Obavijesti

Sport

Komentari 3

Šokirao tužbom Uefi uoči Eura: VAR će za zaleđa biti zabranjen?

Šokirao tužbom Uefi uoči Eura: VAR će za zaleđa biti zabranjen?

Svega desetak dana prije početka Europskog prvenstva, organizatori natjecanja morat će na sud zbog upotrebe VAR sustava kod zaleđa

Krovna europska nogometna organizacija (Uefa) suočava se s tužbom zbog upotrebe VAR tehnologije kod zaleđa. Nizozemska tvrtka Ballinno podnijela je tužbu za kršenje patenta protiv Uefe i stručnjaka za praćenje lopti Kinexon iz Njemačke zbog neovlaštene upotrebe njihove tehnologije, piše engleski Sun koji tvrdi kako Uefi prijeti i ukidanje korištenja VAR-a za zaleđa.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

Komisija nogometnih sudaca HNS-a o slučaju 'VAR' 00:55

Izumitelj sličnog sustava tuži Uefu i želi da prestanu upotrebljavati njihovu ideju. Tvrdi da je prije 13 godina dobio patent za "metodu i sustav za otkrivanje situacije zaleđa". Unatoč tome što je prva prijava napravljena 18. travnja, tvrtke će se na sudu suočiti manje od dva tjedna prije početka Europskog prvenstva. Stručnjak za patentno pravo, Florian Müller, smatra da je tajming namjerno tako osmišljen kako bi Uefa stavili pod vremenski pritisak. 

Premier League File Photos

Nema sumnje kako bi poraz Uefe na sudu predstavljao veliku sramotu za krovnu europsku nogometnu organizaciju, koja je potrošila velik novac licencirajući sustav od druge tvrtke. Ipak, glasnogovornik Uefe rekao je kako nisu previše zabrinuti zbog Ballinnove prijave te dodao da presuda neće utjecati na upotrebu VAR-a, čak i u slučaju poraza na sudu.

Fifa najavila revoluciju u VAR sustavu. Razveselit će mnoge
Fifa najavila revoluciju u VAR sustavu. Razveselit će mnoge

Finale FA kupa i finale Lige prvaka na Wembleyu svakako neće biti pogođeni presudom, s obzirom na to da saslušanje pada nakon tih utakmica. Na rasporedu je 3. lipnja, a Europsko prvenstvo počinje 14. lipnja utakmicom Njemačke i Škotske.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3
Hajduk - Lokomotiva 2-1: Sigur ispravio težak kiks Kalinića i 'bili' imaju sedam bodova 'fore'
FEŠTA NA POLJUDU

Hajduk - Lokomotiva 2-1: Sigur ispravio težak kiks Kalinića i 'bili' imaju sedam bodova 'fore'

Bila je to vrlo uzbudljiva i neizvjesna utakmica pred 22.784 gledatelja, a junak Splićana postao je Niko Sigur koji je zabio u 76. minuti nakon asistencije Melnjaka. Hajduk je pobjegao Rijeci i Dinamu