Obavijesti

Sport

Komentari 15

Sopić: Europa nije bitna samo za Rijeku, nego cijelu Hrvatsku. Možemo popraviti koeficijent...

Sopić: Europa nije bitna samo za Rijeku, nego cijelu Hrvatsku. Možemo popraviti koeficijent...
3

Gledajući ždrijeb, mislim da je to, više po trenutnoj formi nego po imenu kluba ili rejtingu, možda i najteži suparnik od svih potencijalnih suparnika za proći dalje u europskim natjecanjima, komentirao je Sopić Elfsborg

VIDEO

Ova utakmica je jako bitna ne samo za Rijeku već i za cijeli hrvatski nogomet, najavio je Željko Sopić uoči okršaja s Rijekom (četvrtak, 20 sati) u trećem kolu kvalifikacija za Europsku ligu. Pobjedom protiv švedskog prvoligaša, Rijeka bi osigurala europsku jesen, najmanje u vidu Konferencijske lige.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Sažetak Rijeka - Lokomotiva 01:37

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

Momčad s Kvarnera "na mišiće" je prošla drugo kolo kvalifikacija protiv Corvinula (0-0, 1-0 kroz dvije utakmice), ali je samopouzdanje na Rujevici bolje nakon visoke pobjede (4-0) nad Lokomotivom u prvom kolu HNL-a..

- Po mom mišljenju, gledajući ždrijeb, mislim da je to, više po trenutnoj formi nego po imenu kluba ili rejtingu, možda i najteži suparnik od svih potencijalnih suparnika za proći dalje u europskim natjecanjima. Znamo da nam ove utakmice donose minimalno plasman u grupnu fazu Konferencijske lige. Spremni smo, očekujem rastrčanu Rijeku. Znam da je početak sezone, ali rast ćemo iz utakmice u utakmicu. Idemo dati sve od sebe da ostvarimo prolaz - najavio je Sopić.

Rijeka: Susret Rijeke i Dinama u drugoj utakmici finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa

Sopić je najavio kako će Rijeka težiti igri s loptom u nogama protiv Elfsborga.

- Promijenili su trenera nakon prvih nekoliko kola, sada igraju u formaciji 3-4-3. Imaju jako dobre rezultate u zadnje vrijeme, kompaktna su momčad koja jako dobro trči tranziciju, puno mijenjaju mjesta. Uz to, s obje strane imaju dugi aut, moćni su u skoku kao i sve skandinavske momčadi pa moramo spustiti loptu na zemlju i igrati svoj nogomet.

Važna utakmica za hrvatski nogomet

Strateg Rijeke vjeruje kako je ova utakmica važna za hrvatski nogomet.

- Ova utakmica je jako bitna ne samo za Rijeku već i za cijeli hrvatski nogomet. S malim rezultatskim iskorakom u europskim natjecanjima možemo doći do pet predstavnika u Europi. Koeficijent nam je pao kroz godine, ovu sezonu vidim kao priliku da ga povećamo i da u budućnosti što više hrvatskih klubova igra u Europi. Uz to, od europskih natjecanja može se dobiti i izdašan dio kolača po pitanju financija - komentirao je strateg Rijeke, kojem je društvo na presici činio Veldin Hodža.

Rijeka: Susret Rijeke i Dinama u drugoj utakmici finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa

- Čeka nas teška utakmica, ali analizirali smo ih, znamo da su dobra momčad. Znamo što nam prolaz nosi i dat ćemo sve od sebe da to ostvarimo. Atmosfera u našoj momčadi i cijelom klubu je odlična, radit ćemo i dalje sve da takva i ostane. Igramo u ritmu četvrtak-nedjelja, to je nešto što smo čekali, mi igrači najviše volimo igrati utakmice svaka tri dana. Sada smo to dobili i pokušat ćemo iskoristiti na najbolji mogući način - izjavio je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 15

VIDEO

Ćaleta-Car najveći dobitnik, Modrić veličina, a evo zašto je Matanović drugačiji od ostalih
KAKO SU IGRALI?

Ćaleta-Car najveći dobitnik, Modrić veličina, a evo zašto je Matanović drugačiji od ostalih

Plus+ Josip Šutalo i Mateo Kovačić značajno su podigli nivo igre u odnosu na Europsko prvenstvo u Njemačkoj. Luka Modrić već nakon 70-ak minuta držao je ruke na koljenima, ali uklizavao je do kraja...
FOTO Slučajno fotografirala 14-godišnjeg Modrića. Nije bila svjesna da ima djelić povijesti
RANI DANI HRVATSKOG KAPETANA

FOTO Slučajno fotografirala 14-godišnjeg Modrića. Nije bila svjesna da ima djelić povijesti

U gradu je bilo neko događanje, a Luka se našao slučajno u kadru, on ih je animirao, pričao je, a oni ga pozorno slušaju. A kad se Luka probio, pričalo se u medijima, da je on čuvao koze. Ja sam htjela pokazati da je on i gradski dečko, rekla je zadarska liječnica Nada Perković-Kevrić