Obavijesti

Sport

Komentari 20

Sopić: Salzburg plaća igrače po 7 mil. €. Daleko je od realnosti to što želi hrvatska javnost...

Sopić: Salzburg plaća igrače po 7 mil. €. Daleko je od realnosti to što želi hrvatska javnost...

Igraju drugu ligu jer nisu privatni klub, inače bi bili prvoligaš. Dobro upozorenje nam je rezultat protiv Paksija, treba nekome zabiti četiri gola, to nije jednostavno, najavio je Sopić prvu utakmicu u sezoni protiv Hunedoare

VIDEO

Rijeka je završila s pripremama u Schladmingu točno tjedan dana uoči prve utakmice u novoj sezoni. Nakon poraza od Salzburga (1-0), momčad Željka Sopića je remizirala protiv slovenskog drugoligaša Triglava iz Kranja (1-1).

Riječani će u novu sezonu ući bez Marka Pjace i Nediljka Labrovića, dvojice ponajboljih igrača, ali do kraja prijelaznog roka moglo bi biti još izostanaka. Prvu utakmicu odigrat će sljedećeg četvrtka vrlo vjerojatno protiv rumunjskog drugoligaša Hunedoare u drugom pretkolu Europske lige. Rumunji su u prvom susretu slavili 4-0 protiv Paksija.

Rijeka je generalku odradila protiv Salzburga, a Sopić je bio relativno zadovoljan viđenim.

- Protiv Salzburga smo odigrali jednu kompaktnu utakmicu, bolja su ekipa, plaćaju igrače po 5-7 milijuna eura, nema se tu što dalje pričati. To što naša hrvatska javnost voli i želi, simo tamo, to je daleko od realnosti. - rekao je Sopić za klupske stranice pa nastavio:

- Imali smo realnih problema, pet igrača imaju manje ozljede, nadam se da će se pripremiti za utakmicu u četvrtak. Unaprijed smo dogovorili utakmicu protiv Triglava, dali smo priliku juniorima plus nekima koji su se vratili s posudbi, njih 8,9. Kadar je takav pa su još trojica morala ući u igru koja su igrala protiv Salzburga. Moramo zavidati rane i vratiti se u nedjelju sa što više zdravih igrača i spremnih za put u Rumunjsku u četvrtak.

Rijeka je u Austriji odigrala četiri utakmice, jednom je slavila, dvaput izgubila i jednom remizirala. No, rezultat nije mjerilo uspjeha priprema, Sopić je zadovoljan onime što je vidio od igrača na treninzima i na utakmicama. 

- Jako sam zadovoljan s pripremama osim tih ozljeda, Fruku, Pašaliću i Smolčiću. Ove ostale stvari su bile okej, imali smo jednu mišićnu ozljedu, a neke stvari poput Selahijeve ozljede ili Godu koji svoju vuče od prošle sezone, na to nismo mogli utjecati. Gledajući Lindona u razgovoru s našim fizioterapeutima, tri od četiri naša igrača trebala bi se vratiti na vrijeme za utakmicu protiv Rumunja. Možda i sva četiri. Prije utakmice Europske lige pokušat ćemo osvježiti igrače, radit ćemo na završnici i prekidima. Utorak nam je zadnji trening, srijedu kad dođemo tamo bilo bi suludo pokazati prekide koje želimo raditi.

Nešto o suparniku?

- Gleda se samo prolaz, postavit ćemo se dominantno, neće biti lagano. To je iskusna momčad, znaju što rade. Igraju drugu ligu jer nisu privatni klub, inače bi bili prvoligaš. Dobro upozorenje nam je rezultat protiv Paksija, treba nekome zabiti četiri gola, to nije jednostavno. Mislim da smo odradili dobre pripreme i vjerujem da možemo proći dalje. - završio je Sopić. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 20

VIDEO

UŽIVO HNL transferi: Još jedan korak do Bašićeva povratka u Hajduk. Rožman odbio Slaven
PRATITE TRANSFERE

UŽIVO HNL transferi: Još jedan korak do Bašićeva povratka u Hajduk. Rožman odbio Slaven

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Dalić: Dužan sam pomoći Ivanu Perišiću. Nažalost, više se ne ulazi teško u reprezentaciju
IZBORNIK UOČI LIGE NACIJA

Dalić: Dužan sam pomoći Ivanu Perišiću. Nažalost, više se ne ulazi teško u reprezentaciju

Jakić i Pjaca će pokrivati desnu stranu, a neću nikoga zvati umjesto Mandžukića i Olića u stožer. U HNL-u nema igrača za reprezentaciju izuzev u Dinamu, rekao je izbornik uoči novog okupljanja