Sopić: Situacija s Pašalićem nije idealna. Klub na prvom mjestu | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 19

Sopić: Situacija s Pašalićem nije idealna. Klub na prvom mjestu

Sopić: Situacija s Pašalićem nije idealna. Klub na prvom mjestu

Rijeci sezona kreće 25. srpnja kada igra prvu od dvije utakmice drugog kola kvalifikacija za Europsku ligu. Prvu pripremnu utakmicu igrat će u subotu u 19 sati protiv Kopera

VIDEO

Pred Rijekom je prijateljski susret sa slovenskim prvoligašem Koperom. Hrvatski doprvak će u riječkom kampu u 19 sati odigrati prvu od nekoliko pripremnih utakmica kako bi Riječani spremni dočekali početak sezone i 25. srpnja kada kreću kvalifikacije za Europsku ligu. Rijeka svoj put počinje od drugog pretkola, a protivnik će biti ili mađarski Paksi - rumunjski Corvinul Hunedoara. Ta utakmica igra se 11. srpnja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Sažetak: NK Rijeka vs GNK Dinamo Zagreb 1:3 01:38

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

Riječani završili prvi dio priprema

Trener Riječana Željko Sopić je uoči susreta, a nakon prvog dijela priprema u kojem su 'bijeli' radili na poboljšanju aerobnog kapaciteta, govorio oko nadolazećih akcija, ali i stanja u momčadi. Pogotovo u vezi Marca Pašalića (23), koji se klubu, nevjerojatno, ne javlja na mobitel.

Rijeka mu dogovorila transfer, a Marco Pašalić se ne javlja klubu
Rijeka mu dogovorila transfer, a Marco Pašalić se ne javlja klubu

- Dosadašnje pripreme prošle su s naglaskom na samu fizičku pripremu i na aerobnim kapacitetima. Svi dečki koji su 20. lipnja stigli na pripreme su već na zavidnom nivou pošto su tjedan dana prije samih priprema radili i kod kuće. Tih tjedan dana, uz pet tjedana klasičnih priprema idealna su baza za ljetni dio priprema. Znamo da nas prva utakmica očekuje u Europi 25. srpnja, nadam se da ćemo se do tada ekipirati i biti spremni. Izrazito sam sretan s našim mladim igračima, s tih pet juniora koji treniraju s nama i par igrača koji su se vratili s posudbe. Predano rade, daju svoj maksimum pa ćemo vidjeti gdje će ih to dovesti u bliskoj budućnosti kada je u pitanju njihov status u prvoj momčad - započeo je Sopić.

Prvo Koper pa u Schladming

Rijeka će snage protiv Kopra odmjeriti u kampu, a ubrzo nakon toga ide prema Schladmingu. Sopić je baš tu destinaciju izabrao zbog odličnih uvjeta za rad.

- U tu utakmicu ulazimo nakon jednog napornog tjedna gdje smo imali po dva treninga, a imat ćemo i danas ujutro trening, tako da ovaj dvoboj smatram treningom. Odigrat ćemo dva poluvremena, a imamo 24 igrača na raspolaganju. Mislim da će svi dobiti priliku, mladima ćemo dati nekih 15 minuta drugog poluvremena. Kada su ozljede u pitanju, tu imamo dosta velikih problema s Godom koji ima ozljedu pubične kosti, a Ilinković vuče svoju ozljedu još od Zrinjskog i utakmice finala Kupa. Ovaj naporni tjedan ponovit ćemo i idući tjedan gdje će vrhunac biti utakmica protiv Primorja iduću subotu nakon čega ćemo imati slobodan dan a nakon toga slijedi odlazak u Schladming - rekao je i dodao:

-  Znamo da su tereni u Austriji na zavidnom nivou, imat ćemo vrhunske protivnike, još uvijek tražimo nekog lakšeg protivnika za zadnji dan jer nas dan prije očekuje susret protiv Red Bull Salzburga, jednog ozbiljnog protivnika. Vrhunski uvjeti za rad na dosta visokoj nadmorskoj visini znače da ćemo jako dobro potrošiti tih deset dana priprema, a dosta je bitno da to nije samo Rogla, postoji i grad gdje se dečki mogu malo i opustiti glavu nakon napornih treninga, popiti kavu.

Pašalić dobio slobodno 10 dana

Sopić se, naravno, dotaknuo i situacije s Pašalićem koji je protekla dva tjedna proveo u Njemačkoj gdje je Hrvatska igrala Europsko prvenstvo. Pašalić nije dobio ni minute.

- Dobio je slobodnih desetak dana i krenut će s nama u Austriju. Realno, trebao je dobiti i više, ali tako je kako je. Klub je na prvom mjestu, moramo gledati ambicije kluba... Znamo da nije idealno, ali ako bude prostora, naravno da ćemo mu dati još koji dan. Umor nije samo fizički, nego i psihički - zaključio je Sopić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 19

VIDEO

UŽIVO Transferi: Turci pišu da je Džeko odbio saudijske milijune i uskoro potpisuje za Hajduk!
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Turci pišu da je Džeko odbio saudijske milijune i uskoro potpisuje za Hajduk!

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, tko ide na koga?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, tko ide na koga?

Pobjednik može zaraditi do 28 milijuna eura, finale se igra na Olimpijskom stadionu u Berlinu
Belinho iz Dinama u Kustošiju?! Andy Bara za 24sata: Tata ne želi da igra za 400 € mjesečno
DOZNAJEMO

Belinho iz Dinama u Kustošiju?! Andy Bara za 24sata: Tata ne želi da igra za 400 € mjesečno

Belinho je odbio potpis stipendijskog ugovora prema kojem bi prvu godinu zarađivao 400, pa sljedeće dvije godine 500 eura mjesečno. U Maksimiru više ne žele probijati platne razrede mladim igračima