Obavijesti

Sport

Komentari 137

Spektakl za kraj sjajne sezone: Evo gdje gledati finale Kupa

Spektakl za kraj sjajne sezone: Evo gdje gledati finale Kupa

Užarena atmosfera i nogometni spektakl u finalu Kupa između Hajduka i Rijeke. Dva Majstora s mora u borbi za trofej, koji je i jednima i drugima prijeko potreban kako bi uljepšali sezonu

VIDEO

Navijači Hajduka godinama čekaju ovaj trenutak. Je li stiglo vrijeme da Rabuzinovo sunce ih obasja? Majstor s mora u svome domu ima priliku osvojiti prvi trofej nakon čak devet godina čekanja.

Pokretanje videa...

Navijači Hajduka na Rujevici VIDEO

Bio će to nogometna fešta i pravi spektakl na Poljudu pred više od 30 tisuća navijača. Hajduk u četvrtak od 19 sati dočekuje Rijeku u finalu Kupa. Rijeka je formalno domaćin, ali jasno je da će većinu stadiona popuniti pristalice splitskog velikana koji su u svega dva sata razgrabili sve ulaznice.

Kada god Rijeka i Hajduk igraju, zajamčen je spektakl. Ove sezone igrali su četiri puta, svatko je slavio dvaput i to na gostujućem terenu. Ukupno je palo čak 15 golova što je dovoljan dokaz da nas čeka nogometna fešta. I jedni i drugi love svoj sedmi trofej u Kupu, a prvi u međusobnom dvoboju nakon 2005. godine. Prije 17 godina, kada su se još igrale dvije utakmice u finalu, Rijeka je na Kantridi slavila 2-1 pa onda na Poljudu dovršila posao i s 1-0 osvojila Kup. 

Rijeka: Hajduk slavio na Rujevici s uvjerljivih 3-0

- Uzbuđeni smo, privilegija je igrati za trofej u zadnjoj utakmici sezone. Spremni smo, vjerujemo da će ovaj trofej donijeti sreću i radost našim navijačima. Nije važno što ću vam ja odgovoriti, važno je da imamo dobru atmosferu i da imamo plan igre. Znamo što se događa u finalima, igrao sam ih par, ne pobjeđuju uvijek bolji, treba i malo sreće, malo koncentracije, malo želje... U hotelu imamo 22 igrača koji su spremni, 20 će ih biti u zapisniku. Imali smo neke ozljede i bolesti, zdravstvena služba će reći tko može, a tko ne, imamo u glavi startnu momčad ako se nešto drastično ne dogodi - rekao je trener Hajduka Valdas Dambrauskas koji nije htio otkriti na koga neće računati, ali po onome što smo vidjeli na treningu, Dino Mikanović i Nikola Kalinić su upitni. Njihov izostanak bio bi veliki udarac za 'bile'. 

Split: Konferencija za medije HNK Hajduka uoči sutrašnjeg finala nogometnog kupa

Na posljednjoj press konferenciji uoči finala kupa trener Rijeke Goran Tomić bio je poslovično suzdržan. Bez velikih riječi, bez velikih najava.

- Čeka nas praznik hrvatskog nogometa, velika utakmica za oba kluba, nadam se da će proći sve u najboljem redu i da će slaviti onaj tko bude bolji.  Nema iznenađenja, oni znaju naše slabosti i prednosti, mi njihove a odučit će detalji. Trebat će i malo sportske sreće, jer i Hajduk je pobjeđivao nas, i mi njih. Čeka nas uzbudljiva utakmica, mi smo pokazali da smo momčad koja igra za gol više, tako očekujemo i ovu utakmicu sa željom da dignemo trofej - rekao je Tomić koji neće računati na Merkulova i Libera, a Vučkić je pod upitnikom. 

Split: Konferencija za medije HNK Rijeke uoči sutrašnje utakmice

Nišanske sprave su naštimane, a najjače snage spremne. Jako puno toga večeras će ovisiti o Marku Livaji i Josipu Drmiću. Dva ponajbolja igrača HNL-a, jedan protiv drugoga. Livaja je sezonu završio kao najbolji strijelac prvenstva s 28 golova, ostavivši iza sebe napadača Rijeke na 21 golu. A on, pak, posljednji susret protiv Splićana ne pamti po dobrome, baš kao i njegovi suigrači. Hajduk je na Rujevici slavio 3-0, dok je Drmić dobio crveni karton. 

Rijeka nadigrala Hajduk na Poljudu

Bit će to i vatreni navijački dvoboj. Baš kao i uvijek na Poljudu, Splićani će imati gromoglasnu podršku svojih navijača, a huka neće nedostajati ni u riječka leđa. Nakon pet godina organizirali su brod koji će do Splita prevesti oko 1000 ljudi, ostali će drugim prijevoznim sredstvima, a očekuje ih se više od 3000. Premda je u početku odaziv za utakmicu bio golem, euforija je splasnula nakon nešto lošijih rezultata u prvenstvu pa je čak 3000 ulaznica ostalo netaknuto.

Rijeka: U 8. kolu 1. HNL sastali se Rijeka i Slaven

Hajduk je svoj kontingent rasprodao, onaj iz slobodne prodaje razgrabljen je u svega dva sata, ali zbog nešto slabijeg interesa na Kvarneru, Poljud tako neće biti pun.

U zaostalom 9. kolu HT Prve HNL sastali se Hajduk i Dinamo

Kako god, čeka nas užarena atmosfera i nogometni spektakl. Dva Majstora s mora u borbi za trofej, kojima je i jednima i drugima prijeko potreban kako bi uljepšali sezonu u kojoj su ostali bez naslova prvaka.

Prijenos utakmice je na HRT 2 i HNTV-u od 19 sati. Emisija na Hrvatskoj nogometnoj televiziji počinje u 17.30, a na javnoj televiziji u 18.20. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 137

VIDEO

Prijenosi HNL-a opet na HTV-u. Evo koje su utakmice izabrali
BESPLATNO ZA SVE

Prijenosi HNL-a opet na HTV-u. Evo koje su utakmice izabrali

Uz nositelja televizijskih prava MAXSport jednu utakmicu po kolu prenosit će javna televizija na drugom programu. Već u 11. kolu u rasporedu je prvi okršaj klubova iz velike četvorke

Dalić ostao bez Livakovića pa iznenadio odgovorom o odabiru golmana! Posve novi pristup...
TKO ĆE NA GOL?

Dalić ostao bez Livakovića pa iznenadio odgovorom o odabiru golmana! Posve novi pristup...

Plus+ Labrović brani u Bundesligi, Kotarski je najvažnija karika PAOK-a, a Ivušić je i dalje na Cipru. I to mu ne ide u prilog. A pozivu se još nadaju Nevistić, Lučić, pa i Horkaš koji je počeo braniti u španjolskoj Primeri...
FOTO Sutkinja iz seks skandala ima novi posao! Nikad nećete pogoditi koji. Šalimo se. Hoćete
ZAOKRET U KARIJERI

FOTO Sutkinja iz seks skandala ima novi posao! Nikad nećete pogoditi koji. Šalimo se. Hoćete

Elif Karaarslan najavila je tužbu prema Turskom nogometno savezu koji ju je suspendirao nakon što se u javnost probila njezina snimka seksa s starijim turskim delegatom iz svlačionice