Obavijesti

Sport

Komentari 1

Smrt Jedvajeva suigrača: Žena ga zvala zbog rođendana kćeri, a bio je mrtav. Obratio se Zajec

Smrt Jedvajeva suigrača: Žena ga zvala zbog rođendana kćeri, a bio je mrtav. Obratio se Zajec
5

George Baldock iznenada je preminuo u srijedu navečer u domu u predgrađu Atene. Pronašao ga je vlasnik u besvjesnom stanju, a kraj njega je bila poluprazna boca votke

VIDEO

George Baldock (31), englesko-grčki nogometaš koji je nastupao za Panathinaikos, preminuo je u srijedu navečer u južnom predgrađu Atene Glyfadi. Utopio se u bazenu i nije mu bilo spasa. Vijest se velikom brzinom proširila nogometnim svijetom, mnogima nije jasno kako se to moglo dogoditi.

Panathinaikos defender Baldock found dead in swimming pool in Athens

"Možemo potvrditi da je George nažalost preminuo. Šokirani smo kao obitelj strašnim gubitkom. Molimo medije da u ovom trenutku poštuju našu privatnost", poručili su iz obitelji Baldock.

Nogometaš je bio sam u kući, a supruga ga je iz Engleske bezuspješno pokušala dobiti na mobitel. Kći im je, naime, imala rođendan. Obavijestila je vlasnika da ode do kuće i vidi što se događa, a on je stigao oko 21.25 i vidio Georgea kako bez svijesti leži u bazenu. Obavijestio je hitnu nekoliko minuta potom koja je stigla za devet minuta i proglasila smrt, piše Gazzetta. U neposrednoj blizini pronašli su polupraznu bocu votke, piše Newsit.

FILE PHOTO: Premier League - Sheffield United v Luton Town

Grčka policija ogradila je područje i pozvala mrtvozornika koji nije utvrdio nikakve vanjske ozljede nogometaša. Izuzeli su snimke nadzornih kamera i uzeli izjave susjeda. Uzrok smrti utvrdit će obdukcija. U međuvremenu su se ispred vile okupili brojni novinari, suigrači i ljudi iz kluba za koji je Baldock odigrao tek četiri utakmice nakon što je ovo ljeto stigao iz Sheffield Uniteda.

Baldock je rođen u Engleskoj, a odabrao je nastupati za grčku reprezentaciju po baki koja je grčkog porijekla. Do ovog je ljeta uglavnom igrao za engleske klube s izuzetkom kratke posudbe 2012. u islandski IBV. Bio je dijete MK Donsa, a karijera mu je 2017. krenula uzlaznom putanjom kad je prešao u Sheffield i skupio 205 nastupa uz šest golova. Igrao je na poziciji desnog beka i prije svega tri mjeseca priključio se momčadi Hrvata Tina Jedvaja nakon što je pola godine dijelio svlačionicu s Ivom Grbićem i odigrao s njim dvije utakmice u Premiershipu. Grčka epizoda završila je prerano i tragično.

"Šokirani smo, šokirani smo gubitkom našeg Georgea. Obitelj Panathinaikosa oplakuje njegovu preranu smrt. Stojimo uz obitelj i voljene osobe Georgea Baldocka", kažu iz Panathinaikosa.

Velimir Zajec, bivši sportski direktor Panathinaikosa i prijatelj grčkog velikana, oglasio se na društvenim mrežama porukom na grčkom i hrvatskom jeziku.

"Šokirala me vijest o smrti igrača Panathinaikosa. Iskrena sućut obitelji Georgea Baldocka i svim navijačima Panathinaikosa", napisao je.

Sheffield United oglasio se na društvenim mrežama povodom smrti i izrazio sućut obitelji i prijateljima dodavši kako su šokirani i iznimno ožalošćeni viješću. U komentarima na platformi X javili su se brojni engleski klubovi i pružili im podršku, poput Manchester Cityja, Liverpoola, Chelseaja, iz Premiershipa...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

Mario Carević više nije trener Šibenika! Ekspresno pronašao novi klub i ostaje u HNL-u?
PETA SMJENA U SEZONI

Mario Carević više nije trener Šibenika! Ekspresno pronašao novi klub i ostaje u HNL-u?

Šibenik je preuzeo u ljeto 2023. godine i s njima prošao put od druge lige sve do HNL-a. U sezonu je sjajno krenuo s tri pobjede u četiri utakmice