Sport

Komentari 1

Sportski TV vodič: Dvostruki hrvatsko-srpski okršaj u ABA ligi, HNL, završnica CRO Racea

Sportski TV vodič: Dvostruki hrvatsko-srpski okršaj u ABA ligi, HNL, završnica CRO Racea
13

Nogomet također nudi puno, pogotovo u nedjelju. Na rasporedu je Andaluzijski derbi, Eintracht i Bayern igraju dvoboj prvoplasiranih momčadi Bundeslige, a Real traži pobjedu protiv Villarreala...

VIDEO

Nakon dramatičnih utakmica u Ligi prvaka, Dinamo i ostali klubovi diljem Europe okreću se prvenstvenim obvezama, posljednjim prije listopadske reprezentativne stanke. Biciklisti će se utrkivati po Hrvatskoj u poznatoj Cro Race utrci, a NBA momčadi pripremaju se za početak sezone međusobnim dvobojima. Igra se i ženska rukometna Liga prvaka, a na rasporedu je i dvostruki hrvatsko-srpski košarkaški spektakl u nedjelju! 

Petak

Biciklizam

Cro Race (4. etapa) - 15:00 HRT 2 

Četvrta etapa poznate biciklističke utrke u Lijepoj našoj vozi se od Krka do Labina. Biciklisti će proći udaljenost od 160.5 kilometara uz spektakularne kadrove iz zraka i direktan prijenos na hrvatskoj javnoj televiziji, ali i na Eurosportu. Kadrovi s hrvatske obale obići će svijet. 

Biograd na Moru: Start druge etape Cro Race utrke

Nogomet

Istra 1961 - Osijek 18:00 MAX Sport 1

"Bijelo-plavi" su nanizali četiri pobjede u svim natjecanjima i puni samopouzdanja putuju u Pulu. Momčad se izvukla iz krize i trenutačno je šesta u prvenstvu s 10 bodova, dok je Istra osma s osam bodova. Utakmicu sudi Mateo Erceg

Košarka 

Fenerbahče - Olympiacos 19:30 Sport Klub 3

Počinje Euroliga! Prve utakmice igraju se u četvrtak 3. listopada, ali u petak se ističe dvoboj Fenera i Olympiacosa kao najatraktivniji. Osim te utakmice, igraju Paris i Crvena zvezda, te Bologna protiv Anadolu Efesa

Denver Nuggets - Boston Celtics 18:00 Arena Sport 1

Traje predsezona NBA momčadima, a dvoboj u Abu Dhabiju između Denvera i Bostona izazvat će pozornost javnosti. Celticsi su aktualni prvaci, dok su Nuggetsi ispali u polufinalu Zapadne konferencije od Minnesote. Radi se o dva ponajveća favorita za prsten, pa vrijedi ispratiti, iako je riječ o pripremnoj utakmici.

Subota

Biciklizam

Cro Race (5. etapa) 13:00 HRT 2

Peta etapa vozi se na relaciji Ozalj-Karlovac, a biciklisti će prijeći 167 kilometara. 

Biograd na Moru: Start druge etape Cro Race utrke

Rukomet

Metz - Podravka 18:00 Arena Sport 3

Rukometašice Podravke igraju 4. kolo Lige prvaka protiv francuskog Metza. Nisu naše rukometašice dobro ušle u turnir, imaju tri poraza u tri utakmice, dok je Metz na dvije pobjede i remiju. 

Koprivnica: Prva utakmica četvrtfinala Europske lige rukometašica, Podravka Vegeta - Dunarea Braila

Nogomet

Slaven Belupo - Rijeka 18:30 MAX Sport 1

Riječani su u osam kola HNL-a primili jedan jedini gol i najbolja su obrana lige. S druge strane, Slaven je posljednji na tablici, ali Dinamo je u Koprivnici (4-1) osjetio koliko "farmaceuti" mogu biti opasni. 

Schalke - Hertha 20:30 Sport Klub 3

Znam da mnogima druga Bundesliga nije odveć atraktivno natjecanje, ali ovo je susret dva kultna njemačka kluba. Stadion će biti pun u Gelsenkirchenu, a ako nemate planove za subotu navečer, Schalke - Hertha je dobar izbor. 

Real Madrid - Villarreal 21:00 Arena Sport 2

Madriđani su bez pobjede dvije utakmice zaredom, nakon remija u madridskom derbiju uslijedio je i poraz u Ligi prvaka od Lillea (1-0) u drugom kolu Lige prvaka. Barcelona bježi tri boda na čelu ljestvice i "kraljevski klub" nema pravo na kiks, iako je "žuta podmornica" znala zagorčati život španjolskom prvaku. Luka Modrić vjerojatno će igrati, ali pitanje je hoće to biti od prve minute ili ne. 

Champions League - Lille v Real Madrid

Nedjelja 

Biciklizam

Cro Race (6. etapa) 13:00 HRT 2

Završna etapa Cro Racea vozi se od Svete Nedelje do Zagreba, uz 157.5 udaljenosti koju će prijeći sportaši. Kadrovi će obići čitav svijet, s obzirom na to da prijenos ide i na Eurosportu. 

