Split iznenadio Zadar i uzeo 'break' u borbi za prvaka | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 2

Split iznenadio Zadar i uzeo 'break' u borbi za prvaka

Split iznenadio Zadar i uzeo 'break' u borbi za prvaka

Možda rezultat ne pokazuje koliko smo bili u nekim stvarima raspoloženiji od Zadra, ali Zadar igra s autoritetom. Presudila je ta naša ekstra energija, komentirao je trener Splita Slaven Rimac

VIDEO

Košarkaši Splita odmah su oduzeli prednost domaćeg parketa Zadru u finalnoj seriji prvenstva Hrvatske, u gostima su Splićani slavili u prvom ogledu 85-78 (26-20, 20-20, 18-22, 21-16).

Najbolji igrač Splita bio je Lewis Sullivan s 19 poena i 11 skokova. Dobru je pratnju imao u Mati Kalajžiću koji je uz 18 poena imao i pet skokova. Boris Tišma je ubacio 15 koševa, a Shannon Shorter 12 poena uz četiri asistencije i 10 skokova.

Aco o okršaju za titulu: Split ima veliki hendikep, a jedna stvar u vezi finala mi je nepojmljiva
Aco o okršaju za titulu: Split ima veliki hendikep, a jedna stvar u vezi finala mi je nepojmljiva

Luka Božić je bio prvo ime Zadra s 19 poena, pet asistencija i šest skokova, dok je Marko Ramljak dodao 16 koševa uz pet asistencija i četiri skoka.

- Čestitam Splitu na zasluženoj pobjedi. Već na poluvremenu smo ukazali kad gostujuća ekipa ima 13 osvojenih lopti i 16 napadačkih skokova tu nemaš se čemu puno nadati, pogotovo na domaćem  terenu. To pokazuje veću želju, da su bili brži, tu smo izgubili utakmicu. Da smo riješili utakmicu iz tranzicije bismo dobili utakmicu, ali oni su sve ničije lopte pokupili. Napadački smo dosta sterilno izgledali, Božić nam je dosta bitan i zato smo ga ostavili svih 40 minuta. Teško mi je reći što nas očekuje u nedjelju, dobro smo branili šut za tri poena, ali ono što su promašili pod košem su uhvatili. Ničije lopte nismo zagrađivali, “box out” je bio jako loš i to je odlučilo utakmicu. Ako će oni više željeti pobjedu neće se stvari promijeniti, rekao je trener Zadra, Danijel Jusup, dok je njegov kolega na klupi Splita, Slaven Rimac, komentirao...

- Zadar je specifična momčad koju trebaš pobijediti. Presudila je ta naša ekstra energija. Kad se gledaju detalji koji ne upadnu u oči je da je tijekom cijele četvrtine ta prednost, poen ili tri, bila na našoj strani, što daje priliku da napad igraš malo rasterećenije, izuzetno nam je bitno da imamo tečnu igru i uspijemo poentirati. Imali smo jakih dobrih perioda igre gdje smo ih dobro branili, ali nismo pogodili puno trica. Na kraju smo pogodili nekoliko bitnih i s jako dobrim protokom lopte uspjeli smo skratiti padove. Možda rezultat ne pokazuje koliko smo bili u nekim stvarima raspoloženiji od Zadra, ali Zadar igra s autoritetom, treba ga pobijediti i danas smo uspjeli. Dovoljno sam iskusan da znam da je ovo prvi korak, ove prve utakmice znaju zavarati, očekujem da će Zadar napraviti jedan korak više u svim segmentima igre jer to može, ima kvalitetu i međusobnu povezanost za to. Očekujem bolji i hrabriji Zadar, mi moramo odgovoriti na to,.

Splićani su imali odličan ulaz u utakmicu te su brzopotezno stvorili deset poena viška. Nije se dugo čekalo na odgovor Zadra koji je brzo pohvatao konce utakmice te je i vodio velikim dijelom druge četvrtine. Minute prije odmora opet su pripale Splićanima koji su se odlijepili od suparnika i na kraju druge dionice vodili 46-40.

Zadar izborio finale sa Splitom, izbacio Dinamo iz doigravanja
Zadar izborio finale sa Splitom, izbacio Dinamo iz doigravanja

Sve do kraja susreta Splićani su imali blagu prednost, a Zadar je uporno prijetio preokretom. Posljednje minute protekle su u brojnim prekršajima i u izvođenju slobodnih bacanja, a najbolji gostujući igrač u završnici bio je Sullivan. Osim što je bio miran s crte slobodnih bacanja, 15 sekundi prije kraja je upisao napadački skok i ključne koševe za tadašnjih 83-78.

Drugoj utakmici također će domaćin biti Zadar i to u nedjelju od 20 sati. Finalna serija igra se na tri pobjede.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2

VIDEO

Hrvatska - Novi Zeland 86-90: Košarkaši šokantno izgubili, ali su se plasirali u polufinale!
KVALIFIKACIJE ZA OI

Hrvatska - Novi Zeland 86-90: Košarkaši šokantno izgubili, ali su se plasirali u polufinale!

Nakon što je razbila Sloveniju u prvom kolu, Hrvatska je u drami izgubila od Novog Zelanda 90-86, ali se plasirala u polufinale kvalifikacijskog turnira. S koje ćemo pozicije, ovisi o utakmici Slovenije i Novog Zelanda
Perišić potpisao novi ugovor s Hajdukom! Ali, ima jedna caka koja se neće dopasti navijačima
OSTAJE U KLUBU?

Perišić potpisao novi ugovor s Hajdukom! Ali, ima jedna caka koja se neće dopasti navijačima

Hajduk je izgubio prvu pripremnu utakmicu protiv Radomlja (1-0), a trener Gennaro Gattuso najavio je kako im trebaju pojačanja u napadu kako bi sve izgledalo bolje. Perišić bi trebao biti početak pojačanja...