Obavijesti

Sport

Komentari 12

Španjolci: Hrvatska ciklona je mogla uništiti Portugal i ranije. Zlatko Dalić je iskusan stari vuk

Španjolci: Hrvatska ciklona je mogla uništiti Portugal i ranije. Zlatko Dalić je iskusan stari vuk

Dalot i Nuno Mendes dvije su rupe koje su Gvardiol i Stanišić odlično iskoristili, a Budimir se uvijek nađe na pravom mjestu, nahvalila je Marca Hrvatsku nakon pobjede nad Portugalom

VIDEO

Pobjeda Hrvatske nad Portugalom (2-1) u posljednjoj pripremnoj utakmici prije Europskog prvenstva glasno je odjeknula i u španjolskim medijima. Njihova selekcija prvi je protivnik "vatrenih" na kontinentalnoj smotri u Berlinu u subotu od 18 sati.

POGLEDAJTE VIDEO: Hotel 'vatrenih' u Neuruppinu

Pokretanje videa...

Hotel u kojem je hrvatska nogometna reprezentacija u Njemačkoj 01:18

"Hrvatska je dominirala na šarmantnom Nacionalnom stadionu i izazvala sumnje u Portugalu koji je u vrlo pozitivnom raspoloženju iščekivao Euro. Luka Modrić i Mateo Kovačić vodili su Balkance do pobjede na lisabonskom tlu. Portugal je dosta patio u obrani, a Cristiano Ronaldo, koji je tek stigao na pripreme, nije dobio minute", piše Marca i nastavlja:

"Portugal nije ostavio dobar osjećaj u prvom poluvremenu, baš suprotno. Hrvatska je s Lukom Modrićem na čelu bila ciklona koja je mogla uništiti Portugalce pred lisabonskom publikom. Gol za 1-0 došao je iz penala prije 10. minute nakon akcije na koju je Roberto Martínez oštro protestirao. Nakon toga Portugal se zamaglio i stradao na obje strane. Dalot i Nuno Mendes bili su dvije rupe koje su sjajni Gvardiol i Stanišić iskoristili".

Hrvatska tek deveti favorit Eura po kladionicama

"Vatreni" nisu među favoritima Europskog prvenstva, kladionice ih stavljaju tek na deveto mjesto iza Engleske, Francuske, Njemačke, Portugala, Španjolske, Italije, Nizozemske i Belgije. Ali iz takve pozicije, motivirani i neopterećeni, jako su opasni po bilo koga.

"Hrvatska i Dalić su stari iskusni vukovi, uvijek konkurentni. Luka Modrić dobio je odmor, Ante Budimir zabio gol nakon odličnog Pašalićeva udarca. Napadač Osasune uvijek je na pravom mjestu. Portugal nije ostavio dobar dojam i nije namučio Livakovića koji je imao malo posla", piše Marca.

Španjolci prije 'vatrenih' utrpali petardu

Španjolska je također bila raspoložena u svojoj generalki prije Eura. Na Mallorci je svladala Sjevernu Irsku 5-1 preokretom nakon ranog gola Daniela Ballarda. Već do 35. "furia" je zabila četiri komada, strijelci su bili Pedri (dvaput), Álvaro Morata i Fabian Ruiz, a konačan rezultat u 60. minuti postavio je Mikel Oyarzabal.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 12

VIDEO

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'
IKONA HNL-a

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'

Danijel Hrman kaže: Besek nas je kažnjavao s 1000 maraka za ćevape, u Moskvi sam doživio bombaški napad, a USKOK je istraživao moj transfer, zbog čega me ispitivao i predsjednik kluba

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...
IZ FINALA 1983.

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...

Plus+ Dolazili su nam kući svi živi fotografirati se s tim dresom, a ja sam u njemu godinama igrao na ulici, priča nam Milan Gega, čiji je otac Tomislav bio redar na utakmici Šibenke i Bosne