Košarka

Split - Crvena zvezda 17:00 Arena Sport 1
Partizan - Cibona 19:00 Arena Sport 2

Dvostruki hrvatsko-srpski okršaj gledat ćemo u 3. kolu ABA lige! Split je s dva poraza krenuo u natjecanje, dok je Cibona pobijedila SC Derby, a izgubila od Zadra. S druge strane, Zvezda ima po pobjedu i poraz, a Partizan dvije pobjede. 

Split: Utakmica 26. kola regionalne košarkaške ABA lige, KK Split - KK Crvena zvezda

Nogomet

Aston Villa - Manchester United 15:00 Arena Sport 1

Iako će malo tko to otvoreno reći, Eriku ten Hagu se opasno trese stolica na klupi "crvenih vragova". United opet izgleda loše, baš kao i većim dijelom prošle sezone, a jedino je promjena vlasništva spasila posao Nizozemcu na kraju prošle sezone (uz osvajanje FA kupa). Villa je opet dobro otvorila prvenstvo, s četiri pobjede, remijem i porazom u šest kola, dok je United tek 13. momčad lige sa sedam bodova. 

Varaždin - Dinamo 16:00 MAX Sport 1

Prije nekoliko godina, Nenad Bjelica je usred europskih izazova odmorio momčad u tada novopečenom prvoligašu Varaždinu i izgubio 1-0. Nakon toga je na press konferenciji javno prozvao momčad i zamjerio im nedovoljno zalaganje i angažman, te naglasio kako se Liga prvaka izbori preko HNL-a i kako se ne mogu opustiti u takvim utakmicama. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li Bjelica ponoviti nešto što je napravio u rujnu 2019. rotiranjem momčadi za potencijalno nezgodno gostovanje. Varaždin izgleda jako dobro, četvrti je u prvenstvu i ima samo četiri boda manje od trećeg Dinama

Zagreb: DInamo ostao bez pobjede nad Monacom

Alaves - Barcelona 16:15 Arena Sport 6

Bez obzira na poraz od Osasune u prošlom kolu, Katalonci su jako dobro krenuli u prvenstvo Španjolske. Da im je netko ponudio 21 bod od 24 moguća, vjerujem da bi objeručke prihvatili. Alaves je na sigurnom 11. mjestu s 10 bodova i također mogu biti zadovoljni otvaranjem sezone. 

Eintracht Frankfurt - Bayern 17:30 Sport Klub

Dvije prvoplasirane momčadi Bundeslige "ukrstit će koplja" spektaklom na Bank Parku! Eintracht je osvojio 12 bodova u pet kola, a Bayern 13, tako da bi s eventualnom pobjedom momčad iz Frankfurta preuzela vrh ljestvice. Bavarci jesu uzdrmani porazom od Aston Ville u 2. kolu Lige prvaka, ali pitanje je hoće li to ostaviti traga ili ne. 

Champions League - Aston Villa v Bayern Munich

Hajduk - Šibenik 18:30 MAX Sport 1

Ovdje se nema što puno pisati, "bili" su veliki favoriti protiv Šibenika i sve osim pobjede Splićana bilo bi veliko iznenađenje. Hajduk je zadnji (i jedini) put izgubio od Ružomberoka 15. kolovoza. 

VIDEO Modriću su gurnuli kroz noge u porazu Reala, Mijatović ga kritizirao: 'Luka je jako falio'
VIDEO Modriću su gurnuli kroz noge u porazu Reala, Mijatović ga kritizirao: 'Luka je jako falio'

Sevilla - Real Betis 18:30 Arena Sport 6

Vrući andaluzijski derbi rijetko kada razočara, pa barem kada je riječ o temperamentu i napetostima na terenu. Crveni kartoni nisu rijetkost na ovim utakmicama, a Betis u dvoboj ulazi s tri boda više u odnosu na gradskog rivala. 

Real Sociedad - Atletico Madrid 21:00 Arena Sport 6

Luka Sučić protiv Diega Simeonea! "La real" nije idealno krenuo u prvenstvo i ima samo osam bodova u osam odigranih kola. Atletico je pak ozbiljno uzdrman teškim porazom u Lisabonu od Benfice (4-0) i tražit će povratak pobjedama u San Sebastianu

Europa League - OGC Nice v Real Sociedad

Futsal

Finale Svjetskog prvenstva 17:00 HRT 2

Brazil je osigurao svoje mjesto u finalu pobjedom protiv Ukrajine 3-2, a drugog finalistu saznat ćemo u dvoboju Argentine i Francuske. Prijenos je svakako na HRT-u, samo je još pitanje tko će u njemu igrati osim Brazila. 

Dico, igrajte! Hajduk je protiv Rijeke nastupio bez ijednog stranca u početnoj postavi...
Dico, igrajte! Hajduk je protiv Rijeke nastupio bez ijednog stranca u početnoj postavi...

Uživajte u spektakularnom vikendu! 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

Jakirović se oglasio nakon što mu je Bjelica javno zahvalio
BIVŠI I SADAŠNJI SE POŠTUJU

Jakirović se oglasio nakon što mu je Bjelica javno zahvalio

Čuli smo se dan poslije pobjede protiv Qarabaga, nazvao me i opušteno smo pričali o svemu što je bilo ostvareno i što dolazi. Nitko nije mogao predvidjeti što će biti, rekao je Bjelica o Jakiru po dolasku u Dinamo